Daniel Kořenek

Kontakty:

Článek

PŘÍPRAVA: Rapid si smlsnul na nepomuckém mužstvu

28.01.2024 08:24 0

V sobotu 27. ledna bylo na programu přátelské utkání mezi soupeři z krajského přeboru - Rapidem Plzeň a Nepomukem. Na doubravecké umělce nakonec padlo sedm branek, většina však do nepomucké branky.

Reportáž

FOTO: Rapid přehrál Holýšov a dostal se na druhou příčku


Zejména první poločas a dvě branky do sítě Holýšova rozhodly o tom, že si z tohoto zápasu plzeňský celek urval všechny body. Hostující trenér dokázal změnou rozestavení a za pomoci střídajících hráčů pouze vyhrát druhý poločas, ale nízkým gólovým rozdílem. Výsledek 3:2 tak udal body Rapidu, který se po první ztrátě Vejprnic v sezóně posunul zpět na druhé místo tabulky s třiceti body a nejlepším útokem. Souboj v posledním podzimním kole s Vejprnicemi tak může dle papírových předpokladů určit určit stříbrné mužstvo po polovině sezóny, pokud Petřín neztratí body s Mýtem.


Reportáž

FOTO: Rapid vyloupil Horní Břízu. Ta doma sbírá body velmi těžce


Horní Bříza doma ztratila body už s Kaznějovem v pátém kole a navázaly na ně Černice, pro které to tehdy byly první body v soutěži. Jenže jednou následnou domácí výhrou se domácí fotbalisté neoklepali, nad jejich síli byli i radničtí a tentokrát se přidal Rapid. Severoplzeňskému týmu se doma výsledkově nedaří.


Reportáž

FOTO: Šlágrem kola byla přestřelka mezi Rapidem a Radnicemi. Hosté nakonec Lopatárnu vyloupili


Vedoucí celek krajského přeboru přivítal na svém hřišti hosty z Radnic, které v posledních letech na domácí půdě zatím nedokázal zdolat. Nakonec tomu tak nebylo ani po třetím pokusu, jelikož hosté dvakrát utekli na dvoubrankový náskok, který napodruhé už Rapid nedokázal včas zkorigovat.


Reportáž

Bolevec otočil v závěru zápas na Slovanu a soupeři odskočil v tabulce na 5 bodů

01.10.2023 22:50 Plzeňský | 1.A třída 20

Kdy jindy vyhrát, když ne dnes... říkaly si asi oba týmy před vzájemným zápasem. Oba mančafty se hledají a právě tento zápas byl ten, který jednoho nakopne a druhého dost možná uvrhne do ještě větší mizérie. I když to dlouhou nevypadalo, tak šťastnějším týmem byl nakonec Bolevec.


Reportáž

Rapid narazil! Lhota zaslouženě brala tři body i když dohrávala v deseti


Úvodní sezónní výsledky, i když s těžkým losem pro Lhotu, neplnily to, co si trenéři s týmem před sezónou vytyčili. Naopak Rapid plnil roli černého koně soutěže, když v pěti zápasech ani jednou neztratil, i když los týmů zatím hovořil příznivěji.


Reportáž

FOTO | Festival neproměněných šancí v Dobřanech dospěl do remízy

11.09.2023 23:04 Plzeňský | 1.A třída 26

Dobřany i Tlučná střídají dobré vykony s těmi horšími. Nyní se tyto dva týmy setkaly. Nakonec z toho vzešla remíza. Blíže ke třem bodům ale měli domácí, kteří však své šance neproměnili, a tak berou z tohoto zápasu "jen" bod.


Reportáž

FOTO: Jako kočka s myší! Rapid se s Černicemi nepáral. Padlo dvanáct gólů!


Černice do nové sezóny nevstoupily vůbec dobře a potvrdilo se, že zřejmě celou sezónu budou hrát na chvostu tabulky. Ale takový výsledek asi nikdo nečekal... Hosté z okrajové části Plzně si z Doubravky odvezli jedenáctigólový příděl. Liškovi nulu ale nedopřáli.


Reportáž

FOTO: Rapid naděloval ve Stříbře bůra. Opět se prosadily nové posily


Plzeňský Rapid vstoupil do soutěže ve velkém stylu a jak redakce fotbalunas.cz předpokládala, může být černým koněm soutěže, který by mohl hrát v Top3. I když s ohledem na možná relativně příjemný úvodní los se může ještě cokoliv změnit, každopádně po demolici Baníku je Rapid stále bez ztráty bodu.


