Jasné vítězství si odvezl Srubec ze Žabovřesek


Branky


18

2 vítězství a 6 jarních porážek postupně poslalo tým ze Žabovřesek do míst, kde budou mužstva do posledních kol bojovat o udržení se v OP. Aby se těmto příčkám zase vzdálily, nastoupily k souboji o body proti týmu ze Srubce. Tenhle tým se naopak pohybuje ve vrchních patrech tabulky a byť jaro nemají srubečtí ideální a nenavázali na podzimní formu, v tomto duelu byli favority. Na podzimní duel raději vzpomínají Žabovřesky, které zvítězily na hřišti ve Srubci 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Srubečtí si nahráli rozhodující náskok

V sobotním utkání mezi domácími Žabovřesky a hostujícím Srubcem se hrál fotbal pouze první poločas. V 10. minutě dlouhý balon od M. Jindry prodloužil hlavou D. Budějcký do běhu na Michala Štěpánka, který levou nohou parádně zavěsil pod břevno – 0:1. Poté unikal domácí J. Pilný sám na hostujícího brankáře D. Koprnu, kterého pouze ho trefil a stoprocentní šanci tedy nevyužil. Ve 23. minutě se po velkém tlaku hostujících hráčů po rohu P. Kaliny prosadil hlavou Radim Hálek - 0:2. Ve 27. minutě a opět po centru ze strany padla další branka, když J. Leština posadil míč na hlavu Michala Štěpánka a ten svojí druhou brankou v zápase zvýšil na 0:3. Domácí se dostali všehovšudy 2x na polovinu soupeře, ale podruhé z toho už byla krásná branka, když ze spolupráce O. Houdka a L. Formánka těžil a z hranice šestnáctky se ve 38. minutě opřel do balonu Tomáš Hála, aby trefil přesně šibenici za zády D. Koprny – 1:3.

Dvě vyloučení a pojistka výhry v závěru utkání

Druhý poločas se ale změnil hlavně díky sudímu K. Zevlovi v bramboračku a to doslova. V 62. minutě došlo ke strkanici hráčů před hostující brankou, když Pavel Pokorný atakoval hostujícího brankáře, který již měl míč ve své moci. Toho přiběhl bránit hostující střelec zápasu Michal Štěpánek a ze situace nakonec oba hráči odešli do kabin dříve, vzhledem k tomu, že P. Pokorný obdržel druhou žlutou kartu v zápase, následně tedy červenou a M. Štěpánek viděl rovnou kartu barvy červené. V závěru zápasu v 88. minutě prošel Tomáš Kroupa přes tři protihráče a čistým bodlem zasunul balon na první tyč - 1:4. Hosté si tak nakonec zcela po zásluze odvezli všechny 3 body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Chtěli jsme doma urvat nějaký ten bod, ale bohužel. Hosté hráli, co potřebovali, dobře bránili a do větších akcí se ve druhém poločasu už nepouštěli. My jsme byli špatný do útoku a nedokázali jsme si vytvořit gólový šance. Sice jsme nějaké body chtěli uhrát, ale ty důležitý zápasy teprve přijdou a třeba hned teď v sobotu v Borovanech.

TJ Slavoj Srubec
René Janoušek ( hráč ): My jsme na podzim s Žaby doma prohráli tak jsme jim to chtěli vrátit a povedlo se. Za první půli jsme jim mohli dát 6 branek, hráli jsme fakt dobře. Potom už to s fotbalem nešlo, dirigoval to nejhorší článek na hřišti. Chtěl bych popřát brzký návrat na hřiště žabskému Víťovi Hrabčákovi, který si v závěru poranil koleno.



Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Zevl Karel - ŠTANDA Rudolf (N), TŮMA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
24. 5. 2019 13:20
Hodnocení zápasu
Petr Kubát

Expert: Filip FAKTOR
Tip experta: výhra hostů

Srubec není tak dominantní jako na podzim. Na jejich hře to je znát. Ale na výhru jim to stačit bude.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích