Světlík sahal v závěru po bodech, ale všechny nakonec zůstaly u domácích


Branky


57. J. Mondšpigl (vl.) , 65. T. Zeman - 23. A. Novotný
0

Světlík, jakožto nováček soutěže, přijel do Dolního Dvořiště jako outsider. Pouze na střídačce zůstal kanonýr Dědič, který se zotavuje ze zranění a navíc se v první půli zranil kapitán Novotný. Domácí navzdory tomu, že nepředvedli zrovna dvakrát povedený výkon, tak i přesto slaví tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivý vývoj zápasu

Ihned v první minutě Krenauer poslal pěkný pas na vápno Řepovi, který sklepl Hajdákovi, ale jeho následná střela mířila nad světlickou bránu.

 

Ve třetí minutě zahrozili také hosté, ale Mondšpiglova střela z velké vzdálenosti si cestu mezi tři tyče nenašla. V osmé minutě za vápnem vystřelil Krenauer, ale rovněž nezamířil přesně. O další dvě minuty později předvedli světličtí pohlednou akci, kdy Dekret patičkou přiťukl míč Váchovi, jenž vystřelil pouze nad Hoškovo bránu.

 

Ve čtrnácté minutě zahrávali domácí rohový kop na krátko, ale Mokoš také bránu netrefil. První střela na bránu přišla o dvě minuty později z kopačky Krenauera, který se ujal exekuce přímého kopu a tvrdou střelou po zemi našel pouze rukavice Vincíka. Přímého kopu se vzápětí dočkali také hosté. F. Píšek nacentroval do vápna na Novotného, který si míč zpracoval, posunul ke střele, ale k té už se nedostal, jelikož ho sestřelil domácí obránce. Píšťalka rozhodčího zůstala nepochopitelně němá.

 

Velký závar přinesla dvacátá minuta, kdy nejprve Krenauer opět vyprášil pouze rukavice Vincíka, který však míč nezachytil a hosté museli hasit situaci až odkopem z brankové čáry. Centr z rohového kopu a následná hlavička skončila jen těsně vedle levé tyče hostů.

 

Ve třiadvacáté minutě domácí špatně zakombinovali před svým vápnem. Obránce chtěl přihrát svému brankáři, ale pomalou přihrávku vystihl A. Novotný, který se nejprve uvolnil od obránce, poté obešel padajícího brankáře Hoška a na závěr trefil míč do prostřed prázdné brány. Světlík se tedy překvapivě ujal vedení 0-1.

 

Domácí měli šanci na vyrovnání za malou chvíli, když dlouhý balón propadl za hostující obranu, ale Zeman ve vyložené šanci nezpracoval. Na druhé straně to mohlo být už 0-2, hosté pěkně zakombinovali, centr Rýpara si našel hlavu Novotného, který úplně sám před bránou Hoška minul.

 

Ve 34. minutě přišla opět šance na straně hostí a znovu to bylo z levé strany, kde Rýpar centroval tentokrát po zemi na Válka, ale jeho střela skončila nad domácí bránou.

 

Domácí se nemohli stále přepnout na vyšší rychlostní stupeň, a tak zaslouženě první polovinu prohráli a mohli být rádi, že neskončila vyšším brankovým rozdílem.

 

Domácím se podařilo otočit skóre

V úvodu druhého poločasu se dostali dolnodvorští do vyložené příležitosti, ze které se však po centru z pravé strany vyrovnání nedočkali.

 

Ve třiapadesáté minutě Válek výborně vystihl rozehrávku domácích, přihrál nabíhajícímu Rýparovi, který obešel ve vápně domácího obránce, přihrál na vzdálenější tyč před prázdnou bránu nabíhajícímu Farkotovi, ale ten se bohužel pro hosty k míči nedostal, jelikož domácí obránce předvedl skvělý obranný zákrok.

 

V 56. minutě se domácí konečně dočkali vyrovnání. Centr z rohového kopu brankář Vincík nedokázal vyboxovat mimo nebezpečí a Mondšpigl si při pokusu o odkop smolně srazil míč do vlastní sítě, 1-1.

 

V 65. minutě Dolní Dvořiště dokázalo otočit skóre a bylo to opět po rohovém kopu. Tentokráte si na centrovaný balón naskočil T. Zeman a trefil přímo pod břevno, 2-1.

 

O osm minut později to mohlo být 3-1, ale skvělým zákrokem se v malém vápně zaskvěl brankář Vincík.

 

Závěr utkání jasně patřil hostům ze Světlíka. První příležitost spálil Vrábel, který si pěkně posunul míč na střelu, ale chtěl si pozici ještě vylepšit a domácí obránce mu míč odkopl a Vrábel následně fauloval. Na posledních 5 minut přišel na hřiště kanonýr Dědič, který se ihned po minutě na hřišti dostal do velké příležitosti po centru Rýpara, ale zamířil pouze do břevna.

 

V devadesáté minutě hosté dokonce vyrovnali. A bylo to znovu po centru Rýpara, který našel hlavu Housky, jenž poslal míč k levé tyči Hoškovi brány. Následně poté, co byl míč v síti pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu a rozhodčí Adamovič odpískal postavení mimo hru, i přesto, že hru v ten moment příliš nesledoval. Nutno podotknout, že to byl velmi sporný moment.

 

Poté emoce pracovaly na obou stranách a hlavní rozhodčí mohl rozdat několik karet, ale všechny zůstaly v jeho náprsní kapsičce. 



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák, trenér: Zápas se odehrál v úmorném vedru a to celkově fotbalu vůbec neprospělo. Těšit nás může jen tříbodový zisk, jinak předvedená hra byla úplně jinde. Působili jsme odevzdaně a naše hra se od začátku vytratila. Pochválit můžu snad jen Vančuru s Kubíkem. I když taky kazili, ale aspoň nevypustili souboj a v tom vedru jezdili po zadku. Příští kolo zajíždíme do Křemže. Snad se dobře připravíme a zabodujem i na horké půdě.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Zápas v Horním Dvořišti byl hodně těžký, bylo veliké horko a to se podepsalo jak na hlavním rozhodčím, tak i na domácím pomezním, který se po zápase chválil, jak zařídil body pro domácí. Tento zápas jsme měli vyhrát, soupeř nehrál nic, ale pokud máte na straně soupeře i rozhodčího, který si jede jen pro peníze a na lajně troubu, tak je to těžké. Je mi to líto kvůli mému teamu, který si takto prohrát nezasloužil.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Adamovič Jiří - PECHA Pavel (N), VINCÍK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.