Reportáž

FOTO | Staňkov nebyl daleko od bodů, zase ale odchází s nulou

28.08.2023 13:20 Plzeňský | 1.A třída 29

Staňkov stále na body čeká. A čeká i po zápase na plzeňském Smíchově. Hosté ale nebyli od bodů přiliš daleko. Nakonec ale svou velkou šanci neproměnili a v závěru se dvakrát prosadili domácí.

 


Reportáž

Bolevec protrhl střeleckou smůlu, nestačilo to ale ani na bod

26.08.2023 14:59 Plzeňský | 1.A třída 29

Na Prokopávku přijela Koloveč, která po postupu ještě neprohrála. To nechtěla změnit ani na Bolevci, který na svůj první gól stále čekal. Domácí v tomto zápase sice první gól zapsali, co jim byl ale platný když 3 dostali a zůstávají s jedním bodů mezi posledními.


Reportáž

FOTO: Solidně si ten začátek soutěže jako nováček vyžíráme, hodnotil zápas trenér Kaznějova


Kaznějov svými výkony naskočil do krajského přeboru velmi solidně, ovšem svou aktivitu na hřišti ještě nedokázal přetavit v bodový zisk. Rapid měl v zápase více štěstí a díky dvěma gólům z opačných pólů zápasu dokázal vyhrát a udržet se s Nepomukem na špici tabulky bez ztráty bodů.


Reportáž

FOTO: Nedáš, dostaneš. Nejdůležitější moment zápasu v klasickém rčení


Zruč v prvním utkání sezóny urvala bod na Petříně a nebylo daleko od dalšího v domácím utkání s Rapidem. Ale nakonec mizerná koncovka ve druhé půli přihrála ve prospěch Rapidu, za který Řehoř své šance proměnil. Nevadila tak ani zahozená penalta Ježka.


Reportáž

FOTO: Kaznějov nestačil na rezervu Petřína, rozhodla druhá půle


Hosty před zápasem doprovázelo trochu sešívání zakladní jedenáctky z několika výkonnostních týmů, ale nakonec se volba hráčů vyplatila. Kaznějov sice hrál velmi pěkný fotbal, ale kvůli individuálním chybám v rozehrávce o možné body nakonec přišel.


Reportáž

FOTO: O vítězství Chlumčan rozhodl už v první minutě vlastním gólem Šnaider

14.08.2023 13:45 Plzeňský | 1.A třída 24

Chlumčany v prvním kole porazily nováčka ze Slovanu 3:1. Stejný počet gólů daly i Bolevci a když udrželi čisté konto, znamená to pro Keramiku 6 bodů ze 6 možných. Bolevec zůstává s jedním.


Reportáž

FOTO: Rapid navázal na velmi dobrou přípravu. Mýto si odvezlo čtyři branky


Mýto přijelo na Rapid s čerstvou změnou na lavičce, ale ani ta nepřinesla hostům štěstí. Domácí fotbalisté, povzbuzení atraktivními výsledky z přípravy, dokázali svého soupeře přehrát a zajistit si brzy po výměně stran tři body, které strvdili ještě v závěru zápasu.


Reportáž

FOTO | V Dobřanech si zachytali všichni 4 brankáři, z výhry se nakonec radoval nováček

05.08.2023 15:30 Plzeňský | 1.A třída 23

Velká sláva v Dobřanech. Místní tým dnes nastoupil na domácím hřišti k zápasu se Sušicí. A nemohli si přát lepší start! Už ve druhé minutě totiž vedl. Zápas si zbytečně zkomplikovali, nakonec ale berou první tři body.


Reportáž

Stříbro potřebovalo vyhrát o dva góly a to se mu povedlo. V kraji tak zůstává právě Baník

22.06.2023 13:39 Plzeňský | Baráž 3

Ohledně barážových zápasů už zbýval jen jeden otazník. Zda do krajského přeboru postoupí Kralovice nebo se v něm udrží Stříbro, které už hrálo baráž minulý rok. A úspěšně. Jinak tomu nebylo ani v odvetném zápase v Kralovicích.


Reportáž

Holýšov zvládl odvetu a zachránil krajský přebor, drama zastínil zkrat člena pořadatelské služby

19.06.2023 07:54 Plzeňský | Baráž 2

Chlumčany jely do Holýšova hájit jddnobrankový náskok z prvního zápasu. Keramice se ale první poločas hrubě nevydařil a Holýšov, který také nehrál nikterak skvělý fotbal, vedl 3:0. Ve druhé půli ale vstřelili hosté 2 góly, a když v prodloužení branka nepadla, šlo se do penalt. V nich byli úspěšnější domácí, kteří tak udrželi krajský přebor i pro příští sezónu.