3:2
(3:0)
64. J. Hrdlička (p.)
96. M. Multrus
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2023 18:00

2.kolo, Plzeňský | Baráž , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Holýšov zvládl odvetu a zachránil krajský přebor, drama zastínil zkrat člena pořadatelské služby


Branky


9. T. Vítek (p.) , 37. L. Prokop , 44. M. Růžička - 64. J. Hrdlička (p.) , 96. M. Multrus
2

Chlumčany jely do Holýšova hájit jddnobrankový náskok z prvního zápasu. Keramice se ale první poločas hrubě nevydařil a Holýšov, který také nehrál nikterak skvělý fotbal, vedl 3:0. Ve druhé půli ale vstřelili hosté 2 góly, a když v prodloužení branka nepadla, šlo se do penalt. V nich byli úspěšnější domácí, kteří tak udrželi krajský přebor i pro příští sezónu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ztrátu z prvního zápasu domácí smazali hned v úvodu. Nejdříve pokus Černohorského z přímého kopu z vápna i následnou dorážku Michálka vychytal Lösch. V 9. minutě už se domácí radovali, když se prosadil hlavou do protipohybu náhradník za Šperla, Tomáš Vítek. Do další šance se malém dostal stejný hráč, když Kulhánek pouštěl centr, ale neveděl o za ním stojícím Vítkovi, který ale míč v dobré pozici netrefil. Po dvaceti minutách se na útočné straně představili také hosté. Napřed malém nachytal z dálky střílející Vojáček špatně postaveného Zacha, aby v následující minutě zakončoval z dobré pozici po prostrčení Štolleho uvnitř vápna nad Tomášek. Jinak hře Chlumčan chyběla finální fáze, která znemozňovala větší ohrožení branky soupeře. Naopak Holýšov se soustředil na pozorné bránění a rychlé protiútoky. V jednom takovém přečíslení se ocitli v 39. minutě, kdy po rychlém rozehrání standardky špatně vystoupil hostující Kulhánek, míč se dostal ke Krausovi, který vybídl na pravé straně Prokopa a ten napálil balón pod břevno hostující branky. Aby toho nebylo pro hosty málo, prošel ve 44. minutě Černohorský přes tři hráče a přes odrazy u vápna hostí se k míči dostal Vítek, který se dostal do kontaktu s obránci a po jeho pádu na zem se pískala penalta. Z té na rozdíl dvou branek v součtu dvojzápasu upravil Růžička.

 

Druhý poločas se nesl v podobném duchu s tím rozdílem, že Chlumčany začaly být nebezpečné. V první příležitosti střelu Kulhánka doprostřed z 20 metrů vyrazil Zach na roh. V 63. minutě se již hosté snížení dočkali. Míč si vzal pod svá křídla střídající Dostálík, kterého zastavil až ve vápně kontakt s domácími obránci. Penaltu proměnil Hrdlička a rozjel úsilí hostů o vyrovnání celkového výsledku. To mohl mít na kopačkách právě Hrdlička, ale centr Štolleho poslal vysoko nad branku. Ruce nad hlavu už zvedala početná skupinka diváků z Chlumčan v 73. minutě, kdy zkoušel své štěstí z přímého kopu Dostálík, ale jeho střela přes zeď skončila na tyči, od které se následně odrazila před branku, kde nebezpečí odvrátila domácí obrana. Tlak Chlumčan sílil. Důkazem toho byla hlavička Vojáčka z malého vápna v 84. minutě, která ale skončila opět nad brankou. Ojedinělou šanci pojistit postup měli Vítek s Vnoučkem. První jmenovaný v brejku dva na jednoho našel Vnoučka, který se ale špatným dotykem připravil o dobrou pozici a brankář tak jeho střelu vychytal. Chlumčany chvíli poté zeštíhlily obranu na tři muže a vyplatilo se. Právě stoper Havlík totiž přihrávkou přes hlavu od brankové čáry v 95. minutě našel před prázdnou brankou trestuhodně volného střídajícího Multruse, který neměl těžkou práci a zajistil tak oběma týmům prodloužení sezóny o třicet minut. Nebylo to ale jedinné co se tou dobou na trávníku dělo. Na druhé straně hřiště se v rámci frustrace ze ztraceného náskoku odehrála dohra incidentu mezi jedním z pořadatelů a hostujícím brankářem, kdy právě domácí pořadatel popadl flašku s pitím a tu hodil směrem k hostujícím brankáři. Jestli byl trefen ví asi jen oni dva, nicméně jde o neomluvitelný zkrat pořadatele. První část tohoto "souboje" se odehrála už ke konci druhé půle, kdy si Lösch běžel pro balón, který pořadatel nejprve posunul směrem od přibíhajícího gólmana a následně se ještě před míč postavil. To Lösch neunesl a do pořadatele tělem vrazil. V následujících deseti minutách se nehrálo a rozhodčí mezi sebou řešili, co bude s utkáním dál.

