EXPERT TIP - 25.kolo Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023

Datum kola: 4.6.2023

0

Už jen tři kola chybějí do konce a letošní mistrovská sezóna bude minulostí. O vítězi a sestupujících soutěže se zdá být téměř rozhodnuto, ale poslední slovo ještě nepadlo. O tom, zda se budou Kravaře po tomto víkendu radovat z titulu krále či ne, o tom rozhodne ostře sledované derby v nedělní dopoledne. Lídr tabulky zajíždí na půdu svého pronásledovatele, a sice na hřiště do Mokrých Lazců. Nebude to jediné derby víkendu, už v sobotu přivítají Ludgeřovice na svém hřišti Darkovičky. I zbylá utkání mají co nabídnout. Neváhejte, využijte hezkého počasí a zajděte si na fotbal.




Marek Lišaník

I tento víkend jsme pro Vás připravili kolonku Expert kola, ve kterém pravidelně oslovujeme aktéry naší soutěže a ptáme se na tipy daného kola. Nástin na zápasy v tomto víkendu nám ze svého pohledu přiblíží nejmladší trenér soutěže MAREK LIŠANÍK. Osmadvacetiletý odchovanec vítkovického fotbalu působí již třetí sezónu na střídačce Staré Bělé, je i nadále ještě aktivním útočníkem, ale už jen okrajově. Jeho nadějná aktivní fotbalová kariéra musela být kvůli vleklým zraněním a častým operacím kolene předčasně ukončena. Marek Lišaník přesto na svou nejoblíbenější hru nezanevřel a i nadále se ji věnuje. Tentokrát z pozice trenéra. Jako hráč prošel nejprve žákovskými oddíly Vítkovic, následná dorostenecká léta strávil v Karviné. V mužské kategorii si zahrál nejprve krajský přebor ve Staré Bělé, následně divizi v dresech Havířova a Bohumína, odkud se vrátil zpět do Staré Bělé. Tentokrát už jako lodivod střídačky, kde působí od roku 2020. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 2 0 - 0 - 100 %
Komentář experta:

I když Hradec umí být na svém hřišti nepříjemný, na kvalitnější mužstvo z Krásného Pole to stačit nebude. Nebude to sice lehké utkání, ale myslím si, že to hosté zvládnou a porvou se ještě o druhé místo.

Tip experta: 1 12 - 59 - 29 %
Komentář experta:

Ač mají Ludgeřovice jaro jaké mají, měly by si doma s Darkovičkami poradit. Ani jednomu týmu sice už o nic nejde, ale na atraktivitě derby by to ubrat nic nemělo. Věřím více domácímu mužstvu.

Tip experta: 2 29 - 47 - 24 %
Komentář experta:

Hmm, velmi těžké na rozhodnutí. Ale věřím malinko víc Kravařím. I když to nebude jednoduché utkání pro ně, malé hřiště, ne úplně optimální terér, myslím, že podruhé za sebou neklopýtnou a budou tentokrát slavit postup.

Tip experta: 0 29 - 18 - 53 %
Komentář experta:

Strahovice se chtějí za každou cenu vyhnout záchraně a potřebují doma bodovat. Chlebičov je přeci jen o něco kvalitnější, ale hodně záleží na tom, v jaké sestavě se sejdou. Vidím to na remízu.

Tip experta: 1 76 - 12 - 12 %
Komentář experta:

Štěpánkovice umějí doma zahrát nepříjemný fotbal a překvapit soupeře. Proti nevyzrálé sestavě Albrechtic by si to měly doma pohlídat a zvítězit.

Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Bez jakéhokoliv přemýšlení dávám na výhru domácího týmu. Můj kamarád Honza Prudký to se svým týmem určitě zvládne. Kozlovice by si bez větších obtíží měly připsat povinné tři body.

Tip experta: 2 53 - 12 - 35 %
Komentář experta:

Tady samozřejmě nemůžu dát nic jiného než na výhru svého týmu. Sice jedeme do Kozmic s tím, že zase protočím čtyři pět kluků, co pravidelně nehrají v základu, kdy jindy již má člověk dát šanci než nyní. Ale i tak si myslím, že kvalitou máme na to, ať vyhrajeme.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Martin Lušovjan 5
2. Jiří Beneš 5
3. Míchal Jaroš 5
4. Petr Vala 5
5. Jan Prudký 5
6. Daniel Kožík 5
7. Patrik Ožvolda 5
8. Patrik Minarčík 5
9. Kryštof Surovec 4
10. Marek Kulaviak 4
11. Adam Šlachta 4
12. Jakub Vašenda 4
13. Aleš Silber 3
14. Vojtěch Tomíček 3
15. Patrik Slavík 3
16. David Obrusník 3
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.