Olešník "B"/Temelín utrpěl na domácím hřišti debakl od rezervy Rudolfova


Branky


17

V dalším utkání OP zajížděl B-tým Rudolfova na horkou půdu do Temelína, kde hraje svá domácí utkání vedoucí tým OP, rezerva FK Olešník. Hosté opět jen těžko dávali sestavu dohromady. Z různých důvodů chybělo několik hráčů a tak rudolfovští museli využít alespoň jednoho pendla z A-mužstva Romana Vo Sona. Do hry bylo tedy hráčů přesně jedenáct a na lavičce byl připraven do hry zdravý pouze trenér J. Dvořák a zdravotně indisponovaní bratři Tušlové. Ve velmi příjemném prostředí a na překrásném pažitu proti sobě nastoupila zcela rozdílná mužstva. Domácí velmi zkušená a fotbalová rezerva s věkovým průměrem 33 let x hostující mladé, běhavé a rychlostně vybavené mužstvo s věkovým průměrem 21 let. A vzájemný souboj dopadl jednoznačně ve prospěch mládí, které si poradilo se zkušeností.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle zápasu v moci hostujícího celku

Zápas začali rudolfovští s respektem a ze zabezpečené obrany, ale i tak se v 10. minutě jako první dostali do šance, kdy po průnikové přihrávce postupoval na domácí branku zcela sám A. Janura, ale v rozhodující chvíli se mu míč zamotal mezi nohy a bylo po šanci. Prakticky hned z protiútoku se dostali do gólovky domácí, kdy na levé straně utekl L. Říha a postupoval sám na brankáře D. Keřku, který mu ale střelu zneškodnil reflexivním zákrokem nohou. To byla, mimo vstřelení čestné branky, prakticky jediná stoprocentní šance domácích v celém zápase. Kdyby jí však proměnili, mohlo utkání možná vypadat jinak. Tento okamžik byl však zřejmě zlomový. Domácí branku hostů ohrozili v první půli ještě několika nebezpečnými střelami ze střední vzdálenosti, ale všechny mířili vedle, i když některé však velmi těsně. Ale zhruba od 15. minuty, kdy neproměnil gólovku M. Sládek, který si pohrál na levé straně s obránci, rudolfovští začali domácí mužstvo přehrávat. Do vedení šli v 19. minutě, kdy na úrovni velkého vápna vykombinovali domácí obranu, z pravé strany vyslali do šance dorostence Adama Januru a ten křížnou přízemní střelou otevřel skóre - 0:1. Přestože se v prvním poločase ještě hrál v poli celkem vyrovnaný souboj, do gólovek se dostávali pouze hosté z Rudolfova. Jednu z nich proměnil Marek Sládek, který hrál netradičně z levé strany, kdy v 36. minutě přesprintoval obránce, obešel ho a pod břevno obstřelil brankáře - 0:2. Hned o tři minuty později ve 39. minutě zvyšoval Jaroslav Machovec, který z voleje přeloboval brankáře, už na 0:3. Těsně před koncem poločasu mohli domácí snížit M. Tresslem, který prošel až před pokutové území hostů, ale branku minul.

Druhý poločas pokračovala demolice z pohledu hostujícího týmu

Hostům se začátek poločasu povedl náramně a zasadili svému soupeři během pár minut drsné KO. Hned v 50. minutě domácí obranu donutili aktivním pressingem k sérii chyb, které potrestal Jaroslav Machovec svou druhou brankou v utkání a zvýšil na 0:4. Tento gól definitivně zlomil odpor domácího týmu a až do koce zápasu existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo a to rezerva SK Rudolfov. Vysoké vedení hostující mladíky ještě více uklidnilo a dostalo do pohody. A tak pro domácí mužstvo následovala strašidelná pětiminutovka, kdy v 53. , 55. a 58. minutě zvýšili hosté vedení až na hrozivých 0:7. To se čistým hattrickem prosadil Martin Kocina a vždy po ukázkových kombinačních akcích prakticky až do prázdné branky. Do konce zápasu ještě zbývalo 30 minut. Ale po této smršti s vědomím vysokého vedení hosté ubrali na plynu a už zápas dohrávali na pohodu. Ale i tak si vytvořili ještě celkem dost gólových šancí na to, ke vší úctě k soupeři, aby skončil zápas dvouciferným vítězstvím. Ale buď byli rudolfovští mladí hráči nepřesní nebo je vychytal několika excelentními zákroky brankář domácích O. Cihla. Do zakončení se dostávali prakticky všichni hráči rudolfovské rezervy včetně krajních obránců a stoperů. Bylo jasné, že o utkání je rozhodnuto a tak hosté poslední čvrthodinku dohrávali vcelku lehkovážně. Z jedné takové nepřesnosti domácím nabídli vstřelení čestného úspěchu a ti toho využili. V 78. minutě trestal Lukáš Říha, který využil přečíslení dva na jednoho a ve skluzu dopravil míč do branky, aby zmírnil porážku domácích - 1:7.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník B / Temelín
Miroslav Tressl ( hráč ): Dneska děs běs. Výsledek 1:7 mluví za vše. Dnes jsme hráli hrozně a snad jsme si vše špatné v sezóně už vybrali. Soupeř nás přehrál ve všech směrech. Gratuluji jim k bodům.

SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí ) a Josef Dvořák ( trenér ): S dnešním výsledkem a zejména s předvedenou hrou jsme nadmíru spokojeni. Od první až do poslední minuty mužstvo šlapalo bezvadně. Kluky to dnes evidentně bavilo a všichni do jednoho podali výborný výkon. Trošičku jsme měli obavu z únavy, kdy čtyři hráči měli sobotní celý zápas za naše A-mužstvo v Olešníku v nohou, ale vypořádali se s tím výborně a vydrželi jsme v maximálním nasazení celé utkání. Alespoň si den před tím na vlastní kůži vyzkoušeli, jaké je to zahrát si proti Davidu Lafatovi a spol. A jaké mají rezervy, aby mohli jednou hrát také třeba KP na špici. Premiéru si také v KP, sice jen na pár minut, odbyl další dorostenec Patrik Kryeziu a to nás také těší, že se čím dál víc mladých hráčů rezervy a dorostu zapojuje v A-mužstvu. Ale nyní již jen k dnešnímu výraznému vítězství. Konečně jsme zase po delší době prolomili špatnou bilanci na venkovních hřištích. V tomto zápase se plně ukázal potenciál, který v našem mladém mužstvu je a kolik výborných fotbalistů z něj může vyrůst. A také bylo vidět, že na úroveň této soutěže celkem dost trénujeme v hodně lidech. Jen je třeba vydržet a takovéto výkony a kvalitu prokazovat pokud možno pravidelně, ale to je všeobecně problém všech mladých hráčů. K výborné úrovni zápasu přispělo i mužstvo domácích, když zejména v prvním poločase, i přes nepříznivý stav, nám bylo vyrovnaným soupeřem. Pro domácí to byl zápas blbec, to známe všichni, co jsme fotbal hráli, že to tak někdy je, že se jednomu mužstvu nedaří vůbec nic a tomu druhému prakticky vše, na co sáhne. A to byl přesně příklad tohoto utkání. Ale my jsme tomu šli naproti, od první do poslední minuty jsme plnili vše, co jsme si před utkáním řekli, byli jsme v pohybu, důrazně jsme napadali, měnili rytmus hry dle potřeby, byli konečně přesní v kombinaci a klidní v koncovce. To je přesně to, co po mužstvu vyžadujeme a na čem neustále pracujeme. Respekt musíme složit i domácím, že chtěli hrát pouze fotbal, že se za nepříznivého stavu neuchýlili k nějakým hrubostem a že se chovali velmi slušně. A to i domácí diváci a též funkcionáři. Chceme tímto poděkovat jménem SK Rudolfov za velmi příjemné přijetí a bývalému výbornému hráči a správci Zdeňku Hrdinovi popřát, ať se mu daří udržet stále tak krásný trávník a také hodně zdraví. V neděli nás čeká těžký domácí zápas proti dalšímu zkušenému mužstvu TJ Slavoj Srubec. Budeme chtít zopakovat výkon z dnešního utkání, získat další tři body a prodloužit sérii domácích vítězných zápasů. V úterý si zatrénujeme, shlédneme video z nepovedeného prvního poločasu proti H. Stropnici, společně něco ugrilujeme, vypijeme nějaké pivko a při Májce utužíme partu, bez které to nefunguje v žádném sportu. A my dříve narození si po půlnoci vzpomeneme na heslo doby temna „ Ať žije 1. máj! „ a budeme dál rádi, že ta doba už je dávno pryč.



Místo: Temelín. Počet diváků: 95. Rozhodčí: Knotek Václav - HASIL Pavel (N), KRÝDL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 4. 2019 22:58
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Josef Dvořák
Tip experta: výhra hostů

Doufám, že konečně protrhneme smůlu a ze hřiště v Temelíně si odvezeme vítězství.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích