1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Bělá zachraňovala bod proti Kozmicím


Branky


15

Sobotní duel dvou celků, které marně hledají svou optimální formu z loňského jara, skončil nerozhodně. Všechno podstatné rozuzlila až divoká závěrečná pětiminutovka. Kozmice nebyly daleko od výhry, ale alespoň bod za remízu zachránil pro Starou Bělou mladý dorostenec Maršálek.   

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kozmice tlačily a pálily šance

Kozmice přicestovaly do Ostravy v dobré pohodě a od úvodních minut ukazovaly, že se svého soupeře rozhodně nehodlají zaleknout. Jejich aktivní hra domácí tým poněkud zaskočila. První dvacetiminutovka se hrála vyloženě jen na polovině Staré Bělé, hosté dobře kombinovali a když to šlo, vystrčili v pravý čas své růžky. Hostující Kania se dvakrát ocitl v nadějné příležitosti, aby mohl vstřelit úvodní trefu utkání, jenže z obou šancí vyšel střelecky naprázdno. Třetí rodicí se akci, z které by mladý útočník pádil sám na bránu, zastavil zákrok domácího beka, po kterém se hostující lavička dožadovala vyššího trestu. Stará Bělá se konečně osmělila až po necelé půlhodině hry. Domácí si vypracovali menší soustavný tlak, jenže ke své škodě si z něj nedokázali vytvořit žádnou vyloženou tutovku ke skórování. 

 

Infarktový závěr rozhodl o konečné remíze

I po přestávce se hrála urputná bitva, plná tvrdých soubojů, která nechávala na sebe čekat, kdo se urve jako první. Kozmice působily překvapivě o něco houževnatěji a vycítily, že možný bodový zisk ve Staré Bělé nemusí být pouhou utopií. Nicméně udeřit mohlo na druhé straně. Nejrpve se nabízel rychlý kontr Vidiševskému, který si však v rozhodující fázi ukopl míč a z šance vzešlo. Starobělský kanonýr pak pohořel i ve stoprocentní tutovce, když nedokázal z těsné blízkosti zužitkovat přesnou přihrávku svého hrajícího trenéra Lišaníka. A zákonitě pak přišel trest v podobě nedáš-dostaneš. Kozmický Remeš naprosto ukázkovou uličkou vyslal do úniku Kaniu, který se ve své třetí stoprocentní šanci tentokrát nemýlil a střelou pod šibenici spustil gejzír radosti hostů - 0:1. Když už to vypadalo, že by se Kozmice mohly z Ostravy vracet se skvělým výsledkem, museli hosté v samém závěru spolknout hořkou pilulku. Domácí tým vrhl všechno do útoku a to se mu vyplatilo. Na centr Dzižy dokázal nejlépe vyskočit mladíček Maršálek, který hlavou do protipohybu brankáře zachránil Ostravanům alespoň bod za remízu - 1:1.  



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Co se týče bojovnosti, nemůžu klukům nic vytknout. Ale naše hra je velmi kostrbatá, chybí jednoduchost a přímočarost, které nás v loňské sezóně zdobily. Když už se po těžké námaze dostaneme do nějaké vyložené šance, tak ji neproměníme a to nás pak dost sráží a my jsme v obrovské psychické dece. Už si všichni přejeme, ať tento nepovedený podzim skončí, během zimní pauzy si vyčistíme naše hlavy a věřím, že se na jaře zvedneme. Nicméně do konce podzimu ještě schází odehrát dva zápasy a ty musíme poctivě odbojovat. Pokud možno, ideálně i vyhrát. Pomohlo by nám to hlavně psychicky"

TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): "V první řadě chci klukům poděkovat za dnešní výkon, který hodnotím pozitivně. Dnes jsme nebyli daleko od toho, abychom si ze Staré Bělé odvezli i více než jen bod za remízu. Herně jsme na tom byli podstatně lépe než domácí tým. Je vidět, že Starou Bělou očividně poznamenaly letní odchody a že momentálně nejsou ten tým, který by patřil do první pětky. Co mě trochu mrzí, tak byly některé kontroverzní rozhodnutí ze strany rozhodčího. V prvním poločase odpustil domácím jasné vyloučení. A v samém závěru naprosto nepochopitelně pískne konec, když zrovna kopeme přímý kop. Nemám ve zvyku stěžovat si na sudí, ale tohle rozhodnutí je za mě naprosto nepochopitelné"



Sestavy


FK Stará Bělá
M. Pitřík [-] - O. Malík [-] (82. V. Strnad [-] ) , P. Doležal [-] , T. Miškařík [-] , P. Firášek [-] (46. N. Sýkora [-] ) , J. Dziža [-] , K. Surovec [-] , M. Švábík [-] (58. D. Šebesta [-] ) , D. Kožík [-] , J. Vidiševský [-] (87. P. Maršálek [-] ) , A. Akritidis [-] (58. M. Lišaník [-] )

TJ Sokol Kozmice
D. Černý [-] - Š. Opíchal [-] , Š. Kania [-] (89. D. Jamárik [-] ) , T. Ivánek [-] , L. Lesniak [-] (66. M. Volný [-] ) , M. Remeš [-] , D. Mlýnek [-] (44. T. Boháč [-] ) , M. Hartmann [-] , Š. Buda [-] , O. Mokrý [-] (89. D. Hruška [-] ) , L. Kalous [-]

Počet diváků: 100. Rozhodčí: RAŽNÝ Jan - IVANSKÝ Lumír, RITTER Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 08:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 22:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 11:07

Tip experta: výhra domácích

Stará Bělá sice není v moc optimální formě, ale její tým je houževnatý a hladový po úspěchu. Jejich největší problém je v tom, že dělají časté chyby, které je stojí body. Ale myslím si, že to teď proti Kozmicím napraví.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:39

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:20

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 08:10

Tip: výhra domácích