EXPERT TIP - 19.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022

Datum kola: 24.4.2022

0

Staň se Expertem pro následujíci kolo. Každý víkend se hraje o skvělé ceny. Přímo v článku stačí kliknout na Tipovat, zadat své tipy a volitelně je i okomentovat. Kdo bude nejlepší? Za každý správný tip získaváš bod.

 




Jiří Swiech

Další víkendové kolo je tady a opět se bude mít divák dobrého vesnického fotbalu nač těšit. Na programu kola bude např. zajímavý sobotní duel předních celků tabulky, kdy Ludgeřovice přivítají na domácím hřišti Vřesinu, anebo nedělní derby mezi Štěpánkovicemi a Malými Hošticemi, ve kterém půjde doslova o šest bodů a konečný výsledek hodně napoví, kdo se přiblíží bezprostřednímu pásmu sestupu. 

 

Našim Expertem kola bude pro tento víkend Jiří Swiech, kterého místní kluby I.A třídy dobře znají a totéž platí i o něm, protože má kluby dobře sečtělé. Fanoušci této soutěže jej mohou znát z dřívějších působení v Kravařích, byť tam trénoval ještě v dobách divize a krajského přeboru, anebo v Chlebičově, který byl zatím jeho poslední trenérskou štací. Kromě těchto dvou celků koučoval v minulosti také střídačky v Háji ve Slezsku, Holasovicích anebo v Opavě u mládeže. V současnosti si Jiří Swiech dává od trénování pauzu, ale na fotbal nezanevřel. Sám se jezdí koukat po okolí na zápasy této soutěže, anebo rád závítá na zápasy Krnova, za který nastupuje jeho syn Jakub. A jak vidí výsledky víkendového kola? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 2 22 - 6 - 72 %
Komentář experta:

Tady věřím více Kozmicích. Ke vší úctě k ostravskému celku, nechci, ať si to někdo bere nějak osobně, ale takový manšaft s naprosto bídným zázemím a téměř nulovou fanouškovskou základnou nemá v I.A třídě co dělat. Na podzim získal Slovan jen bod, teď se trochu rozjel, ale myslím, že kvalita bude více na straně Kozmic. Za mě dvojka - tedy výhra hostů.

Tip experta: 1 39 - 33 - 28 %
Komentář experta:

Těžko soudit, přiznám se, že jsem se o ostravské týmy letos až tak moc nezajímal jako dříve, takže úplně nevím, co od zápasu očekávat. Ale co tak trochu znám Ludgeřovice, vím, že tam mají spoustu zkušených hráčů a že se u nich hrálo vždy dost obtížně. Troufnu si tipnout na to, že vyhrají domácí Ludgeřovice.

Tip experta: 2 0 - 17 - 83 %
Komentář experta:

Darkovičky budou chtít doma bodovat, protože jsou zvyklé sbírat body převážně doma, ale Stará Bělá má letos skvělou formu. O víkendu se aspoň na jeden den dostala dokonce i do čela tabulky. A tento scénář bude chtít naplnit i v tento víkend. Tipuju výhru Ostravanů.

Tip experta: 2 6 - 17 - 77 %
Komentář experta:

Na tento zápas jsem ohromně zvědavý. A pokud mi to časově bude vycházet, asi se s největší pravděpodobností na něj zajedu podívat osobně. Chlebičov chytl parádní formu na jaře, sám jsem je viděl hrát minulý zápas s Malými Hošticemi a musím uznat, že se mi jeho výkony opravdu líbí. Myslím si, že si dobrou formu přenese i na zápas v Hradci a vyhraje.

Tip experta: 0 22 - 39 - 39 %
Komentář experta:

Velmi těžký zápas na tipování. Mokré Lazce hrají na svém menším hřišti svůj specifický fotbal, hostům z Kravař zase pro změnu vyhovují větší rozměry hřiště. Když mokrolazecký Pavel Galvas chytne střeleckou formu, musejí se soupeři často smířit, že se body budou sbírat s velkými problémy. Kravaře se po odchodu některých klíčových hráčů potácejí se slabší formou, nicméně si myslím, že bod v Lazcích uhrají. Dávám na tento zápas remízu.

Tip experta: 1 94 - 0 - 6 %
Komentář experta:

Osobně víc věřím zkušenějšímu celku z Bolatic. Po dvou ztrátách si už nedovolí potřetí za sebou nebodovat. Klukům ze Zlatníků bych také přál nějaký bod, obzvláště proto, že je tento klub pro mě srdcovka, sám jsem za něj v minulosti hrával. Ale myslím si, že si to Bolatice pohlídají a doma zvítězí.

Tip experta: 1 88 - 6 - 6 %
Komentář experta:

Štěpánkovice v zimní přestávce posilnily a na jejich výkonech to jde vidět, jejich hra se podstatně zlepšila. Malé Hoštice jsou naopak dost za očekáváním, co jsem zaslechl, mají problémy nejen na hřišti, ale i v kabině. Prý se tam až tak moc netrénuje, což by i odpovídalo jejich hře. Viděl jsem je na jaře už dvakrát a pokaždé vydrželi max. poločas a pak úplně odešli. Za mě vidím výhru domácích Štěpánkovic.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Tekenn PS 6
2. Radim Mudrik 5
3. Lukáš Burda 5
4. Tony Tony 5
5. Karel Klos 5
6. David Kroupa 4
7. Milan Petrík 4
8. Marek Kulaviak 4
9. Marek Lišaník 4
10. Marek Wendtner 4
11. Antonín Lyčka 4
12. Matěj Boček 4
13. Dominik Klinger 4
14. Daniel Kožík 3
15. Dominik Šebesta 3
16. Pavel Galvas 2
17. Ondřej Pytlík 2
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.