ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023

V průběhu minulého týdne jste hlasovali pro nejlepší hráče předešlého kola. Z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal zástupce klubu SK Meteor Strahovice - dvaadvacetiletý útočník VOJTĚCH TOMÍČEK. Redakce Fotbalunas.cz ho vyzpovídala a poskytla pro vás rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, dovol nám, abychom Ti pogratulovali k vítězství v hlasování a k ocenění Hráč kola. Můžeš na úvod prozradit, co pro tebe toto vítězství znamená a zda jsi už něco podobného v minulosti vyhrál?
Moc si toho vážím a děkuji všem, kteří mi dali svůj hlas. Vždy je fajn získat nějaké individuální ocenění, ale hlavně jsem rád, že jsme jako tým konečně vyhráli a získali důležité tři body.
Nominaci v sestavě kola a potažmo i ocenění jsi obdržel za povedený zápas v minulém kole, kdy jsi jedním gólem a dalšími akcemi přispěl k výhře Strahovic nad Kozlovicemi. Můžeš tento zápas a svůj výkon zhodnotit ze svého pohledu?
Zápas hodnotím pozitivně. Od začátku jsme hráli aktivně, vytvářeli si šance, které konečně proměnili. V poločase jsme vedli 2:0, ale zase jsme nezachytili začátek druhého poločasu a dovolili soupeři dotáhnout se na 2:1. Naštěstí jsme pak přidali gól 3:1 a v závěru si to už pohlídali. Svůj výkon taky hodnotím pozitivně, konečně jsem po příchodu do Strahovic vstřelil gól (smích).
Pro Strahovice to byla důležitá výhra. Po dlouhé době konečně poznaly, jak chutná pocit z vítězství. Co podle tebe přinese tato výhra týmu pro další vývoj v soutěži?
Konečně jsme vyhráli a byl to skvělý pocit. Tuším, že naposledy Strahovice vyhrály na podzim proti Hradci. Výhra nám určitě přinese sebevědomí do dalších zápasů a hlavně chuť vyhrávat.
Strahovice několikrát ukázaly, že nehrají špatný fotbal, ale výsledkově to není žádná sláva. Pouhých 13 bodů, to je dost málo. V čem vidíš hlavní příčinu a na čem by měl tým více zapracovat?
Strahovice na podzim hrály docela dobrý fotbal, ale měly smůlu v proměňování šancí. Vždy jim chybělo trochu štěstí, aby zápas vyhrály. Na jaře v prvních třech zápasech jsme měli opět problém proměňovat šance, ale snad se to proti Kozlovicím protrhlo a naše koncovka se bude od teďka jen zlepšovat.
Ve Strahovicích jsi čerstvě od tohoto jara. Ještě na podzim jsi hrával za Kravaře. Můžeš prozradit, co bylo příčinou tvého přestupu a proč sis za své nové angažmá zvolil zrovna Strahovice?
Hlavním důvodem mého odchodu z Kravař byly neustále neshody s trenérem Štěpánem. Do Strahovic mě lákal Petr Nevřela už v létě, když Strahovice postupovaly do I.A třídy. Jenže já to tehdy odmítl, protože jsem chtěl ještě zůstat v Kravařích. V zimě, když jsem tam skončil, nebylo co řešit. Noví trenéři ve Strahovicích o mě projevili zájem, tak jsme se domluvili na přestupu.
Jak se cítíš v kabině Strahovic? Byl jsi po příchodu úplný nováček, anebo ses už s někým znal osobně?
V kabině se cítím super. Hraje tam můj bratr a s většinou kluků jsem se znal osobně, takže nebyl žádný problém pro mě, abych rychle zapadl.
Prozraď nám něco ze zákulisí strahovické kabiny. Určitě i u vás platí některé zajeté rituály. Tak třeba, kdo chodí jako první z kabiny na hřiště? Nebo kdo je největší šoumen v kabině?
Zatím jsem v kabině krátce, ale co jsem tak zpozoroval, tak první z kabiny chodí vždy brankář Jirka Nevřela. A že by byl někdo vyloženě šoumen, to jsem zatím nezpozoroval. Myslím, že asi nikdo. Ale srandu si udělat umíme, to zase ano. Celkově je v kabině super parta.
Teď něco čistě o tobě. V kolika letech jsi začínal s fotbalem? Kde to bylo a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal právě tady ve Strahovicích. Mohlo mi být 6 nebo 7 roků, když mě k němu přivedl můj taťka společně s dědou.
Který hráč je tvůj fotbalový vzor a proč zrovna on? Viděl jsi už ho hrát někdy naživo?
Můj idol je Cristiano Ronaldo, protože se mi líbí jeho styl hry. Obdivuji na něm, že i v jeho pokročilém věku se dokáže držet na úplném vrcholu a překonávat tolik rekordů. Líbí se mi, že dokáže dát gól jakýmkoliv způsobem a z jakékoliv pozice. U nás v Česku to jsou Václav Kadlec nebo Martin Fenin. Ronalda už naživo asi neuvidím, ale Kadlece a Fenina jsem vidět mohl.
Kterému slezskému týmu z dua SFC Opava - Baník Ostrava fandíš? Jezdíváš se občas podívat živě na jejich zápasy? A co říkáš na jejich současnou formu?
Z těchto dvou týmů nefandím ani jednomu, ale o něco blíž mám přeci jen k Opavě. Občas se zajedu podívat na její zápasy. Situace v Opavě je ovšem po příchodu manažera Kolínka hodně špatná. Obávám se, aby po této sezóně Opava nespadla do třetí ligy. Forma Baníku taky není dobrá, ale ten se z toho určitě dostane.
Kdo podle tebe vyhraje letošní ročník Ligy mistrů a proč zrovna tento tým?
Podle mě vyhraje pravděpodobně Real Madrid. Jednak jsem už od mala jeho velkým fanouškem, ale také proto, že mu je Liga mistrů souzena. Ve španělské La Lize už nemá Real o co hrát, takže se může plně soustředit na Ligu mistrů.
A poslední otázka. Jaké jsou tvé další fotbalové cíle? Kam by ses rád v kariéře posunul?
Momentálně získat se Strahovicemi co nejvíce bodů a také dávat co nejvíce gólů. Zatím jsem spokojený tady ve Strahovicích. Co přinese budoucnost, to se teprve uvidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.