EXPERT TIP - 21.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023

Datum kola: 7.5.2023

0

Jarní mistrovská část sezóny se v tento víkend dostává přesně do své poloviny. Na programu máme již sedmé jarní kolo, které opět připraví řadu zajímavých duelů a hodně napoví o dalším průběhu v soutěži. V sobotu Vás můžeme pozvat pouze do Staré Bělé, kam přicestuje Jistebník. Podstatná část kola se odehraje v neděli. Před obědem přivítají druhé Mokré Lazce soupeře z Albrechtic. Největší výběr se divákovi nabízí odpoledne a to hned z pěti zápasů. My můžeme doporučit jedno ze dvou prajzských derby. Rozjeté Kozmice přivítají sousedy z Darkoviček a ve šlágru kola vedoucí Kravaře nedaleký Chlebičov, kterému bude chtít lídr tabulky oplatit podzimní prohru. Neváhejte a dorazte podpořit své týmy a užít si radost z vesnického fotbalu. 




Lukáš Moravec

Expertem kola jsme si pro tento víkend vybrali zástupce klubu FK Darkovičky, jmenovitě LUKÁŠE MORAVCE. Jednadvacetiletý útočník patří v letošní sezóně mezi hlavní tahouny a hlavní opory hlučínského týmu. Byť v průběhu jara toho zatím moc neodehrál. Nejprve se nešťastně zranil v úvodním duelu v Albrechticích, následně v domácím duelu se Starou Bělou se nechal vyloučit a vyfasoval třízapasovou stopku. Jeho absence dělá trenérovi Meleckému velké vrásky, neboť prakticky veškerá taktika darkovičského týmu stojí právě na jeho hře. Rychlonohý forvard dokáže nejen pláchnout soupeři, a to tak, že jej málokdo dostihne, ale především i střílet důležité góly. Když už se Darkovičky k nějakému gólu dopracovaly, byl často na nich podpis urostlého forvarda. Teď, když v sestavě scházel, to Darkovičky pociťovaly. Sám Lukáš Moravec je odchovancem klubu. Prakticky podstatnou část své dosavadní kariéry strávil v rodných Darkovičkách. Má za sebou i půlroční zkušenost v juniorce Hlučína, s kterou zakusil nejvyšší soutěž této kategorie. 

A co říkáte na jeho tipy?  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 1 93 - 7 - 0 %
Komentář experta:

Podle mě jasná výhra domácích. Stará Bělá má velmi kvalitní manšaft, který umí být dost nebezpečný. Navíc hraje proti předposlednímu Jistebníku doma, kde je síla jejího týmu ještě více cítit.

Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Tady také tipuji výhru domácích. Mokré Lazce to mají teďka dobře rozehrané, jejich kádr je kvalitní a navíc ještě hrají doma. Ty dopolední časy, to je jejich a jen málokomu to tam vyhovuje.

Tip experta: 2 40 - 33 - 27 %
Komentář experta:

Zajímavý duel. Strahovicím jde o hodně, zatímco Ludgeřovice se na jaře trápí. Ale já přesto více věřím hostům z Ludgeřovic. Když se jejich kádr sleze pohromadě, umějí překvapit a zahrát dobrý zápas.

Tip experta: 0 13 - 20 - 67 %
Komentář experta:

Myslím, že zápas skončí remízou. Záleží, v jaké sestavě se slezou hosté. Ale i tak to nebudou mít ve Štěpánkovicích jednoduché. Těm jde totiž o hodně. Doma Štěpánkovice umějí kousat, často je ženou fanoušci dopředu. Tipuji remízu.

Tip experta: 1 87 - 0 - 13 %
Komentář experta:

Tohle bude určitě kvalitní duel. Chlebičov umí překvapit, ale myslím si, že na Kravaře to stačit nebude. Ty jsou teďka dobře rozjeté a bude těžké je zastavit. Dávám jedničku.

Tip experta: 0 67 - 33 - 0 %
Komentář experta:

Poslednímu Hradci půjde o všechno. Kozlovice teď pro změnu dvakrát vyhrály a určitě to budou chtít doma potvrdit. Ale Hradec se jen tak nevzdá. Asi i tady zkusím dát spíše remízu.

Tip experta: 2 66 - 7 - 27 %
Komentář experta:

Samozřejmě dávám na výhru našeho týmu. Věřím, že to v Kozmicích konečně urveme a připíšeme si po měsíci výhru. I když máme spoustu zraněných a pojedeme s dorostenci, určitě zabojujeme a lacino kůži neprodáme.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Michal Pěntka 6
2. Kryštof Surovec 5
3. Radek Hruška 5
4. Patrik Minarčík 5
5. Pavel Galvas 5
6. Petr Vala 5
7. David Obrusník 5
8. Marek Kulaviak 5
9. Jan Prudký 5
10. Petr Schlischka 5
11. Míchal Jaroš 4
12. Vojtěch Tomíček 4
13. Martin Bitomský 4
14. Patrik Slavík 4
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.