Nikdy to nevzdávej, říká dobrou radu do života Karel Adamec z Ludgeřovic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jim zkušený 37-letý zadák ludgeřovické sestavy Karel Adamec. Redakce Fotbalunas jej vyzpovídala a poskytla vám čtenářům rozhovor s jeho osobou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Karle, gratulujeme Ti k výhře v anketě o Hráče 21. kola. Můžeš se podělit o pocity, co pro Tebe toto hodnocení znamená a zda-li jsi už někdy něco podobného vyhrál?
Děkuji za nominaci a také za získané hlasy. V sestavě kola jsem se už objevil, ale nikdy doposud nevyhrál, takže mám samozřejmě velkou radost. Snad ještě tak úplně nepatřím do „starého železa“. Musím však říct, že to není jen moje zásluha, ale především týmový výkon, díky kterému jsem se do sestavy kola mohl dostat. Je moc fajn, že lidi v Ludgeřovicích mají fotbal rádi a hlasováním mi pomohli vyhrát. Za to jim patří velký dík.
Nominaci sis vysloužil za minulý zápas ve Starém Jičíně. Můžeš se k zápasu vrátit a popsat ho ze svého pohledu? Co bylo klíčem k úspěchu a získaným třem bodům?
Věděli jsme, že jedeme Starého Jičína hrát o 6 bodů. Očekávali jsme velmi těžký zápas, ve kterém se bude bojovat o každý metr hřiště. Ze svého pohledu mohu potvrdit, že se opravdu jednalo spíše o boj než o přehlídku fotbalové krásy. Zápasu by slušela spíše remíza, ale nakonec jsme gólem v samém závěru brali všechny body. Klíčem k úspěchu byl náš trpělivý týmový výkon a víra ve vstřelení gólu do poslední vteřiny.
O jedinou branku se musel nakonec postarat váš kouč. Co na to říkáš?
Jedním slovem pohádka. Vzhledem k absencím, se kterými jsme se museli vypořádat, se rozhodl pomoct i sám Pěnťas (pozn. red. Michal Pěntka). Prokázal své zkušenosti a všem ukázal, že jeho výběr místa a čich na góly jsou stále perfektní. Já osobně mu branku moc přál, protože pro ludgeřovický fotbal odvedl a stále odvádí ohromný kus práce.
Výhra vám hodně pomohla v boji o udržení. Které další duely budou pro vás klíčové, aby se záchrana definitivně uskutečnila?
Jak už jsem zmínil, hráli jsme důležitý duel, jak se lidově říká o 6 bodů. Myslím si, že pro nás bude klíčový každý následující zápas, a to minimálně do doby, než budeme mít jistotu záchrany.
Nyní máte na programu atraktivní derby se sousedními Darkovičkami. To bývá pro váš klub vždycky zápas roku. Je tomu tak i nadále? A jak se na něj těšíš?
Ano, určitě se jedná o prestižní derby, na které se vždy těším. Nikdy se neřeší postavení v tabulce, jelikož se v těchto zápasech může stát cokoliv. V případě, že budeme bodovat za plný počet bodů, může se z tohoto zápasu pro nás stát zápas sezóny s velkým Z.
Co říkáš na to, že se Darkovičkám letos tak úspěšně daří? A hlavně na jejich úctyhodnou sérii bez porážky?
Klobouk dolů před tím, jakou práci v Darkovičkách odvádějí. Podařilo se jim sestavit kvalitní tým, kde je podle mého názoru správně vyváženo dravé mladí se zkušenými hráči. Do toho je vede kvalitní trenér, který rovněž býval kvalitním fotbalistou. I přesto budu věřit, že doma utneme jejich sérii bez porážky.
Pojďme ještě přiblížit váš tým. Ten prošel po minulé sezóně dost velkou obměnou. Dá se říci, že si už kádr nějak sedl, anebo je to stále ještě ve fázi budování a bude potřeba dále zapracovávat nové lidi? Kde by se měly podle tebe Ludgeřovice pohybovat?
Souhlasím, před začátkem podzimní části sezóny to u nás byla opravdu divočina. Nyní je to o poznání klidnější, ale spousta věcí si ještě musí sednout. Určitě bychom uvítali zkvalitnění kádru, takže fáze budování stále pokračuje. Nyní je však cíl jasný, a to záchrana v soutěži. Ludgeřovice vidím rozhodně minimálně na špici I.A třídy, kam také několik sezón patřily.
Jak funguje kabina? Kdo je v ní největší šoumen a z koho si naopak rádi trousíte srandu?
Šoumenem v kabině je rozhodně Tomáš Cintula. I když nemá tolik minut na hřišti, tak je z mého pohledu pro kabinu strašně důležitá postava. Nějakého pravidelného otloukánka, který by byl pod neustálou palbou vtípků, nemáme.
Co je tvým hlavním mottem a také cílem do osobního i fotbalového života?
„Nikdy se nevzdávej.“ Nakonec se právě tohle motto potvrdilo i v minulém zápase ve Starém Jičíně.
Česko nyní žije MS v hokeji. Sleduješ dění na šampionátu? Ostrava, která je jedním dějištěm, je od tvého domu co by kamenem dohodil. Byl ses osobně podívat nebo plánuješ nějaký zápas? Kdo podle tebe vyhraje titul?
Jasně, že sleduji. Pokud to jde, tak se snažím stihnout v televizi co největší porci zápasů. Osobně jsem zatím žádný zápas nenavštívil, ale nevylučuji, že se to letos ještě nezmění. Minimálně plánujeme s rodinou navštívit hokejovou Fanzónu. Před šampionátem jsem tipoval jako vítěze Švédy. Stále jsou pro mě favorité, ale vzhledem k tomu, jak se doposud prezentuje tým Česka, tak doufám v překvapení…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.