 

Po pokračování bylo v prodloužení vidět, že sil oba tábory moc nemají a tak o vítězi rozhodovala penaltová loterie. Do těch hosté poslali do branky místo Lösche jeho náhradníka Tomíška. Hned v první sérii selhali oba střelci. Na hostující straně vysoko přestřelil Tomášek, na domácí straně neproměnil Černohorský. Klíčové zaváhání měl na kopačkách Štolle. Jeho málo umístěnou střelu chytil Zach a jelikož následně proměnil Prokop, měli domácí dva matchbally. Proměnili hned první když svou penaltu neproměnil ani Havlík, a tak zavládl v táboře hostů smutek, naopak na straně domácích propukla vlna euforie.

 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Keramika Chlumčany
Lukáš Tomášek, hráč: Z herního pohledu jsme byli opět lepším týmem, avšak fotbal se hraje na góly a soupeř byl produktivnější a dokázal nám vstřelit 3 branky v první půli. Dotahovat poločasový výsledek 3:0 bylo velice náročné, ale ne nemožné - povedlo se, když jsme v samém závěru vstřelili branku na 3:2, a šlo se do prodloužení za veliké eufórie… V prodloužení jsme cítili, že máme šanci soupeře zmáčknout a urvat tento divoký zápas na svou stranu. Jenže síly ubývaly a už jsme se nedokázali znovu prosadit. Soupeř už také nic nevymyslel, a tak se šlo do penalt… Penalty jsou vždycky loterie, a může se stát cokoliv. Bohužel jsme tentokrát v této disciplíně selhali hned 3x a soupeři jsme to velmi zjednodušili. Holýšov neproměnil pouze 1 penaltu, a tak se po pokutových kopech mohl radovat z udržení se v krajském přeboru, čímž jim gratuluji… Doufám, že pro nás další sezóna bude minimálně stejně vydařená jako ta letošní, a ten krajský přebor dokážeme za Chlumčany vybojovat! Keramika se nevzdává! A ještě něco…I když jsme neuspěli, tak jsem na nás nesmírně hrdý, a jsem hrozně vděčný za to, že mohu hrát po boku tak skvělých fotbalistů, kteří mají srdce bojovníků! Díky za vše borci, budeme silnější! #válečníci



Sestavy


FK Holýšov
M. Zach [-] - T. Syrovátka [-] (46. L. Hess [-] ) , R. Kraus [-] , Y. Levchenko [-] (82. J. Vnouček [-] ) , T. Vítek [-] (93. O. Salák [-] ) , T. Michálek [-] , M. Růžička [-] , M. Černohorský [-] , L. Prokop [-] , A. Kozák [-] (90. V. Kaas [-] ) , D. Zavadil [-]

TJ Keramika Chlumčany
P. Lösch [-] (129. D. Tomíšek [-] ) - V. Smola [-] (46. P. Dostálík [-] ) , P. Šimána [-] (62. M. Multrus [-] ) , J. Potočník [-] (62. M. Němeček [-] ) , L. Tomášek ml. [-] , J. Hrdlička [-] , M. Vojáček [-] , M. Kulhánek [-] , D. Štolle [-] , J. Havlík [-] , L. Milota [-]

ŽK: 66. Y. Levchenko , 89. M. Zach , 104. V. Kaas , 114. D. Zavadil - 89. P. Dostálík , 95. J. Potočník , 96. M. Multrus , 107. L. Milota .
Počet diváků: 380. Rozhodčí: MOLEK Eduard - FANFULE Ladislav, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Holýšov to bude mít bez Šperla hodně těžké a myslím, že ani ve volném přestupovém období takto rychle nikoho pro doplnění domácí neseženou. Zkušení borci z krajského přeboru si to prohráli v Chlumčanech dvojnásobně a hosté si to pohlídají, byť třeba nepadne žádná branka.