1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 10:15

13.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rapid vyloupil Horní Břízu. Ta doma sbírá body velmi těžce


Branky


24

Horní Bříza doma ztratila body už s Kaznějovem v pátém kole a navázaly na ně Černice, pro které to tehdy byly první body v soutěži. Jenže jednou následnou domácí výhrou se domácí fotbalisté neoklepali, nad jejich síli byli i radničtí a tentokrát se přidal Rapid. Severoplzeňskému týmu se doma výsledkově nedaří.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí mohli trestat hosty za špatný výkon po dvaceti minutách hry, když prodloužený rohový kop zakončoval přes obránce střelou Netáhlo, jehož střela lízla tyč. Vzápětí pokus Tung Do Thanha vytáhl Liška mimo branku na rohový kop, jehož rychlé rozehrání hosté nepohlídali a po hlavičce Pauknera se dostal míč až k Rousovi. Ten mířil sice přesně, ale podle asistenta Fanfuleho z ofsajdové pozice. Silnou patnáctiminutovku domácích zakončil po otočení a následné střele Kocourek, ale na Lišku byl krátký. Radovali se tak hosté z prvního vážnějšího ohrožení branky, když si míč navedl do vápna Ježek, zbavil se obránce a obstřelil gólmana na zadní tyč. Vedení jim ale nevydrželo dlouho. V křídelním prostoru hosté propadli a přihrávku pod sebe od osamoceného Netáhla dopravil do sítě Čeliš.

 

Ve druhém poločase se hosté zlepšili. Soupeři nedávali tolik prostoru a začali být nebezpečnější. Po patnácti minutách to podtrhl sám na branku z poloviny hřiště postupující Fikrle, který ještě zasekl dobíhajícího obránce, překonal brankáře, ale jeho pokus zastavil před brankovou čarou jeden z dalších vracejících se obránců. O dost víc práce měla obrana domácích po příchodu Korandy, který nejdříve vybojoval standardku na hranici vápna a pak svým pohybem vybojoval možnosti pro Kleknera, které obrana zastavovala na poslední chvíli. Nejsvětlejší moment Korandy ale teprve přišel. Milimetrový centr Ledviny totiž těžkým volejem na dlouho nohu nasměroval do břevna, od kterého se odrazil na čáru, znovu do břevna a na čáru a když se nikdo k balonu neměl, doklepl ho Koranda do sítě.

 

Vedení pak hosté mohli do otevřené obrany navýšit, ale střela na zadní tyč po rychle rozehraném přímém kopu od Ledviny šla těsně kolem tyče. A když se pak v protiútoku netrefil opět Ledvina do branky bez brankáře po souboji s domácím hráčem, odvezli si hosté těsnou výhru.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Bříza
Michal Kubice, trenér: Dnešní utkání se mi hodnotí velice těžko, minimálně remíza by za mě byla totiž po průběhu celého utkání spravedlivější. Kluky musím opět pochválit za přístup a předvedenou hru především v prvním poločase. Nejen ze mě totiž, ale už i z hráčů, kteří jindy oplývají dobrou náladou i přes prohru a snaží se vždy najít i něco pozitivního, byla po zápase cítit jistá frustrace a zklamání z celého průběhu. Po cenné výhře ze hřiště petřínské rezervy přišla totiž další domácí ztráta a jak už tomu v našich zápasech bohužel bývá pravidlem, tak jsme byli potrestáni za neproměňování gólových šancí, které jsme si dokázali vypracovat v první pětačtyřiceti minutovce. Ne, že bychom vyloženě špatně naše šance řešili, to ne, ale chybí nám v koncovce i patřičná dávka štěstí, která k dobrým výkonům patří. Kdyby poločas skončil 4:1 v náš prospěch, vůbec nikdo by se nemohl divit. Jenže ať už to byla šance Kocourka, Netáhla, Kračka, Pauknera nebo samotný neuznaný gól, který podle mě byl naprosto regulérní, přišel trest. Ojedinělá vážnější akce soupeře v prvním poločase a hned 0:1. My jsme však hned vzápětí dokázali srovnat střelou Čeliše, a tak jsme do kabin odcházeli za stavu 1:1. Druhý poločas však byl už diametrálně odlišný. Z naší strany takový spíš ne bojácný, ale opatrný, přestali jsme dobře kombinovat, o míče jsme přicházeli jednoduchými ztrátami a dostávali soupeře více a více do hry. Po faulu ve středu hřiště jsme zaspali, nechali soupeře rychle rozehrát a z následné přihrávky před naši branku jsme podruhé inkasovali. Soupeř už nás poté až do konce utkání do žádných dalších vyložených šancí, ze kterých bychom srovnali výsledek, nepustil a ani ze závěrečného tlaku jsme nedokázali vydolovat nic. Takže mi nezbývá než pogratulovat soupeři k výhře. My se teď musíme rychle oklepat a už se soustředit na poslední dvě utkání, která nás ještě čekají a urvat z nich 6 bodů.

SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: My spokojení se třemi body z venku, ale výkon nic moc. Před zápasem jsme si říkali, že by se mohl hrát dobrý fotbal, protože obě mužstva jsou celkem fotbalová, ale zůstalo jen u slov, alespoň co se našeho výkonu týče. První půli jsme nebyli schopní udržet míč a přihrát si víc než třikrát a důraz a bojovnost byla cizí slova, přesto jsme z ojedinělé a asi jediné akce dali gól, který ale během tří minut domácí smazali, takže poločas pro nás nakonec přijatelných 1:1. Ve druhé půli jsme se o poznání zlepšili, domácí trochu rezignovali na rozehrávku, my jsme byli lepší a dali jsme po pěkné akci a parádním zakončení Dana Korandy rozhodující gól na 2:1. Tento stav jsme i přes neproměněné další šance uhlídali a zápas výsledkově zvládli. Ale příští týden proti Holýšovu se budeme muset vrátit k přístupu z minulého týdne proti Chotíkovu a do soupeře se pořádně zakousnou, protože body se zadarmo nerozdávají...



Sestavy


SK Horní Bříza
J. Schimmer [-] - A. Lavička [-] , S. Rous [-] , T. Koudele [-] - M. Čeliš [-] (82. V. Šimice [-] ) , J. Kraček [-] (89. S. Tkačik [-] ) , D. Šebek [-] (89. A. Daníček [-] ) , T. Do [-] (68. D. Reindl [-] ) , M. Paukner [-] - V. Kocourek [-] - Z. Netáhlo [-]

SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - P. Jílek [-] , D. Kořenek [-] , T. Ježek [-] , M. Fikrle [-] (78. T. Drtil [-] ) , T. Křen [-] (46. J. Ledvina [-] ) , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] , M. Bezukh [-] , T. Václavík [-] , T. Řehoř [-] (59. D. Koranda [-] )

ŽK: 60. S. Rous - 73. D. Kořenek .
Hráči zápasu: J. Liška .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Fanfule Ladislav - FANFULE Adam, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 00:37

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 20:07

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:04

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 15:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 14:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 13:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 19:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 18:54

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 10:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 09:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 17:47

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 12:14

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 18:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 13:45

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 12:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 10:42

Tip: výhra hostů