Týmy po podzimu: TJ Dynamo Světlík

0

Světličtí se vrátili do nejvyšší okresní ligy po dlouhých čtyřech letech a už po čtvrtém kole bylo jisté, že zde zanechají mnohem lepší odkaz než při jejich posledním působení v přeboru.

 

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 6. místo (12 bodů)

Bilance: 3 – 3 – 4

Skóre: 19:26

Nejvyšší výhra: 6:0 nad FC Šumava Frymburk (8. kolo, 8. října 2016)

Nejvyšší prohra: 1:8 od TJ Sokol Kájov (6. kolo, 24. září 2016)

Střelci týmu: A. Novotný 7x, J. Houska 4x, O. Dědič 3x, F. Píšek 2x, L. Vrábel 1x, M. Hüttner 1x, D. Mendel 1x

Nejlepší střelec: Adam Novotný (7 – pátý celkově)

 

 

Světlík vstoupil do přeboru porážkou od favorizované Zlaté Koruny, ale zejména v prvním poločase domácí Dynamo předvádělo atraktivní fotbal a bylo Koruně více než vyrovnaným soupeřem. Gólový účet zápasu po rohovém kopu otevřela posila Dynama Jan Houska, ale hosté do poločasu otočili vývoj utkání, který ještě před pauzou parádním „volejem“ korigoval veterán ve službách Světlíku František Píšek. Druhý poločas odešli domácí fyzicky a Zlatka přidala další čtyři branky.

 

I v druhém utkání čekal na Světlík těžký soupeř a favorit na postup tým FK Dolní Dvořiště. Hosté se svého soupeře nezalekli a po nedorozumění obránce s brankářem poslal kapitán Novotný Světlík do vedení, které vydrželo až do poločasové přestávky. V druhém poločase se domácím podařilo otočit skóre, ale Světlíku patřila koncovka zápasu, kdy se hosté hnali za vyrovnáním. To sice přišlo, ale podle pomezního rozhodčího po ofsajdové situaci, a tak Světlík podlehl domácímu Dvořišti 2-1.

 

Ve třetím kole přivítali Světličtí outsidera z Nové Vsi – Brlohu. Po bezbrankové první půli domácí znovu vstřelili první branku, o kterou se postaral Houska, ale ani na třetí pokus se jim nepodařilo dotáhnout zápas do vítězného konce, protože Loucký vyrovnával na konečných 1-1.

 

O týden později přijel na Světlík další soupeř z pod Kletí – Sokol Křemže. Utkání chudé na branky rozhodl pětadvacet minut před koncem Dušan Mendel a Světlík slavil svou první výhru v letošní sezoně.

 

Těžký soupeř čekal Dynamo v pátém kole. Sestoupivší Horní Planá ovládla zápas poměrem 2-0 a pro oslabený Světlík to byl první zápas, kdy nevstřelil ani branku.

 

V šestém kole přijel na Světlík Kájov, který si zde otevřel střelnici. Za domácí se trefil těsně před poločasem Adam Novotný. Petr Vincík v bráně Dynama lovil míč ze své sítě osmkrát.

 

Hratelný soupeř čekal Světlík v sedmém kole. Přídolí, oblíbený soupeř Světlického Adama Novotného, který však pro zranění v tomto utkání chyběl, vstřelilo první branku utkání po čtvrthodině. Střelecky trápící se Světlický kanonýr Ondřej Dědič vyrovnával po necelých třiceti minutách na konečných 1-1.

 

Velké derby bylo na programu 8. října na světlickém hřišti, kam zavítalo béčko Frymburku. Před utkáním padali v obou fanouškovských táborech nejrůznější sázky, ale Světličtí dali Šumavě ihned najevo, kdo bude režírovat očekávané derby. Po pěti minutách otevřel skóre Frymburský František Píšek ve službách Dynama Světlík. Poté se trefil Martin Hüttner, kterého po poločase následoval Ondřej Dědič a hattrickem uzavřel skóre na konečných 6-0 Adam Novotný.

 

Překvapivý výsledek si odvezl Světlík z hřiště v Českém Krumlově. Domácí Slavoj vedl po třech minutách 1-0 z kopačky Čermáka. Ve dvacáté minutě vyrovnával bývalý hráč Slavoje Ladislav Vrábel krásnou střelou na vzdálenější tyč, ale domácí šli do kabin přeci jen veselejší. Dvanáct minut před koncem se však Světlíku podařilo vyrovnat a byl to opět exkrumlovský hráč, tentokrát Jan Houska, který si našel vyraženou střelu a nechytatelně prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

 

V desátém kole přivítal Světlík Hraničáře z Malont, kteří nezažívají příliš vydařenou sezonu. Po velké bitvě si Světlík připsal třetí tříbodové vítězství 4-3. Za Dynamo se trefil dvakrát Novotný, který rozhodl v poslední pětiminutovce, a po brance vstřelili Houska s Dědičem.

 

Světličtí se za podzimní část nemusí vůbec stydět. Fotbalové faux pas v zápase s Kájovem dokázalo Dynamo napravit sérií čtyř neprohraných zápasů v řadě a s celkovou bilancí tří výher, tří remíz a čtyř proher se loučilo s podzimní částí na šestém místě.  

 

 

Odkazy na zápasy:

1. kolo: TJ Dynamo Světlík – SK Zlatá Koruna 2:7

2. kolo: FK Dolní Dvořiště -  TJ Dynamo Světlík 2:1

3. kolo: TJ Dynamo Světlík – FK Nová Ves – Brloh B 1:1

4. kolo: TJ Dynamo Světlík – Sokol Křemže 1:0

5. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – TJ Dynamo Světlík 2:0

6. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Sokol Kájov 1:8

7. kolo: TJ Sokol Přídolí – TJ Dynamo Světlík 1:1

8. kolo: TJ Dynamo Světlík – FC Šumava Frymburk B 6:0

9. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B -  TJ Dynamo Světlík 2:2

10. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Hraničář Malonty 4:3

11. kolo: volno

 

 

Ohlas Mariana Gondeka, trenéra týmu TJ Dynamo Světlík:

Do nové sezóny jsme šli hlavně za zkušenostmi a myslím si, že to zatím zvládáme. Několik zápasů jsme museli hrát velice oslabeni chybělo nám dokonce až šest hráčů za základu, ale po uzdravení už jsme byli zase rovnocenným soupeřem. V průběhu jsme zjistili, že musíme v zimě výrazně zapracovat na fyzičce, a to bude dle mého názoru hned znát na výkonu. Touto cestou bych rád poděkoval za velikou podporu obce Světlík a našim fanouškům. Také mockrát děkuji sponzorům, bez kterých by to nešlo díky moc všem.

 

 

Krátký rozhovor s nejlepším střelcem Adamem Novotným:

Adame, stal si se (opět) nejlepším střelcem svého týmu, popiš nám své podzimní vystoupení na trávnících v okresním přeboru.

Téměř celý podzim jsem bojoval se zraněným tříslem, takže jsem hlavně rád, že jsem nějaké zápasy odehrál a mohl týmu pomoct. Osobně už jsem zažil lepší časy na hřišti...

 

Se Světlíkem jste se vrátili po dlouhých čtyřech letech mezi okresní elitu, jak vidíš dosavadní průběh sezony?

Střed tabulky je pro nás parádní, ale až na lídra tabulky jsou týmy dost vyrovnané, takže situace se může rychle měnit...

 

Jaké jsou ambice do jarní části sezony?

To souvisí s předchozí odpovědí, musíme dobře teď přes zimu potrénovat a bojovat co nejlépe, udržet pozice je snad v našich silách, posun výš by byl super! A moje osobní ambice jsou jednoduché, hlavně hrát.

 

Adame, děkuji za krátký rozhovor a přeji hodně zdraví a vstřelených branek!

Taky děkuji, doufám že i ty už budeš zdravý.

 

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Dynamo Světlík

13. kolo: TJ Dynamo Světlík – FK Dolní Dvořiště

14. kolo: FK Nová Ves – Brloh B – TJ Dynamo Světlík

15. kolo: Sokol Křemže – TJ Dynamo Světlík

16. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Smrčina Horní Planá

17. kolo: TJ Sokol Kájov – TJ Dynamo Světlík

18. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Sokol Přídolí

19. kolo: FC Šumava Frymburk B – TJ Dynamo Světlík

20. kolo: TJ Dynamo Světlík – FK Slavoj Český Krumlov B

21. kolo: TJ Hraničář Malonty – TJ Dynamo Světlík

22. kolo: volno

 

 

 

Náš tip na konečné umístění: 5. místo


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou