1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 10:00

25.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře si po remíze zajistily prvenství


Branky


17

Téměř šest stovek platících diváků si našlo v nedělní dopoledni cestu na ostře sledované derby, kdy Mokré Lazce hostily nedaleké Kravaře. Druhý tým tabulky z Lazců byl posledním týmem, který mohl ještě teoreticky zastavit vedoucí Kravaře v cestě za postupem, pokud by porazil. Prajzský celek a lídr soutěže si ovšem svůj druhý mečbol vzít nenechal a po remíze slaví titul letošního vítěze.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kravaře šly rychle do vedení

Odhodlané plány domácích Lazců narazily hned v samém úvodu. Domácí zadní řady nepohlídaly přečíslení hostů, když průnik Kryštofa přetavil ve vedoucí branku k tyči skórující Baranek - 0:1. Za několik minut vystrašil domácího gólmana Minarčíka z dobrých pětadvaceti metrů jedovkou Barcal. Ani domácí Lazce nezůstaly v prvním poločase pozadu. Přízemní centr Galvase a následnou nenápadnou střelu Pospěcha vytěsnil reflexivním zákrokem na roh Hudeček. Brankář Kravař se pak vyznamenal i po přímém kopu Galvase, který ukázal, že v zahrávání standardek patří k nejlepším v soutěži. Domácí kapitán nebezpečně mířil na šibenici, jenže Hudeček mu konečky prstů vytěsnil pokus na roh. Hosté mohli do poločasu navýšit vedení. Nejprve po krásné kombinaci na jeden dotek byl kousek od gólu Hrdlička, ale Minarčík vytěsnil jeho pokus na roh. Domácí gólman následně podržel svůj tým, když zneškodnil nadějnou příležitost Kryštofovi. Před odchodem do kabin vzplaly emoce po zákroku Pospěcha, po kterém hostující hráči i fanoušci požadovali tvrdší trest. Následný přímý kop zamířil Baranek jen těsně nad břevno. 

 

Mokré Lazce zaslouženě vyrovnaly

Druhý poločas patřil pro změnu domácímu týmu z Mokrých Lazců. Kravaře se už zaměřily víceméně na defenzívu. Naopak domácí tým ještě neskládal zbraně. Zkraje druhé půle mohl po nebezpečné střele vyrovnat Dřizgevič, jeho pokus však mířil pouze nad břevno. Domácí tým vrhl všechno do útoku. V průběhu pěti minut se dvakrát dostaly Lazce do přečíslení, které končilo nájezdy Galvase do šestnáctky. Domácí tým se v obou případech dožadoval penalty, jenže jeho prosby zůstaly nevyslyšeny. V ani jednom případě se rozhodčí emocemi strhnout nenechal, i když jeden zákrok hostující defenzívy po penaltě nejspíš volal. Nejlépe by domněnky potvrdilo video, jenže jak známo, přítomnost VARu v tak nízkých soutěžích není k dispozici. Od té doby bylo utkání vypjaté, nechyběly jak tvrdší zákroky, tak i slovní přestřelky. Kravaře se ve druhé půli osmělily alespoň dalekonosným projektilem Těžkého, který Minarčík pohlídal. Vyhrocené utkání nakonec přineslo zasloužené vyrovnání pro Lazce. V poslední minutě utkání potrestal faul před šestnáctkou z přímého kopu Galvas, když zakroutil míč přízemní střelou k tyči - 1:1. Jenže na další tlak už bylo pozdě. Sotva hosté rozehráli, foukl sudí do píšťalky a na trávníku se spustilo žlutočerné peklo. Kravaře si remízou zajistily titul letošního krále v I.A třídě a slaví postup do krajského přeboru.



Ohlasy k zápasu


FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas (útočník): "Neodpustím si emoce a řeknu jediné. Doufám, že to Kravařím dnes stálo za to, s pomocí rozhodčích si takto dokráčet pro postup. Dnes rozhodčí Chmiel neodpískal dvě jasné penalty. Je to katastrofa, protože jasnější snad už být nemohly. Chce se mi z výkonu rozhodčích ve druhém poločase opravdu zvracet. Na druhou stranu chci Kravařím sportovně pogratulovat, za celou sezónu si postup jednoznačně zaslouží. Jen se podivuji, proč dnes k tomu přispěly takovým způsobem"




Sestavy


FK Sokol Mokré Lazce
P. Minarčík [-] - P. Galvas [-] , Z. Pospěch [-] , D. Moša [-] (74. D. Sukdol [-] ) , P. Dřizgevič [-] , P. Wojnar [-] , M. Lukáš [-] , R. Šimeček [-] (74. J. Ulrich [-] ) , M. Hoza [-] , Z. Říman [-] , L. Poštulka [-]

Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - D. Malý [-] , R. Baranek [-] , V. Těžký [-] , J. Barcal [-] , J. Ohřál [-] (75. E. Peterek [-] ) , J. Heger [-] (80. L. Kupka [-] ) , M. Schreier [-] , V. Kryštof [-] , P. Hrdlička [-] , O. Ficek [-] (60. T. Seibert [-] )

ŽK: 45. Z. Pospěch , 45. P. Galvas , 62. L. Poštulka - 45. M. Schreier , 61. J. Heger , 88. T. Seibert , 90. L. Hudeček .
Počet diváků: 525. Rozhodčí: CHMIEL Marek - LOJEK Jakub, BANOT Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Marek Lišaník
Tip experta: výhra hostů

Hmm, velmi těžké na rozhodnutí. Ale věřím malinko víc Kravařím. I když to nebude jednoduché utkání pro ně, malé hřiště, ne úplně optimální terér, myslím, že podruhé za sebou neklopýtnou a budou tentokrát slavit postup.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích