2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2022 16:00

18.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slovan Ostrava překvapil a vyškolil Ludgeřovice


Branky


18

Poslední tým tabulky Slovan Ostrava dokonale zaskočil favorizované Ludgeřovice a po nebojácném výkonu slavil druhé vítězství v sezóně. Hosté z Ludgeřovic krutě doplatili na neproměňování šancí a po šňůře sedmi zápasů tentokrát nebodovali. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nabídl krásný fotbal se spoustou šancí na obou stranách, který mohl klidně skončit skórem 3:4, ale diváci v něm viděli pouze jednu branku. Ale hezky popořádku. Hned v samém úvodu mohl hosty nastartovat v cestě za vítězstvím Zbořil, jenže pověst kanonýra nepotvrdil. Nejprve spálil svůj únik střelou do gólmana Hypše a posléze se nedokázal prosadit ani hlavou. Rovněž domácí tým nezůstal pozadu a aktivně napadal. Výsledkem jeho práce byly dvě tutovky. Nejprve pláchl hostujícím zadákům Kubušek, ovšem na Hájka nevyzrál. Nedlouho po něm se na výlet vydal jeho spoluhráč Koukal, ale ani jemu nebylo souzeno, protože mířil těsně vedle tyče. Krásnou momentku pak přinesla dalekonosná pumelice hostujícího Fojtíka, která rozezvučela brankovou konstrukci. Největší tutovku Ludgeřovic však spálil Bandy, když místo chytrosti a střely po zemi volil razanci a sestřelil vyběhnuvšího Hypše. Ostravané zvolili účinnou vyčkávací taktiku a spoléhali na chybu soupeře. A ta přišla v závěru první půle. Kvůli absenci beků v sestavě musel útočník Pěntka zaskočit své kolegy v obraně, kde si nevedl špatně, ale bohužel mu jeden odkop nevyšel. Balónu se zmocnil rychlonohý Koukal, který podnikl další výpad a svůj druhý nájezd v zápase už přetavil ve vedoucí branku Slovanu – 1:0. 

 

I druhá půle pokračovala v obdobném duchu. Domácí tým zodpovědně bránil, ale občas se nějaká mezera naskytla a Ludgeřovice měly šance ke skórování. Jmenovitě například Zbořil, jenže ten neměl očividně svůj den, protože ani v dalších dvou poměrně nadějných šancích gól nevstřelil. Slovan Ostrava dál úpěnlivě bránil a přiváděl hosty k šílenství. Skvělý kolektivní výkon podepřel o trpělivost a především chytrost. Nacvičené signály vedoucí přes střed hřiště a nákopy mezi stopery využívali Ostravané k brejkům. A jeden takový jim vyšel. Skvělá mezihra Holcmana s Kubuškem vygradovala v druhou branku v zápase - 2:0. V samém závěru mohl ještě Holcman korunovat svůj povedený výkon třetí brankou, ale skóre se už neměnilo. Slovan Ostrava se tak postaral o překvapení kola. A jak vidno, ještě to v letošní sezóně nezabalil a pokusí se v dalších zápasech o zázrak, aby soutěž uhájil.



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Ostrava
Vítězslav Mooc (hrající trenér): "Věděli jsme, že nás bude čekat těžký soupeř, ale my jsme šli do utkání s taktikou, že se nebudeme bát a pokusíme se napadat a hrát fotbal, což nám vyšlo na jedničku. Díky tomu jsme Ludgeřovice, které mají výbornou formu, zaskočili a velmi dobrým kolektivním výkonem i zaslouženě porazili. Hráčům patří velký dík."

TJ Ludgeřovice
Michal Pěntka (útočník): "Když člověk urazí fotbalového pána boha, tak řekne jediné, byl to opravdu den blbec. Bylo až neuvěřitelné, co jsme dnes zahodili. Kdybychom hráli ještě další poločas, tak tu branku stejně nedáme. Naopak domácí ukázali efektivitu, dali gól, dostali se na koně a zaslouženě kráčeli za vítězstvím. Nezbývá nic jiného, než jim pogratulovat."



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
Z. Hypš [-] - T. Pastrňák [-] , L. Tydlačka [-] , D. Kubušek [-] , J. Holcman [-] , V. Mooc [-] (58. A. Sýkora [-] ) , M. Saidi [-] (87. D. Valder [-] ) , M. Bláha [-] , T. Vráždil [-] , M. Kubinec [-] , D. Koukal [-] (61. M. Slezák [-] )

TJ Ludgeřovice
T. Hájek [-] - D. Zbořil [-] , R. Bandy [-] , T. Šrubař [-] , D. Martiník [-] , T. Gellner [-] , M. Pěntka [-] , J. Mudroch [-] , L. Fojtík [-] , M. Postředník [-] , K. Adamec [-]

ŽK: 85. M. Bláha - 20. D. Martiník , 54. J. Mudroch , 71. T. Gellner .
Počet diváků: 62. Rozhodčí: LÁRYŠ Vít - ŘEZNÍČEK Miroslav, BARČÍK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jiří Lusar

Expert: Jiří Lusar
Tip experta: výhra hostů

Ostravané už nemají co ztratit, a tak si mohou jít zahrát fotbal s klidnou hlavou a jen tak pro radost. Od Ludgeřovic se bude očekávat, že svého soupeře nepodcení a že si připíšou povinné tři body do tabulky. Favorit zápasu je jasný. Tipujeme, že si ostrostřelec David Zbořil opět zastřílí a bude se dotahovat na nejlepšího střelce soutěže Galvase.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů