4:1
(4:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

6.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapid narazil! Lhota zaslouženě brala tři body i když dohrávala v deseti


Branky


6. J. Horník , 27. T. Marek , 39. A. Vlček , 44. J. Petr - 41. T. Ježek
28

Úvodní sezónní výsledky, i když s těžkým losem pro Lhotu, neplnily to, co si trenéři s týmem před sezónou vytyčili. Naopak Rapid plnil roli černého koně soutěže, když v pěti zápasech ani jednou neztratil, i když los týmů zatím hovořil příznivěji.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

A domácí už potřebovali vyhrát. Velmi dobré výkony z posledních zápasů korunoval už v 6. minutě Jakub Horník, který přesně umístil dorážku po Dykově střele zpoza šestnáctky. Bylo vidět, že hosté jsou na menším plácku neradi, nedaří se jim kombinace, na kterou potřebují prostor a sposutu míčů které neměli úplně pod kontrolou domácí dokázali získat nebo rozehrávku znepříjemnit. V 19. minutě ale mohli hosté využít dlouhého nákopu za obranu na Řehoře, ke kterému do souboje přispěchal domácí Kohout a nakonec byl rád, že obdžel za držení pouze žlutou kartu, jelikož byl poslední překážkou útočníka Rapidu v ohrožení branky. V prospěch domácího obránce hrál fakt, že by po předchozím čistém hlavičkovém souboji míč Řehoř zřejmě nestihl, jelikož by u něj byl dříve domácí kapitán Černý. Ze standardky ze 17 metrů se hosté neprosadili.

 

O necelých 10 minut později už to bylo o dvě branky. Lhotě se podařil dohový kop na přední tyč, míč propadl mezi třemi hráči i brankářem a před lajnou jej doklepával Tomáš Marek. Poločas plný chyb hostujících hráčů pokračoval dál a ti se dočkali další inkasované branky. Liška špatně vyhodil ve snaze zrychlit hru dopředu, míč se vratce dostal k Eliáškovi, který si poradil s obráncem střelu Liška ještě vychytal, ale na dorážku Adama Vlčka už byl kátký. Hosté se do přestávky mohli vrátit do zápasu. Nejdříve se krásnou bombou z dálky do šibenice prosadil Tomáš Ježek a hned po rozehrání vyslal Ledvina mezi beky znovu Ježka. Ten mohl situaci vyřešit sám, ale nakonec hledal ještě nabíhajícího Kleknera, kterého sudí Říha viděl už v ofsajdovém postavení. V očích hostů mu ale moc nenahrával fakt, že za rychlejšími hráči nestíhal a situace byla hodně hraniční. Takže místo toho, aby se hosté dostali do zápasu, ještě před přestávkou jednou inkasovali po rohovém kopu, když domácí kopírovali předchozí brankovou situaci, jen míč doklepával Jan Petr.

 

Do druhého poločasu vstoupil Rapid s několika změnami a právě střídající Koranda se už už řítil sám na bránu. Byl ale sestřelen Zbyňkem Černým, který jakožto poslední bránící hráč šel pod sprchy. Tentokrát více než kdy jindy nemohl říct ani slovo. Početní převaha Rapidu na malém hřišti ale moc znát nebyla. Výsledkem tak byla jen tyč, kterou trefil po centru Kleknera v jasné šanci Koranda. Pak už se zápas jen dohrával a mimo nastřelené tyče z úhlu od domácích se nic, kromě zranění Fikrleho neudálo. Ten musel po srážce s Václavíkem do nemocnice. Ze špatně vypadající srážky naštěstí skončil "jen" s otřesem mozku. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Setkalo se asi jedno s druhým. Já jsem od Rapidu čekal mnohem víc a vzhledem k absencím jsem od nás nečekal tolik. Rapid má mladý, běhavý a rychlý tým, ale na menším hřišti jim balon utíkal. Nepřihráli si přesně a vznikaly tam chyby. My jsme tedy brzy vedli a postupně branky přidávali, ale zápas se v náš neprospěch mohl zlomit na konci první půle. Ježek parádně vymetl šibenici a když šel o minutu později sám na Smolu, tak místo toho, aby zakončil a snížil na rozdíl jedné branky - když si mohl vybrat, kam to brankáři dát - tak hledal nahrávkou spoluhráče, kterému rozhodčí odmával ofsajd. Tato situace myslím rozhodla, protože to mohlo vypadat úplně jinak. My jsme ale následně ještě navýšili skóre a zbytek zápasu, i když v zaslouženém oslabení, jsme zkušeně dohráli za tři body.

SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Lhota byla celý zápas lepší a zaslouženě vyhrála. Byla agresivnější, rychlejší a důraznější. Sice se nehrál bůhvíjaký fotbal, ale tohle na nás tentokrát stačilo, protože my jsme naopak ustoupili od aktivní hry s napadáním a dopředu jsme si za celý 1. poločas vypracovali 1 šanci, jinak jsem domácí vůbec neohrozili. A když jsme k tomu přidali chyby v defenzivě a při 2 rozích, kdy jsme si skoro dali vlastní góly, tak byl výsledek jaký byl. A to jsme ani nevyužili 30 minut přesilovky proti deseti, kdy si to domácí na malém hřišti celkem v klidu pohlídali. Ale jedem dál a ve středu proti Nepomuku budeme určitě lepší, protože zápas ve Lhotě se nám opravdu nepovedl.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
Š. Smola [-] - J. Kohout [-] , P. Suda [-] , J. Petr [-] , T. Marek [-] - O. Kotrnoch [-] (81. D. Kovalevskyi [-] ) , R. Dyk [-] , A. Vlček [-] , Z. Černý [-] , J. Horník [-] (88. D. Fikerle [-] ) - J. Eliášek [-] (57. V. Suda [-] )

SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - J. Ledvina [-] (46. M. Brůček [-] ) , P. Jílek [-] , T. Ježek [-] , M. Fikrle [-] (64. M. Votava [-] ) , T. Drtil [-] (46. D. Koranda [-] ) , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] (46. T. Křen [-] ) , M. Bezukh [-] , T. Václavík [-] (78. D. Pešek [-] ) , T. Řehoř [-]

ŽK: 19. J. Kohout , 94. A. Vlček - 52. T. Václavík , 67. M. Votava , 93. T. Řehoř , 94. J. Liška . ČK: 56. Z. Černý .
Hráči zápasu: J. Horník , O. Kotrnoch .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - KŘEN Jiří, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů