Bolatice si připsaly povinnou výhru


Branky


19

Středeční dohrávka dopadla dle očekávání výhrou domácích Bolatic, které neponechaly nic náhodě a poradily si s týmem ze Zlatníků. Ty na své poměry neodehrály úplně špatné utkání, ale přeci jen se ukazuje, že výkonnostně je I.A třída pro současný kádr trochu velké sousto.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bolatice byly od úvodního hvizdu aktivnějším týmem a hrnuly se do šancí. První z nich měl na hlavě Oberherr, který mohl hlavou po rohovém kopu Šuly otevřít skóre, leč nemířil přesně. Z druhé větší šance už ale branka padla. Aleš Baránek vyslal přesný dlouhý pas za obranu, na který si naběhl Oberherr a křižnou střelou otevřel skóre - 1:0. Poté Plaček našel přesným centrem do vápna nehlídaného Chromečku, který neúspěšně pálil z voleje. Zlatníky se připomněly až po necelé půlhodině hry a byla z toho jejich největší šance v zápase. Zkušený kapitán Uvíra vyslal uličkou do úniku mladičkého Vinckera, který pláchl obraně a pohrál si i s brankářem, ale poněkud se už zahnal do velkého úhlu. Nicméně i tak se teprve šestnáctiletý dorostenec Zlatníků nebál a po další drzé kličce prosmýkl do zakončení, odkud orazítkoval tyč.  

Zkraje druhého poločasu si domácí trenér Vít Baránek senior povzdechl, když jeho syn Vít Baránek junior spálil tutovku, protože nedokázal hlavou zužitkovat naprosto přesný centr Chromečky. Po hodině hry dokázali hosté eliminovat Sýkoru, kterému se po akci Kotíka a prodloužené asistenci Šamárka nabízela dobrá střelecká příležitost. Následně se blýskla parádním zákrokem nestárnoucí ikona v bráně Zlatníků, brankář Janetzký, když vytáhl na roh nebezpečnou hlavičku Kotíka. Zlatníky hrály to, nač v současnosti výkonnostně mají. S dobře organizovanou obranou a vyhlídkami na nějaký případný brejk držely krok až do 77. minuty, kdy bolatický Chromečka zahrával přímý kop a jeho centr se svezl až na hlavu nekrytého Gaidy, jenž uklízel míč do sítě - 2:0. Definitivní pojistku pak zasadil Monsberger, který dostal dlouhý pás za obranu a nadvakrát prostřelil bezmocného Janetzkého - 3:0. Janetzký pak v nastavení zachránil svůj tým od většího debaklu, když zlikvidoval nebezpečný volej Skrocha. 

 



Ohlasy k zápasu


FK Bolatice
Jiří Šula (asistent trenéra): "Jde vidět, že na této soutěžní úrovni nejsou středeční zápasy tak zajímavé jak ty víkendové. Dnešní utkání se opět odehrálo v takovém pomalejším a volnějším tempu. My jsme ho měli plně v režii, soupeře jsme pustili pouze k jedné větší šanci, kde z úhlu trefil tyč, ale jinak jsme zápas plně kontrolovali. Jen je škoda, že z tolika šancí, co si vypracujeme, neumíme vstřelit více branek."

TJ Sokol Zlatníky
Lukáš Werner (vedoucí týmu): "Snažili jsme se hrát to stejné co v Kravařích, tzn., že nezaleknout se soupeře a nějak se pokusit s ním hrát fotbal a buď to půjde nebo ne. Nám se tato taktika vcelku dařila, nějakých 70 minut jsme s domácím týmem drželi krok, ale bohužel si nevytváříme tolik šancí, abychom i stříleli góly. Jinak musím uznat, že domácí tým byl herně lepší a vyhrál zaslouženě."



Sestavy


FK Bolatice
M. Tomíček [-] - J. Šula [-] , D. Skroch [-] , J. Šamárek [-] , A. Baránek [-] , R. Plaček [-] (67. P. Langer [-] ) , D. Sikora [-] (27. D. Kotík [-] ) , J. Gaida [-] , J. Oberherr [-] (67. J. Monsberger [-] ) , V. Baránek [-] , V. Chromečka [-] (82. M. Mac [-] )

TJ Sokol Zlatníky
K. Janetzký [-] - R. Uvíra [-] (78. V. Dočkal [-] ) , L. Burda [-] , R. Chmel [-] , T. Němčík [-] , P. Holuša [-] (67. J. Fruncek [-] ) , L. Němčík [-] (67. M. Jaroš [-] ) , D. Bláha [-] , J. Štencel [-] (27. R. Bláha [-] ) , P. Pospíšil [-] , T. Vincker [-] (78. O. Kořínek [-] )

ŽK: 53. L. Burda .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: SLANÝ Jan - BERAN Jan, PICMAUS Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 4. 2022 07:51
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jiří Lusar

Expert: Jiří Swiech
Tip experta: výhra domácích

Osobně víc věřím zkušenějšímu celku z Bolatic. Po dvou ztrátách si už nedovolí potřetí za sebou nebodovat. Klukům ze Zlatníků bych také přál nějaký bod, obzvláště proto, že je tento klub pro mě srdcovka, sám jsem za něj v minulosti hrával. Ale myslím si, že si to Bolatice pohlídají a doma zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích