0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.04.2022 10:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře ovládly derby v Mokrých Lazcích


Branky


18

Mokré Lazce hostily v nedělním dopoledni lídra tabulky z Kravař, který na jejich půdu s oblibou často nejezdí. Několik let zde trvalo jejich prokletí, když se dlouhodobě nedařilo na místním menším hřišti vyhrávat. Toto prokletí v neděli skončilo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kravaře měly povedený vstup do utkání, když je hned ve druhé minutě mohl poslat do vedení Baranek, jenže jeho ránu z dvaceti metrů zastavilo břevno. Na druhé straně se snažil odpovědět Líbař, ale jeho střele chyběla razance. Kravaře tentokrát předvedly výkon, který se od nich po povedeném podzimu očekával. Po pěkné akci Ohřála s Barankem se do zakončení tlačil Těžký, ale domácí obrana ho těsně před vápnem faulovala. Z následného přímého kopu Těžký opět rozezvučel břevno, ale dorážející Baranek už uklidil míč hlavou k tyči do brány – 0:1. Ještě do poločasu mohli hosté odskočit na dvoubrankové vedení, když se po další individuální akci prosadil ke střele Baranek a za Barošem opět zvonila tyč.

 

I druhá půle přinesla s sebou atraktivní fotbal. Za domácí mohl po necelé hodině hry skórovat zkušený Wojnar, ale místo jednoduchosti a zakončení ještě volil další přihrávky, až z toho vznikl protiútok. Ten vedl po levé straně Kryštof s Těžkým, míč doputoval do šestnáctky k Barankovi, který si udělal z domácí obrany dobrý den a po krásné kličce a přesné střele k tyči navýšil vedení hostů – 0:2. Domácí Mokré Lazce začaly kousat až v poslední dvacetiminutovce. Jmenovitě byl nejvíce vidět a cítit Galvas, který se dvakrát odhodlal vystřelit, ale v obou případech mířil nepřesně. Domácí šutér byl nejblíže gólu v samém závěru, kdy z přímého kopu orazítkoval horní tyč. Leč skóre se už neměnilo a Kravaře si po dlouhých 16 letech přivezly z Lazců cennou výhru.  



Ohlasy k zápasu


FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas (útočník): "Do zápasu jsme šli s tím, že chceme určitě bodovat. Myslím, že to byl vcelku vyrovnaný zápas. Rozhodně jsme po herní stránce nebyli horším týmem, ale Kravaře nás porazily díky lepší koncovce. My měli šanci, oni měli šance, ale Kravaře byly produktivnější."

Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "Musím dnes mužstvo pochválit, hráli jsme velmi zodpovědně zezadu a spoléhali na brejky, které nám dnes vyšly. Měli jsme i další brankové šance, trefili tři tyčky. Kdyby nám nechyběl koncový útočník Glabazňa, mohli jsme dát ještě více branek. Ale i tak je to cenná výhra."



Sestavy


FK Sokol Mokré Lazce
L. Baroš [-] - D. Moša [-] , P. Galvas [-] , L. Hiemer [-] (67. D. Exner [-] ) , D. Líbař [-] , P. Wojnar [-] , T. Kosňovský [-] (73. D. Hrubý [-] ) , J. Garba [-] (73. M. Holoubek [-] ) , R. Šimeček [-] , M. Němčík [-] (80. A. Hiemer [-] ) , J. Harazin [-]

Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - O. Bitomský [-] , R. Baranek [-] , V. Těžký [-] , J. Ohřál [-] (82. P. Kupka [-] ) , E. Peterek [-] , L. Kupka [-] , P. Ferenz [-] , J. Heger [-] (46. V. Kryštof [-] ) , V. Tomíček [-] , J. Barcal [-]

ŽK: 30. R. Šimeček - 83. E. Peterek , 86. R. Baranek .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: DVOŘÁK Martin - KRET Martin, HAVLÍK Přemysl.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Jiří Lusar

Expert: Jiří Swiech
Tip experta: remíza

Velmi těžký zápas na tipování. Mokré Lazce hrají na svém menším hřišti svůj specifický fotbal, hostům z Kravař zase pro změnu vyhovují větší rozměry hřiště. Když mokrolazecký Pavel Galvas chytne střeleckou formu, musejí se soupeři často smířit, že se body budou sbírat s velkými problémy. Kravaře se po odchodu některých klíčových hráčů potácejí se slabší formou, nicméně si myslím, že bod v Lazcích uhrají. Dávám na tento zápas remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů