Zápas si chci užít a hlavně se nezranit, říká hráč kola Martin Škaroupka

Hráčem 17. kola Okresního přeboru se stal brankář Martin Škaroupka, který svými zákroky a výkony výrazně pomáhá k 5. místu v Okresním přeboru. Ve své bohaté kariéře si zahrál za Borek, Třebíč, Trnavu, Lesenice a dlouhý čas strávil v Ledenicích. Rozhovor s ním si můžete přečíst ZDE!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči kola! O víkendu jste vybojovali remízu proti Novým Hradům a ty si udržel čisté konto, jak si byl spokojený s výkonem mužstva a tím tvým?
Myslím, že výkon obou týmů odpovídal pralesu. Kdybychom se na začátku zápasu domluvili na remíze asi by se nic nestalo. Byla to taková nuda uprostřed hřiště bez vyložených šancí. Nepočítám-li ty 2 břevna. A když už jsme gól dali, místní kouzelník s praporkem nám radost 2x zkazil.
Máme za sebou náročný program, kdy se kvůli odloženým zápasům z 15. kola musely hrát 2 zápasy ve třech dnech. Jak náročné to pro tým bylo? Projevilo se to nějak na výkonech mužstva?
Pro tým to bylo určitě náročnější. Já to ze svého postu to nemůžu moc komentovat. Já toho moc v bráně nenaběhám. Na Hradech to fyzicky šlo, ale na D. Vodě to byl v posledních 20 minutách kolotoč, který si místní vypůjčili z poutě vedle hřiště.
Jak vidíš zajímavý souboj Borku a Zlivi o první místo?
Věřím, že postoupí Zliv. Ideální by bylo, kdyby postoupili oba týmy a pak by byl okres myslím zajímavější. Takhle je to Borek Zliv a pak zbytek.
Koukal jsem, že máš za sebou poměrně bohatou kariéru. Můžeš nám ji přiblížit? Za jaké kluby si hrál, a které soutěže sis zahrál?
Nevím, jestli bohatou, ale nikdy jsem nehrál nic vysokého. Byl jsem v Ledenicích, na Borku a teď v Žabech. V dorostu jsem hrál v Třebíči.
Máš ještě nějaký fotbalový sen nebo cíl, který by sis rád splnil?
Fotbalový sen nemám. Zápas si chci užít a hlavně se nezranit, abych mohl ráno po dvou zase do rachoty. Občas když to vidím, tak na hřišti při některých zákrocích je cítit sádra. Ale dá se to čekat, máme v týmu celkem brousky. Jak by řekl Míra Bosák: Kdybych některé potkal v noci v lese, zakousnu se do stromu a dělám suchou větev.
Máš za svojí fotbalovou kariéru nějaké utkání, které se ti zarylo do paměti? Jaké to bylo? Popřípadě tvůj největší fotbalový zážitek?
Nevybavím si nějaký mimořádný. Ale jeden zápas si (pamatuji). To když jsem po cca 5 minutách zápasu skočil do tyče a na cca minutu jsem se vypnul :-) . Takže sice nebyl výjimečný, ale pro mě po 5 minutách skončil. Nevím jak dopadl, s kým se hrálo, ale budu si to pamatovat do konce života :-) I když jsem ho strávil na chirurgii.
Jsi fanouškem fotbalu také v televizi? Jakému týmu fandíš a jak vidíš úroveň českého fotbalu?
V TV moc český fotbal nesleduji, protože úroveň mi nepřijde taková, abych na něj koukal. Sleduji jen evropské poháry, Ligu mistrů a repre. Fandím Manchesteru United.
Je něco co bys chtěl vzkázat klukům do Žabovřesk?
Abychom se přestali na hřišti hádat a šli si užít fotbal. Hádky na hřišti jsou zbytečné a jsou nám platné jako hadovi bačkory. Jinak víceméně to samé co náš dvorní hajný Kudláček. Díky za hlasy, rodině za toleranci a žabákům za důvěru mezi 3 tyčemi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.