Derby ovládl domácí Borek


Branky


15. J. Frank , 25. M. Michal , 75. R. Horejš
16

V 9. kole OP došlo na derby mezi domácím Borkem a sousedním "Voselnem". Za pěkného počasí  a skvělé divácké kulisy se šlo do utkání, kde domácí byli jasným favoritem což museli ještě potvrdit na hřišti.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do poločasu se Borek prosadil dvakrát

Už od prvních minut bylo jasně vidět jak jsou role v tomto utkání rozdány. Zatímco domácí kombinovali, drželi balón a ohrožovali branku soupeře, hosté přijeli s jasnou taktikou ubránit co nejlepší výsledek. Do první vážnější šance se dostal po centru R.Horejše O.Hanžl jeho pěkný volej však mířil těsně nad branku. Hosté byli pod soustavným tlakem a jen s vypětím všech sil odvraceli balony na rohy a auty. Po jednom z rohů domácích se dostal do velké šance J.Endlicher, ale v dobré příležitosti  netrefil balón ideálně. V 15.min už přišla první gólová akce domácích. D.Šťastný poslal nádhernou kolmici mezi hostující obránce tu si přebral Jakub Frank a střelou do pravého horního rohu otevřel skóre 1-0. I nadále byl Borek aktivní a domácí obrana zkušeně zastavovala akce hostů už při jejich zrodu. Střelecky aktivní byl především M.Bárta, ale jeho 23 střeleckých pokusů cíl nenašlo :D Druhý gól mohl přidat V.Baščevan po centru D.Šťastného,ale jeho hlavička orazítkovala jen břevno. Uklidnění pro domácí přišlo ve 45.min. O.Hanžl si před vápnem narazil míč s J.Frankem a jeho přízemní centr poslal do branky Martin Michal 2-0.

 

Radek Horejš pečetil na 3:0

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako první. Borečtí měli většinu času míč ve své moci a bylo jen otázkou času kdy přidají další gól. Ten však nepřicházel a většině domácích akcí chyběla přesnost ve finální fázi. I proto musela být domácí obrana neustále v pohotovosti, aby se hosté z nějaké ojedinělé akce nedostali zpět do hry. V 70.min vyvezl míč domácí kapitán M.Leština před vápnem si narazil míč s R.Horejšem a následně byl faulován. Míč si postavil Radek Horejš a střelu za kterou by se nestyděl ani Mo Salah poslal nechytatelně přes zeď do levé šibenice 3-0. Hosté se za celý zápas dostali do jediné akce, která skončila gólem, ale jejich radost však pokazil ofsajd střílejícího hráče. Domácí hráči vyprodukovali ještě několik nebezpečných střel ze kterých už ovšem gól nepadl. Poslední velkou šanci měl M.Bukovinský, ale centr R.Horejše se mu nepodařilo hlavou usměrnit do brány.

 

Poděkování patří všem fanouškům co se přišli podívat a zejména kotli hostů, který neúnavně podporoval hostující tým za pomoci bubnu a barevných dýmovnic. Můžeme si jen přát, aby takováto atmosféra byla na hřištích častěji. V dalším kole zajíždí Borek na hřiště ve formě hrající Žabovřesk. 



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Martin Leština (kapitán Fk Borek): Do zápasu jsme vstupovali v roli favorita a chtěli ho co nejrychleji rozhodnout. I proti urputně bránícím hráčům z Úsilného jsme se dokázali třikrát prosadit a získat povinné tři body.




Sestavy



Úsilné
M. Helmich [-] - J. Taušek [-] , P. Vazač [-] , D. Frnka [-] , R. Tábora [-] , J. Čada [-] , M. Salibašić [-] , P. Černický [-] , T. Chromý [-] , V. Polan [-] , M. Stanislav [-]

ŽK: 65. P. Vazač .
Hráči zápasu: M. Bárta , M. Votruba .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - BROM Josef, RYŠLAVÝ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 10. 2021 13:05
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Tomášek

Expert: Jiří Hanousek
Tip experta: výhra domácích

Favorit je zde jasný a pokud nebudou mít domácí problémy se zraněnými hráči ze základní sestavy, očekáván vítězství o pět a více gólů. 6:0

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích