Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2016 17:00

1.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Papírový favorit ze Zlaté Koruny nadělil Světlíku sedmičku


Branky


15. J. Houska , 42. F. Píšek - 22. T. Weinhard , 30. P. Zayml , 35. P. Zayml , 60. V. Rychtář (p.) , 75. V. Rychtář , 85. M. Brož , 88. J. Sláma
0

První zápas nové sezóny okresního přeboru svedl do střetu postupující tým z okresní soutěže TJ Dynamo Světlík a loni třetí SK Zlatou Korunu. Výkop byl nahlášen na sobotní sedmnáctou hodinu pod vedením rozhodčího Zlocha.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas přinesl spoustu šancí na obou stranách

Do první větší šance se již ve druhé minutě dostal Sláma, kterému pěkně přihrál Weinhard. Sláma však z těsné blízkosti Tybitancla v bráně Světlíka nepřekonal. Na druhé straně se také domácí dostali do příležitosti, když si na rohový kop naskočil Dekret, ale jeho hlavička branku netrefila.

 

V šesté minutě F. Píšek fauloval za vápnem a hosté ze Zlaté Koruny měli výhodu přímého kopu. Exekuce se ujal Rychtář, jehož přízemní střela nebyla vůbec marná a jen těsně prosvištěla vedle pravé tyče domácí branky. Druhou šanci si vytvořili také domácí, kdy po rozehrávce přímého kopu od F. Píška se dostal k hlavičce opět Dekret, ale znovu netrefil zařízení.

 

V desáté minutě předvedl domácí Světlík pohlednou akci. Ve středu hřiště Dekret obehrál svého protihráče, přihrál F. Píškovi, jenž vyslal parádní přihrávkou na pravou stranu Vrábela, který šel na brankáře Schwarze úplně sám, ale brankář následně proti Vrábelovo střele výborně zakročil a vyrazil na roh. Následný roh z levé strany z kopačky Rýpara našel na zadní tyči hlavu Jana Housky, který rozvlnil síť za zády Schwarze, 1-0.

 

Ve 22. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když rozehrávali přímý kop z dvaceti metrů a zdí tečovaná střela se zastavila až v síti bezmocného Tybitancla, 1-1. Branka byla připsána T. Weinhardovi.

 

O dalších pár minut později zahrávali domácí autové vhazování, po kterém se z otočky dostal ke střele Novotný, ale jeho pokus zneškodnil Schwarz. Na druhé straně zahrozila také Zlatá Koruna, Štěpánek našel hlavu Steinochera, kterého však vychytal Tybitancl.

 

V pětadvacáté minutě se domácí Světlík dostal do obrovské příležitosti. Z pravé strany Rýpar vyslal milimetrovou přihrávkou Novotného, který však tváří v tvář brankáře Schwarze nepřekonal. Vzápětí se potvrdilo známé pravidlo „nedáš, dostaneš“, když za vápnem fauloval F. Píšek, rozehrávající Štěpánek našel hlavu kapitána Zaymla a ten otočil skóre zápasu na 1-2.

 

V pětatřicáté minutě hostující Gajdoš nacentroval za obranu Světlíka, před vybíhajícím V. Tybitanclem ukořistil balón Sláma, přihrál Rychtářovi, ale Světličtí zasáhli na brankové čáře. Vzápětí z rohového kopu J. Tybitancla vstřelil třetí gól Zlaté Koruny opět kapitán Zayml, 1-3.

 

O další 3 minuty později vstřelila Zlatá Koruna čtvrtou branku, ale Steinocher stál v postavení mimo hru, což pravidla fotbalu nedovolují, a gól tak nemohl být uznán.

 

Těsně před poločasovou pauzou se povedlo domácím snížit. Po rozehrávce rohového kopu se dostal míč za vápno k F. Píškovi, který „z voleje“ napálil míč nechytatelně k pravé tyči Schwarzovi brány, 2-3.

 

První půle přinesla kromě pěti branek, také velmi pohledný fotbal a outsider ze Světlíka byl Zlaté Koruně více než vyrovnaným soupeřem.

Lépe fyzicky připravená Zlatá Koruna začala přehrávat domácí

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří získali výhodu trestného kopu. F. Píšek napřáhl z úctyhodné vzdálenosti, ale branku netrefil. Hosté zahrozili ihned poté, ale mával se ofsajd.

 

Domácí Světlík cítil šanci na vyrovnání a změnil své rozestavení. Stoper Houska se postavil vedle Novotného do útoku. To však spíše Světlíku ublížilo, než pomohlo.

 

V 60. minutě byl totiž ve vápně faulován Rychtář a sám postižený penaltu proměnil, 2-4. O pár minut později udeřila „Zlatka“ po páté. Sláma po kontroverzním zákroku ukořistil míč na hranici domácího vápna, přihrál Rychtářovi, který uklidil míč na vzdálenější tyč, 2-5. Za chvíli to bylo již 2-6, to když výborně hrající Sláma přihrál mezi obránce střídajícímu Brožovi a ten pod nohou brankáře Tybitancla zvýšil náskok Zlaté Koruny. V dvaaosmdesáté minutě předvedl střídající Vincík nevybíravý zákrok na Slámu, který nepříjemně spadl na plot ohraničující hřiště. Za tento zákrok uviděl Vincík pouze žlutou kartu. V závěru utkání pak pečetil J. Sláma na konečných 2-7

 

Zápas lahodící oku diváka přinesl devět branek a papírový favorit ze Zlaté Koruny si odvezl zasloužené tříbodové vítězství. Nutno podotknout, že Světlík nebyl horším týmem, ale od poloviny druhého poločasu začali Světličtí hráči šlapat vodu a to se podepsalo na výsledku.



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Zápas jsme začali dobře, ale soupeř byl velice silný a po několika našich chybách jsme dobře rozehraný zápas prohráli. Doufám jen, že je to pro nás veliká zkušenost a zároveň inspirace jak dál, a na co se za měřit v tréninku.




Sestavy


TJ Dynamo Světlík
V. Tybitancl [-] - P. Píšek [-] , J. Houska [-] , O. Válek [-] , J. Farkota [-] , F. Píšek [-] - L. Vrábel [-] (70. P. Vincík [-] ) , Z. Rýpar [-] , R. Dekret [-] , D. Mendel [-] - A. Novotný [-]

SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - J. Král [-] , D. Steinocher [-] , M. Štěpánek [-] (55. M. Brož [-] ) , T. Weinhard [-] , J. Sláma [-] , V. Rychtář [-] (80. N. Massaro [-] ) , P. Zayml [-] , J. Tybitancl [-] , T. Gajdoš [-] , P. Král [-]

ŽK: 60. P. Píšek .
Hráči zápasu: V. Rychtář .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ZLOCH František - VINCÍK Jiří (N), CÁBA Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.