O. Pekárek 20. (p.)
1:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 16:00

25.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlebičov po delší době venku vyhrál


Branky


20. O. Pekárek (p.) - 60. F. Vala , 65. L. Kužel , 70. D. Sedlář
17

Prajzské derby mezi Strahovicemi a Chlebičovem nabídlo fotbal dvou odlišných poločasů. Zatímco v prvním dominoval domácí celek, který nepustil soupeře ke slovu, v tom druhém se role kompletně prohodily. Chlebičov nakonec odvrátil nepříznivé skóre a třemi zásahy skóre otočil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým šel do vedení z penalty

Strahovice chtěly navázat na předchozí domácí zápasy, ve kterých na svém hřišti dominovaly a sbíraly důležité body. Obdobný scénář se nabízel i v posledním domácím střetnutí, kdy v derby přivítaly chlebičovskou Viktorku, která naopak jarní výjezdy vůbec nezvládala. Domácí tým působil od úvodních minut živě a odhodlaně. Do vedení jej poslala penalta, která pramenila z nedovoleného přestupku hraní rukou ve vlastní šestnáctce. Hostující stoper ve snaze zabránit gólu zahrál instinktivně rukou, za což musel následovat trest. Pokutový kop proměnil sebejistě kapitán Ondřej Pekárek - 1:0. Strahovice mohly do poločasu několikrát navýšit vedení, ale muška jejich střelců zůstala naprosto impotentní. Ve vyložených šancích postupně vyhořeli Tomíček i oba bratranci Malchárkové. Hosté se v prvním poločase dopracovali pouze k jediné nevýrazné střele z kopačky Valy. V samém závěru první půle spálil domácí Slavík největší příležitost. 

 

Chlebičov otočil skóre a slavil

Druhá půle patřila ryze Chlebičovu, který naopak svou nabídku vypracovaných šancí využil a skóre otočil. Pravda, první dvě nadějné šance ještě zůstaly nepotrestány, ale ty následující už byly vyslyšeny. Hezky popořádku, nejprve Černohorský nevyužil svůj nájezd, když si vylámal zuby na brankáři Nevřelovi. Zanedlouho po rohovém kopu hlavičkoval Korbel pouze mimo levou tyč. Oživení hry přinesli až střídající hráči Stošek se Středulou. Druhý jmenovaný vyslal po levé straně Silbera, jenž naprosto přesným centrem vybídl ke skórování Valu, který to trefil z první a srovnal skóre - 1:1. Za několik minut přišla na řadu další pohledná kombinační hra hostů, která vedla ke druhé brance. Kužel si vyměnil balón s Valou a pěknou přízemní střelou propálil bezmocného Nevřelu - 1:2. Povedenou desetiminutovku korunoval Stošek třetí brankou, když mu do náběhu přihrál ze středu hřiště Středula. Chlebičovský středopolař zachoval klid v zakončení a tváří v tvář uspěl proti strážci domácí svatyně - 1:3. Třetí branka hosty definitivně uklidnila, domácí tým ve zbytku utkání už prakticky nekladl žádný odpor. Chlebičov si pak závěr zápasu pohlídal a konečně prolomil jarní prokletí venkovních hřišť.

 



Ohlasy k zápasu


SK Meteor Strahovice
Vojtěch Tomíček (útočník): "Dnešní prohra nás musí mrzet. Měli jsme zápas dobře rozehraný, ale bohužel jsme nedokázali udržet vedení. Kdybychom proměnili šance z prvního poločasu, mohli bychom vést klidně 3:0 a bylo by po zápase. Bohužel v koncovce se trápíme. Po přestávce jsme úplně vypadli ze hry a na hřišti už dominoval pouze Chlebičov"

SK Viktorie Chlebičov
Lukáš Gabaj (asistent trenéra): "Opět klasika, byl to takový náš typický venkovní zápas na jaře, kdy jsme absolutně nezvládli první poločas. Jediné štěstí, že domácí tým neproměňoval šance. O přestávce proběhla v kabině menší bouřka a to pomohlo. Hodně to dnes rozhýbali střídající hráči, kteří přinesli očividné oživení a hra byla rázem jinde. Zápas i skóre jsme pak překlopili na naší stranu a zaslouženě za druhý poločas vyhráli. Konečně jsme prokletí venkovních hřišť prolomili, i když průběh tomu vůbec nenasvědčoval"



Sestavy


SK Meteor Strahovice
J. Nevřela [-] - O. Pekárek [-] , M. Pekárek [-] (87. J. Hluchník [-] ) , V. Tomíček [-] , V. Malchárek [-] (75. M. Tomíček [-] ) , L. Slanina [-] , B. Moc [-] (34. D. Beneš [-] ) , M. Malchárek [-] , J. Josefus [-] , P. Slavík [-] , M. Schlischka [-] (87. J. Malchárek [-] )

SK Viktorie Chlebičov
C. Josefus [-] - D. Drexler [-] , L. Kužel [-] , D. Sedlář [-] , M. Silber [-] , V. Koneczný [-] (80. D. Matyášek [-] ) , J. Radek [-] (57. A. Středula [-] ) , M. Dzierža [-] , A. Černohorský [-] , A. Korbel [-] (57. M. Stošek [-] ) , F. Vala [-]

ŽK: 70. V. Malchárek - 34. F. Vala , 42. D. Sedlář , 73. V. Koneczný .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: HORÁKOVÁ Renáta - GALVAS Michal, THIEMEL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Marek Lišaník
Tip experta: remíza

Strahovice se chtějí za každou cenu vyhnout záchraně a potřebují doma bodovat. Chlebičov je přeci jen o něco kvalitnější, ale hodně záleží na tom, v jaké sestavě se sejdou. Vidím to na remízu.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů