Kozmice si odvezly tři body


Branky


18

Strahovice prožily neúspěšný start do nové sezóny, když doma smolně prohrály v derby proti Kozmicím. Ačkoliv byly po většinu zápasu fotbalovějším týmem a vypracovaly si i mnohem více slibných příležitostí než soupeř, doplatily tradičně na špatnou koncovku, která je opět stála body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Strahovice zahazovaly šance

Kozmice měly povedenou úvodní dvacetiminutovku, kdy určovaly tempo hry a svůj menší soustavný tlak přetavily v zaslouženou vedoucí branku. Po nákopu za obranu se nejprve dostal do zakončení Mlýnek, jehož střelu stačila obrana domácích zblokovat. Nicméně balón se následně po nepřehledné trmě vrmě odrazil ke Kaniovi, který nenápadnou střelou z voleje otevřel skóre - 0:1. Jenže pak jako by se hosté svým vedením uchlácholili a přenechali veškerou iniciativu na domácích. Strahovice si do poločasu vypracovaly tři slušné šance na vyrovnání. Ve dvou z nich ztroskotal Michal Malchárek, když si nepřišel na dobře připraveného brankáře Sajdoka. Zvláště druhá šance po samostatném úniku volala po vyrovnání. V samém závěru přestřelil bránu z dobré pozice Beneš.

 

Kozmice si dokráčely pro výhru

Domácí dobývali soupeřovu bránu i po změně stran a dočkali se zaslouženého vyrovnání. Zpoza vápna se krásnou ránou do šibenice zapsal mezi střelce duelu Hluchník - 1:1. Výkon Kozmic zůstal poněkud za očekáváním, divák už zažil povedenější vystoupení. Ale fotbal se nehraje na krásu, nýbrž na góly. A na ty dokázaly Kozmice v duelu dosáhnout. Hartmann vyslal do úniku Mlýnka, který využil vyběhnutí gólmana soupeře a obstřelil ho k tyči - 1:2. Ani po této brance se hra Kozmic nikterak nezměnila. I nadále byli hosté vesměs pasivní a spíše výsledek bránili. V závěrečné desetiminutovce vrhli domácí veškeré síly do útoku. Nejblíže k vyrovnání měl v poslední minutě utkání Michal Malchárek. Agilní záložník pláchl soupeřovým zadákům, namísto asistence na volného bratrance Vojtu Malchárka vzal zodpovědnost na sebe, ale opět si vylámal zuby na Sajdokovi, jenž skvělým výkonem vychytal Kozmicím tři body. 

 



Ohlasy k zápasu


SK Meteor Strahovice
Jiří Pekárek (trenér): "Zápas se mi nehodnotí zrovna lehce. Myslím, že jsme si prohrát dneska nezasloužili. Hosté měli dobrý úvod zápasu, ale po prvním gólu jsme veškeré otěže převzali my. Vypracovali jsme si spoustu vyložených šancí, jenže narazili jsme na vynikajícího brankáře Kozmic. Naše zápasy proti Kozmicím jsou vždy vyhecované, ale fakt je ten, že na ně prostě zahrát neumíme. Dnes to byla smolná porážka"

TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): "Dnešní utkání mě vůbec nepřesvědčilo. Odehráli jsme slušných 20 minut, ale následně po našem první gólu jsme pro mě trochu nepochopitelně přestali hrát a veškerou aktivitu přenechali našemu soupeři. Strahovice nás předčily snad ve vším, ať už v nasazení, anebo v nějaké touze vstřelit góly a vyhrát. Samozřejmě, že jsem rád za naše vítězství, ale kdyby zápas skončil remízou, bylo by to spravedlivější. Ale takový je někdy fotbal"



Sestavy


SK Meteor Strahovice
J. Nevřela [-] - J. Hluchník [-] (75. M. Murcek [-] ) , L. Slanina [-] , M. Malchárek [-] , M. Tomíček [-] , J. Stříbný [-] (75. P. Škroch [-] ) , D. Beneš [-] , V. Kocur [-] , J. Josefus [-] , O. Pekárek [-] , V. Malchárek [-]

TJ Sokol Kozmice
O. Sajdok [-] - L. Lesniak [-] , Š. Kania [-] (56. D. Hurina [-] ) , L. Kalous [-] , J. Halfar [-] , D. Mlýnek [-] (90. M. Volný [-] ) , M. Hartmann [-] , D. Bílý [-] (46. M. Smrčka [-] ) , T. Müller [-] , O. Vitásek [-] (46. O. Mokrý [-] ) , M. Remeš [-] (70. Š. Opíchal [-] )

ŽK: 60. J. Stříbný , 93. V. Kocur - 29. L. Lesniak , 36. D. Bílý , 47. Š. Kania , 78. Š. Opíchal .
Počet diváků: 330. Rozhodčí: BOLEC Jakub - CHMIEL Marek, KRATOCHVÍL Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Adam Korbel
Tip experta: výhra hostů

Strahovice doma umí potrápit, každopádně Kozmice mají kvalitnější tým a odvezou si všechny body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích