4:1
(3:0)
68. P. Klimek (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Krásné Pole přejelo Starou Bělou


Branky


19

Nováček z Krásného Pole se veze na vítězné vlně a svou současnou formu potvrdil i v sobotním šlágru kola, kdy v atraktivním ostravském derby přehrál Starou Bělou. Zatímco v předešlých utkáních se Válkovi svěřenci střelecky trápili, tentokrát si zápas náramně užívali a s chutí zastříleli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krpole si vypracovalo tříbrankový náskok

Utkání slibovalo dobré tempo a především útočně laděný fotbal. Proti sobě totiž nastoupily týmy, kterým je úpěnlivé bránění a neustálé nakopávání zcela cizí. A tyto predikce se hned od úvodních minut naplňovaly. Krásné Pole vstoupilo do utkání velmi aktivně a hned z první šance vytěžilo brzké vedení. Domácí stoper Zábranský svým aktivním presingem zachytil rozehrávku hostí, ukázkovou kolmicí za obranu nabídl únik Ševčíkovi, který prokázal nejen rychlost v nohách, ale i pevné nervy v zakončení - 1:0. Za několik minut zakončoval zpoza vápna Patrik Ožvolda, ale na brankáře Pelikanudise nevyzrál. S postupem času začali do osudu utkání stále více promlouvat i hosté, kteří drželi míč na svých kopačkách a hledali ideální střelecké příležitosti. Do jedné z nich se prodral Doležal, ale jeho střela zamířila těsně mimo tyč. Krásné Pole hrálo jednoduše a trpělivě vyčkávalo na svou příležitost. Ta přišla po necelé půlhodině, kdy po asistenci Řeháčka skóroval opět kanonýr Ševčík - 2:0. Stará Bělá i nadále aktivně běhala a tvořila fotbal po zemi, leč hra na krásu se mihla účinkem. O to víc, když jim domácí tým v závěru poločasu zasadil třetí úder. Rohový kop a následnou trmu vrmu uklízel nadvakrát do sítě záložník Mašlanka - 3:0.  

Domácí kontrolovali zápas

Během přestávky naordinoval hostující trenér svým svěřencům větší hlad po zakončení. Snížit mohl po centru do vápna u zadní tyče Doležal, ale z ideální střelecké pozice vůbec netrefil krásnopolské zařízení. Než se plány na brzký kontaktní gól stihly realizovat, přišla na řadu další studená sprcha pro hosty. Rohový kop Křižáka propadl k nehlídanému Plhákovi, který nedůraz v obraně ztrestal střelou k tyči - 4:0. Defacto bylo po fotbale a zápas se už jen dohrával z povinností. Prostor na hřišti dostali aspoň mladí hráči z lavičky. Na hostech bylo sympatické, že se na zbytek utkání nevykašlali a snažili se docílit aspoň jedné trefy. To se jim nakonec podařilo, i když samotnou branku paradoxně nevstřelili. O čestný úspěch Staré Bělé se po dlouhém autu Dzižy postaral nešťastný zákrok a vlastní gól Klimka - 4:1. Snížit na rozdíl dvou branek mohl po standardce Maršálek, ale trefil pouze břevno. Pak se už ve zbytku utkání zrodily jen nějaké pološance, ale nic už to nezměnilo na konečném skóre zápasu. Krásné Pole tak i podruhé v sezóně přehrálo svého ostravského rivala, navíc mu i s úroky vrátilo vysokou porážku ze zimní ligy, kde pro změnu jasně dominovala Stará Bělá. Na oba ostravské kluby nyní čeká pořádný oříšek, a sice měření sil proti vedoucímu týmu z Kravař. 



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Krásné Pole
Pavel Válek (trenér): "Hrál se nadstandardní fotbal vysoké úrovně. Hosté hráli pěkný fotbal, dobře kombinovali, ale do vyložených šancí se nedostávali. Tam jsme je dokonale vymazali a pro změnu jsme to byli my, kdo dnes střelecky úřadoval. Jsem rád, že nám to tam začalo konečně i padat. V předešlých zápasech jsme se na góly a tudíž i výhry dost nadřeli. Za výhru jsme určitě rádi, protože se díky ní stále držíme v popředí tabulky"

FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Zápas se nám nepovedl podle našich představ. Dnes jsme bohužel tahali za kratší konec. Krásné Pole chtělo víc než my, vlítlo na nás od první minuty, byli důrazní a nic nám nedovolili. Dalo by se říct, že nás chtěli sežrat. Herně to z naší strany nebylo úplně ono, ale na druhou stranu jsme ani nepropadli. Jenže my hráli jen na krásu, zatímco oni na góly. Soupeř vstřelil všechny branky včetně toho našeho"



Sestavy


TJ SOKOL Krásné Pole
J. Tichý [-] - P. Ožvolda [-] (82. M. Adamovič [-] ) , J. Ševčík [-] , J. Kvak [-] , M. Zábranský [-] , R. Křižák [-] (80. E. Farkas [-] ) , D. Mašlanka [-] , P. Klimek [-] , Š. Plhák [-] (65. A. Chobot [-] ) , D. Řeháček [-] , D. Ožvolda [-] (46. D. Duda [-] )

FK Stará Bělá
K. Pelikanudis [-] - J. Jurásek [-] (46. P. Maršálek [-] ) , D. Šebesta [-] , V. Strnad [-] , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] (78. I. Cimmer [-] ) , K. Surovec [-] (46. M. Švábík [-] ) , P. Doležal [-] (52. P. Firášek [-] ) , D. Kožík [-] (52. N. Sýkora [-] ) , J. Vidiševský [-] , A. Akritidis [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: POLOK Viktor - MACHALA Petr, KRPEL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Zdeněk Partyš
Tip experta: výhra domácích

Osobně věřím více Krásnému Poli. Stará Bělá má sice svou kvalitu, ale myslím, že nemůže pořád všechno vyhrávat. Krásné Pole je doma navíc ohromně silné a neprohrává. Myslím, že Krásné Pole vyhraje o gól.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza