4:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 16:30

22.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ludgeřovice konečně zabraly a vyhrály


Branky


18. L. Fojtík (p.) , 38. M. Rodek , 55. D. Fekete , 85. D. Bílý - 47. R. Krzisch
19

Souboj dvou týmů, kterým se v dosavadním průběhu jara vůbec nedařilo. To byl víkendový duel mezi Ludgeřovicemi a Štěpánkovicemi. Domácí tým se po delší době dobře vyspal a po měsíci a půl konečně zabral. Skončila jeho dlouhá série bez vítězství. Za to Štěpánkovice si budou muset na svou premiérovou jarní výhru ještě počkat.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ludgeřovice kopaly dvě penalty

Domácí tým měl aktivní vstup do utkání, když se po centru Feketeho v nadějné příležitosti ocitl David Zbořil. Ludgeřovický útočník ovšem hlavičkoval pouze do náruče připraveného brankáře Lefendy. Zbořilova přítomnost bývá na hřišti dobře cítit, o čemž se přesvědčily v sobotu i Štěpánkovice. Domácí kapitán v rozmezí pěti minut vybojoval svou agilností dva penaltové fauly na svou osobu. První vzešla po jeho kličkujícím slalomu a následném podražení stopera. K exekuci penalty se postavil Fojtík a nedal Lefendovi sebemenší šanci - 1:0. Za několik minut rozdmýchal David Zbořil další oheň ve vápně, který musela hostující obrana opět hasit penaltovým faulem. Fojtík si věřil i na druhou penaltu, ovšem protentokrát neuspěl. Druhá branka Ludgeřovic vzešla z aktivního presinku Rodka. Ten zachytil špatnou rozehrávku soupeře a z dvaceti metrů napálil míč parádně do šibenice - 2:0. Hosté se v prvním poločase jen sporadicky dostávali k ohrožení soupeřovy svatyně, veškeré akce končily v předfinální fázi. 

Hosté snížili, ale domácí si zápas pohlídali

Štěpánkovice měly povedený vstup do druhého poločasu, když hned v samém úvodu vykřesaly naději po pěkné kombinační hře. Hrbek se Stromským si mezi sebou efektivně narazili a druhý jmenovaný nesobecky připravil snadnou trefu zcela nekrytému Krzischovi, který pohodlně skóroval do odkryté brány - 2:1. Po hříchu to byla první a také poslední kloudná akce, kterou hosté v zápase předvedli. Uběhlo jen pár minut a zpátky na zem je posadila další inkasovaná branka. Mladší z bratrské dvojice Zbořilů, jmenovitě Tobiáš Zbořil, načasoval dokonale centr na nabíhajícího Feketeho a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Hosté se po jednom z výpadů a kličkování Grigarčíka ve vápně rovněž dožadovali penalty, ale rozhodčí jejich prosbu nevyslyšel. Místo toho akce pokračovala, hra se přesunula na druhou stranu. Domácí forvard Bílý zasadil hostům po chybném odkopnutí míče definitivní hřebíček  do rakve, když si ve finále vychutnal i brankáře Lefendu - 4:1. Skóre mohlo být přitom ještě vyšší, kdyby v nastavení nespálil svou dobrou příležitost kanonýr David Zbořil. Jeho samotného a ani tým to však mrzet nemuselo. Dlouhá ludgeřovická série bez vítězství byla definitivně prolomena. Štěpánkovice opět herně nepřesvědčily a budou mít ještě co dělat, aby své účinkování v soutěži pro příští sezónu uhájily. 



Ohlasy k zápasu


TJ Ludgeřovice
David Zbořil (útočník): "Od úvodních minut jsme byli lepším týmem, hru jsme kontrolovali a zaslouženě vyhráli. Po fotbalové stránce se nám na jaře vůbec nedaří, jak bychom si představovali. Ale musíme se na dnešní zisk 3 bodů dívat pozitivně a věřit, že nás vítězství nakopne do dalších zápasů"

TJ Sokol Štěpánkovice
Tomáš Kurka (asistent): "Oba týmy se na jaře prozatím trápily, takže jsem čekal, že dnešní zápas bude podstatně vyrovnanější. Kromě jednoho chybějícího hráče jsme přijeli v plné síle, takže jsem očekával, že se aspoň o bod popereme. Jenže my jsme zápas vůbec nezvládli, byl to od nás dost odevzdaný výkon. Takhle se o záchranu nebojuje. Prohráli jsme naprosto zaslouženě"



Sestavy


TJ Ludgeřovice
P. Walder [-] - D. Bílý [-] , T. Gellner [-] , D. Fekete [-] , D. Martiník [-] , J. Vrabec [-] (75. P. Kupka [-] ) , M. Rodek [-] (60. D. Pompa [-] ) , D. Hurina [-] (30. T. Müller [-] ) , L. Fojtík [-] , D. Zbořil [-] , T. Zbořil [-]

TJ Sokol Štěpánkovice
A. Lefenda [-] - M. Liška [-] , J. Machala [-] , R. Heider [-] (61. D. Kožušník [-] ) , T. Tomíček [-] - M. Hrbáč [-] (81. M. Stuchlík [-] ) , R. Krzisch [-] , P. Katschmarz [-] (71. L. Kufka [-] ) , F. Stromský [-] (71. M. Josefus [-] ) , J. Tomíček [-] - M. Grigarčík [-]

Počet diváků: 146. Rozhodčí: HRŇA Petr - SEIDLER David, POBOŘIL Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Zdeněk Partyš
Tip experta: výhra domácích

Štěpánkovice umějí hrát doma nepříjemný fotbal, ale venku to není žádná sláva. Ludgeřovice se snad ještě vzpamatují a ukáží, že patří mezi celky první poloviny tabulky.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza