4:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.06.2022 17:00

25.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby v Bolaticích ovládly emoce


Branky


14. V. Chromečka (p.) , 56. J. Šula (p.) , 75. J. Oberherr , 78. J. Oberherr - 69. F. Labuda
24

Na nedělní derby mezi Bolaticemi a Štěpánkovicemi našla cestu pětistovka diváků, která byla svědkem nejen zajímavého vývoje hry, ale i řady emočních situací. Pěkné počasí, početná divácká kulisa, nemálo branek a spoustu nadávek. Tomuto derby nechybělo opravdu nic. Možná už jen, aby se diváci hromádně pomlátili, řečeno s nadsázkou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nejklidnější pasáži byl samotný úvod, kdy se ještě oba týmy spíše seznamovaly s atmosférou derby a spíše se oťukávaly. Pak ale přišel první moment zápasu, kdy tekly emoce. Hostující obrana se dopustila faulu na Šamárka v pokutovém území, za což následovala penalta. Hosté se hájili, že nešlo o faul, domácí pro změnu viděli záležitost jasně. A podobný názor měl i arbitr, jenž ukázal na pokutový kop. Ten zkušeně proměnil Chromečka – 1:0. Zápas se přeléval ze strany na stranu a přicházely i šance. Štěpánkovice mohly vyrovnat po rohovém kopu, ale Skroch trefil pouze břevno. Za domácí mohli navýšit vedení Monsberger, jehož křižná rána skončila mimo bránu, a posléze Šamárek, kterého pro změnu vychytal Lefenda.

 

O další vlnu emocí se v druhém poločase postarala opět píšťalka rozhodčího, která podruhé v zápase odpískala penaltu. Tentokrát zastavil Šamárka ve vápně Samson. Hosté i tentokrát cítili křivdu, ale rozhodčí byl neoblomný a verdikt nezměnil. Tentokrát se k míči postavil Šula a ránou do protipohybu gólmana navýšil skóre – 2:0. Aby emocí nebylo málo, přišlo ještě ze strany Štěpánkovic vyloučení Nováka po druhé žluté kartě. To už hostující tým nemohl rozhodčím přijít na jméno. Ale naštěstí nepřestal hrát fotbal a přispěchal s rychlou odpovědí. V oslabení se o snižující trefu postaral Labuda. Domácí si ovšem už zbytek utkání pohlídali a navíc pojistili své vedení. Nejprve Vít Baránek našel křižnou přihrávkou za obranu Chromečku, který patičkou přihrál za sebe Oberherrovi a ten prostřelil Lefendu – 3:1. Oberherr pak pečetil skóre na konečných 4:1, když se zmocnil přihrávky za stopery a zakončil svůj únik blafákem a střelou do odkryté brány. Bolatice tak ovládly nervy třáskající derby a drží s Vřesinou krok na čele tabulky. 



Ohlasy k zápasu


FK Bolatice
Jiří Šula (asistent trenéra): "První poločas byl vynikající, super derby, ale druhý poločas mě Štěpánkovice zklamaly, protože se ze zápasu, lidově řečeno, doslova podělaly. Neustálé nadávky a diskutování s rozhodčím, prostě to nějak nezvládly. Nevím, co si trenér Dušan na druhé straně myslí o faulech, ale za mě byly penalty zcela jasné a neoddiskutovatelné. Možná, že až hlava vychladne a měl by možnost vidět opakované záznamy, tak svůj názor přehodnotí. Jinak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, navzdory přesilovce jsme se víc hrnuli do zakončení a i dávali branky."

TJ Sokol Štěpánkovice
Dušan Harazim (trenér): "Dnešní pěkné derby ovládli bohužel rozhodčí. Nechci, aby to vyznělo, že nějak brečím, ale za celou dobu, co se ve fotbale pohybuji, jsem takový zářez ze strany rozhodčích nezažil. Dnes jsme neměli šanci uspět, ani kdybychom předvedli hru na úrovni mistrů světa. Proti čtrnácti lidem se hraje opravdu špatně. Mohu říci, že i někteří fanoušci z Bolatic se za výkon arbitrů styděli. K zápasu povím, že by mu slušela remíza, protože jsme odehráli vyrovnanou partii, až do osudového vyloučení. Klukům chci za nasazení a výkon poděkovat. A na tento zápas co nejrychleji zapomenout. Je to škoda. Bylo to jinak skvělé derby se vším všudy."



Sestavy


FK Bolatice
M. Tomíček [-] - J. Šamárek [-] , J. Oberherr [-] (80. P. Řehánek [-] ) , J. Šula [-] (86. V. Baránek [-] ) , A. Baránek [-] , V. Baránek [-] , D. Kotík [-] , J. Monsberger [-] (60. R. Plaček [-] ) , V. Chromečka [-] , P. Boček [-] , D. Skroch [-]

TJ Sokol Štěpánkovice
A. Lefenda [-] - F. Labuda [-] (86. L. Peterek [-] ) , M. Grigarčík [-] (68. F. Stromský [-] ) , A. Schwalbe [-] , D. Skroch [-] , J. Tomíček [-] , D. Novák [-] , M. Hrbáč [-] , R. Heider [-] , M. Samson [-] , R. Krzisch [-] (81. M. Liška [-] )

ŽK: 13. D. Skroch , 23. J. Šula - 7. D. Novák , 58. D. Skroch , 65. A. Schwalbe . ČK: 66. D. Novák .
Počet diváků: 500. Rozhodčí: STANKOV Patrik - KOLARSKÝ Michal, BORÁŇ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 6. 2022 00:38
Na utkání jsem byl. Nechápu, proč to Bolatice dělají, že si tkz. sichrují rozhodčí nebo to jsou, tak špatní rozhodčí? Kdo je nominuje na takové derby musí být rozhodčí kvalitnější. I domací fanoušci se tomu jen smáli, co se děje na hřišti. 1/ Buď si to Bolatice sichrují, 2/ nebo nekvalitní rozhodčí. Potom, jak už to bylo za jasného stavu, tak pískal, už i fauly na druhí straně. Proč by to, ale Bolatice měli zapotřebí...však nechtějí postoupit.
4. 6. 2022 20:14
Výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jiří Lusar

Expert: Petr Dombrovský
Tip experta: výhra domácích

Bolatice potvrdily i minule, že se v současnosti potácejí s dobře načasovanou formou. Myslí, že by neměl být problém ani v tomto zápase a derby ovládnou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza