Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Darkovičky rozhodly derby v nastaveném čase


Branky


15

V Darkovičkách bylo v sobotním odpoledni veselo, když se na jejich hřišti konalo atraktivní derby s nedalekými Ludgeřovicemi. Zápasy těchto dvou soupeřů mají vždycky pro obě strany přídech pravého derby, ve kterém se hraje nejen o body, ale i o prestiž. Zápas nakonec rozhodla branka v nastaveném čase. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas musel diváky bavit

Derby dvou sousedních vesnic přilákalo do ochozů vesnického areálu v Darkovičkách půl druhé stovky diváků, což je na místní poměry návštěva nad očekávání. Ti viděli rychlou úvodní trefu domácích, kdy Hanauerova ulička za obranu vyslala do úniku Moravce. Ten si ve svém prvním úniku v zápase nejprve zahrál na nahrávače a přesným centrem našel na zadní tyči hlavičkujícího Kalvara – 1:0. Následně se Moravec znovu ocitl sám v náběhu na bránu hostí, ale ve vyložené šanci vyhořel na připraveném Walderovi. Hosté se snažili odpovědět po střele Feketeho, ale Chvěja mu dokázal šanci zneškodnit. Vyrovnání obstarala až další akce hostí, kdy rychlý Fojtíkův aut do vápna prosvištěl na nekrytého Feketeho a ten hlavou vyrovnával – 1:1. Ještě do přestávky mohly Ludgeřovice otočit skóre. A byl u toho opět Fekete, kterému Chvěja zneškodnil další nebezpečnou hlavičku. V úplném závěru prvního poločasu spálil další tutovku Moravec, když opět neproměnil svůj únik na bránu.

 

 

Hosté vedli, ale výhru braly nakonec Darkovičky

I po přestávce se hrál pohledný fotbal. Nejprve se mohly radovat Darkovičky, jenže střela domácího Fojtíka skončila pouze na tyči. Ludgeřovice odpověděly střeleckými pokusy Tobiáše Zbořila a Bílého. Druhý jmenovaný pak z další šance zajistil hostům vedení. Po faulu na půli hřiště hosté rychle rozehráli, balón si před vápnem zpracoval Bílý a pěknou střelou do šibenice obstřelil Chvěju – 1:2. Dlouho se však jeho tým z vedení neradoval. Agilní darkovičský Fojtík využil chybné rozehrávky Adamce, přihrál na protější stranu Turanského a ten po pěkné zasekávačce prolomil své dlouhodobé čekání na střelený gól - 2:2. Domácí kapitán Turanský měl lví podíl i na vítězné trefě svého týmu. Běželo už nastavení, když se jeho přesně zahraný rohový kop svezl až na zadní tyč, kde si na svou kořist počíhal nekrytý Rychnovský a střelou pod břevno zajistil svému týmu všechny tři body – 3:2. Hostující Ludgeřovice si tak musely vypít kalich hořkosti až do samého dna.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Darkovičky
Marcel Melecký (trenér): "Bylo to derby, z kterého jsme měli trošku obavy, protože Ludgeřovice mají svou kvalitu. Ale na druhou stranu jsme věděli, že doma umíme soupeřům zatopit. I proto jsme se nechtěli zaměřit jen na bránění, ale naopak na otevřenou hru. Ludgeřovice byly možná silnější na míči, ale my si vypracovali mnohem víc stoprocentních šancí. Naše výhra je šťastná, ale také zasloužená, protože jsme si šli víc za vítězstvím než náš soupeř"

TJ Ludgeřovice
David Zbořil (nyní zraněný útočník): "Už před zápasem jsme věděli o silných stránkách Darkoviček. O to víc mě mrzí, že jsme si hned ze startu nechali dát brzkou branku. Bohužel i další akce domácích volaly po gólu. Museli jsme na to zareagovat. Za mě osobně přišly změny pozdě, protože jsme už v tu chvíli prohrávali, naštěstí jen o gól. Teprve až pak jsme hráli to, co se od nás očekává a po zásluze jsme výsledek otočili. Jenže místo toho, abychom si to jako zkušené mužstvo pohlídali, tak si necháme dát hloupou branku. A aby toho nebylo mále, tak si nepohlídáme ani poslední standardku v zápase. Soupeři jsme tím doslova darovali všechny body"



Sestavy


FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - T. Kalvar [-] , A. Kuřidém [-] , J. Klečka [-] , L. Moravec [-] , J. Hanauer [-] , P. Turanský [-] , A. Fojtík [-] , M. Gai [-] , P. Adamčík [-] , L. Lindovský [-]

TJ Ludgeřovice
P. Walder [-] - T. Zbořil [-] , D. Bílý [-] , D. Fekete [-] , D. Martiník [-] , M. Rodek [-] , T. Gellner [-] , V. Šafarčík [-] , L. Fojtík [-] , J. Němec [-] , K. Adamec [-]

ŽK: 36. L. Lindovský , 75. A. Fojtík - 21. V. Šafarčík , 82. M. Rodek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: HOŠEK Jiří - PICMAUS Jiří, BREZOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 08:31

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 22:16

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 11:07

Tip experta: výhra domácích

Darkovičky hrají doma velmi nepříjemný fotbal, který nevyhovuje žádnému soupeři. Ludgeřovice jsou silné dopředu, ale já přesto věřím více domácím.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:18

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 08:10

Tip: výhra domácích