2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2019 15:00

17.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji rezervních týmů předčily Trhové Sviny mužstvo z Rudolfova


Branky


57. L. Lenk , 74. D. Tisoň - 44. R. Vo Son
19

Po vcelku vydařeném a vítězném zápase se Sokolem Neplachov zajížděla rezerva Rudolfova k dalšímu sousedovi v tabulce, rezervě Spartaku Trhové Sviny. V brance opět zaskakoval hráč dorostu Filip Peiger a ostatní dorostenci měli v nohou dopolední zápas v KP dorostu. Naopak domácí nastoupili v posílené sestavě s pendly z A-mužstva Davidem Brůhou, Lukášem Lenkem a Martinem Valutem, kteří víceméně zařídili domácím ve druhém poločase výhru a tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zajímavý první poločas nabídl jednu branku

Zápas se hned od první minuty odvíjel v ofenzivním pojetí ze stran obou mužstev a také jako den otevřených obran. O tom svědčí poměr brankových příležitostí v 16. minutě utkání, který byl 2:5 ve prospěch hostů z Rudolfova. První ale zahrozili hned v začátku utkání domácí nastřeleným břevnem nečekanou střelou z dálky a potom už následoval festival neproměněných šancí hostujících mladíků. K zakončení však přistupovali laxně, nezodpovědně a s malým důrazem. Od inkriminované 16. minuty se hra uklidnila, ale i tak to byli hosté, kteří diktovali tempo utkání, domácí přehrávali ve středu hřiště a z rychlých protiútoků si do poločasu vytvořili několik dalších situací, které vyloženě volaly po vstřelení vedoucí branky. Vyvrcholením nemohoucnosti rudolfovských hráčů v proměňování těch nejvyloženějších šancí bylo minutí zcela opuštěné branky domácích dorážkou z hranice velkého vápna. Na druhou stranu je pravda, že hosté domácím hlavně svojí nedůsledností a někdy opět až naivními chybami, nabídli také několik možností ohrozit branku, ale i domácí se s koncovkou trápili. Už když to vypadalo, že první poločas skončí bez branek, tak rudolfovští podnikli ve 44. minutě rychlý výpad do domácí šestnáctky, kde při obranném zákroku zaváhal D. Brůha, kterého to byla snad jediná chyba v utkání, jehož byl jednoznačně nejlepším hráčem. V souboji ho přetlačil Roman Vo Son a propasíroval podél vyběhnuvšího gólmana M. Popoviče míč do domácí branky a tak hosté šli do vedení - 0:1 tzv. „šatňákem“ a prakticky po rozehrání byl rozhodčím Špelinou první poločas ukončen.

Domácí dokázali skóre zápasu dvěma góly otočit

Ve velmi studeném a sychravém počasí druhý poločas zahájili hosté znovu náporem a opět si vytvořili několik šancí na vstřelení druhé branky. V koncovce ale opětovně vyhořeli a zmarem byla neproměněná dorážka z hranice penalty, opět do zcela opuštěné branky domácích, která tentokrát skončila na břevně a následně se od brankové čáry odrazila zpět do pole. To byl zlomový okamžik zápasu. Po tomto momentu převzali domácí iniciativu, svůj fotbal zjednodušili, byli důraznější v osobních soubojích a začali využívat svoji větší zkušenost. Hosté hru zbytečně moc otvírali a za okénka v obraně byli brzy potrestáni. V 57. minutě zbytečně na útočné polovině ztratili hostující hráči míč, následně v souboji s Davidem Brůhou nebyli před vlastním vápnem důrazní, ten prostrčil uličkou balon do špatně postavené obrany na Lukáše Lenka a ten potvrdil svou zkušenost a pověst střelce, když s přehledem obstřelil k tyči hostujícího brankáře a vyrovnal - 1:1. Rudolfovští se i dále snažili strhnout vedení na svoji stranu, ale směrem dopředu již nebyli tolik nebezpeční a hlavně byli nepřesní. A také jim i z výše uvedených důvodů postupně začaly docházet síly. A tak domácí začali využívat defenzivní chyby hostů, kdy nastřelili zpoza vápna tyč rudolfovské branky, další gólovou situaci řešili soubojem na hranici zranění M. Žočka s několika dorážejícími hráči domácích na brankové čáře blokem a odkopem. Nakonec hosté doplatili na nezodpovědnost jednoho ze zkušenějších hráčů, který byl potrestán za zbytečné protesty a řeči s rozhodčím žlutou kartou. Následný nepřímý kop na útočné polovině domácí rychle rozehráli do nezformované obrany, přetažený centr na zadní tyč hostující hráči nedoskočili, následnou zpětnou přihrávku přes pokutové území neodvrátili a na druhé tyči, v těžké pozici zakončující, David Tisoň rozhodl v 74. minutě o výhře domácích - 2:1. Do konce utkání si domácí mužstvo svůj náskok již zkušeně pohlídalo a hosté už neměli dost sil na nějaký větší tlak a vyrovnat již nestihli.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny B
Jiří Tůma ( hráč ): Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Přijel k nám kvalitní a mladý tým. Od začátku zápasu se hrálo v dobrém tempu. Hosté měli ze začátku dvě šance, které neproměnili. My následně nastřelili břevno a začínali jsme si také vytvářet šance. Poté jsme inkasovali gól do šatny po naší chybě. O přestávce jsme si řekli co chceme hrát a to jsme ve druhém poločase dodrželi. Zápas jsme otočili a odčinili jsme prohru z minulého týdne. Celý tým odehrál dobré utkání.

SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí ) a Josef Dvořák ( trenér ): Na půdě rezervy T. Svinů, jsme po vcelku dobrém domácím výkonu proti mužstvu Neplachova, odehráli velmi dobrý první poločas. Vytvořili jsme si velké množství brankových příležitostí. Ale jen nezkušenost, zbrklost, malý důraz v pokutovém území a nepřesnost, nás připravila o výraznější vedení. Kdybychom vedli o dvě až tři branky, tak by se nemohl nikdo divit. Ale bohužel s proměňováním šancí máme problém celou sezonu a nedaří se nám tuto situaci zlepšit. Ale herně si myslíme, že to byl jeden z lepších poločasů. Zato ve druhé půli jsme byli poloviční. Chlapci si zřejmě mysleli, že se domácí asi porazí sami! Že bude pokračovat festival našich šancí a že domácí přeběháme … Ale fotbal není jen o běhání, ale také o zkušenostech, myšlení, poziční hře a hlavně se rozhoduje v pokutovém území a ze standardních situací. A v těchto aspektech nás v druhé půli domácí mužstvo jednoznačně předčilo. Přidalo na důrazu v osobních soubojích, využívalo svou zkušenost a podstatně zlepšilo hru dozadu. My jsme ve druhé půli opět nesplnili prakticky nic z toho, co jsme si v kabině řekli ! Nevyřadili jsme ze hry domácího Davida Brůhu, který hru T. Svinů znamenitě dirigoval a byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti, dále jsme neuhlídali Lukáše Lenka, který nám vstřelil první branku a i přes několik kilogramů navíc, byl nebezpečný a hlavně na rozdíl od našich ofenzivních hráčů, byl schopen míče vpředu podržet a následně neztratit. A také nás zlobili rychlí hráči David Tisoň a Martin Valut. Také nás mrzí nedisciplinovanost některých našich hráčů. Když si řekneme, že nebudeme na hřišti diskutovat s nikým a to platí zejména o rozhodčích, tak prostě nebudeme! Kdyby se takovéto chování, které vedlo k rohodujícímu gólu, mělo opakovat, tak z toho vyvodíme důsledky! Záměrně z našeho týmu nejmenujeme jak spalovače šancí tak ani „kecaly“, jsme jeden tým a jsme konečně rádi za to, že si všechno kluci vyříkali hned po utkání v šatně! Ale i tak musíme z našeho týmu opět vyzdvihnout kapitána Michala Žočka a Vencu Dvořáka, kteří v každém utkání a za jakéhokoliv stavu na hřišti dřou do úmoru a nechají tam vše. Z jejich přístupu by si měli vzít příklad ostatní naši hráči, kteří v určitých situacích okolo nich působí jako komparzisté… Příští domácí utkání sehrajeme na domácím hřišti už v sobotu 20.4. od 17.00 hod. s mužstvem TJ Hraničář Horní Stropnice, kde jsme na podzim utržili porážku. Budeme chtít prodloužit domácí neporazitelnost a získat nad mužstvem, bojujícím o záchranu v soutěži, jednoznačně tři body. Ale je nám všem jasné, že nás opět nečeká žádné lehké utkání a abychom uspěli, budeme muset podat stoprocentní výkon.



Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Popovič [-] - M. Švepeš [-] , V. Brožka [-] , D. Tisoň [-] , L. Lenk [-] , J. Tůma [-] , J. Kostohryz [-] , P. Nocar [-] , J. Valter [-] , J. Šafránek [-] , J. Gažák [-]

SK Rudolfov B
F. Peiger [-] - P. Kryeziu [-] , M. Šefl [-] , J. Tušl [-] , V. Dvořák [-] , M. Žoček [-] - M. Kocina [-] , A. Janura [-] , R. Vo Son [-] , M. Sládek [-] - M. Foglar [-]

ŽK: 38. L. Tuscher - 73. M. Kocina .
Hráči zápasu: D. Tisoň , L. Lenk , D. Brůha - V. Dvořák , M. Žoček .
Místo: Slavče. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Špelina Miroslav - MORONG Štefan (N), KRÝDL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Jaroslav HRUŠKA
Tip experta: výhra hostů

U béček nikdy nevíte, nicméně Ruďák potvrdí výhru s námi a Trhové Sviny uběhá. Hosté si odvezou plný počet bodů.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů