1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2017 17:00

30.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Soběslav dosáhla na metu sedmdesáti bodů!


Branky


0

Soběslavští se rozloučili s mistrovskou sezonou vítězně. Proti Dačicím jim k úspěchu stačila jediná branka, o kterou se postaral nejlepší střelec soutěže Martin Dvořák, který dosáhl mety 25 branek!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvořák byl jediným střelcem prvního poločasu

V posledním kole hostil vítěz soutěže Soběslav hosty z Dačic. V Soběslavi se proti sobě představily týmy, kdy domácí mají nejlepší útok v soutěži a hosté zase nejhorší obranu. Karty před zápasem byly rozdány jasně a k cestě ke třem bodům pro domácí nasvědčoval i fakt, že Dačicím chybělo několik hráčů základní sestavy, které nahradili dorostenci.

 

První minuty byly plné nepřesností. Domácí měli sice míč častěji na svých kopačkách, ale o lepší příležitost k zakončení se většinou připravili špatnou přihrávkou. První větší příležitost tak dostali hosté, když Jindra zahrával přímý volný kop z hranice velkého vápna. Jeho zakončení však mířilo do zdi.

 

Soběslav v úvodní půlhodině často obléhala hostující vápno po vzoru házenkářského rozestavení, ale brankář Zejda nemusel prakticky řešit jedinou vážnější střelu. Míče buď prolétly bez povšimnutí hostujícím vápnem, nebo přišla nepřesná už předfinální přihrávka. První šanci měl tak až po přihrávce Mazoucha nabíhající Šmídmajer, ale jeho lehkou teč na přední tyči si brankář Zejda pohlídal.

 

Domácím vyšla tak až akce ve 37. minutě, kdy šel míč postupně od kopaček Mazoucha, Nohavy, Šmídajera až k nohám zakončujícího Dvořáka, který poslal domácí do vedení – 1:0. Soběslav dohrávala poločas s míčem na kopačkách, ale kromě střely Maršíka už branku Zejdy neohrozila.

Ve druhé půli se diváci branek nedočkali

Do druhého poločasu prohodil trenér Hajič brankáře a střídajícího Hniličku zkoušel hned po rozehrávce překvapit kopem z poloviny hřiště Točík, jenomže jeho pokus byl hodně nepřesný. Jinak se obraz hry nezměnil. Domácí dál dominovali v držení míče a hosté se dostávali sporadicky k ohrožení domácí svatyně. V 55. minutě propadl míč na zadní tyč k Janouškovi, ale jeho tvrdou střelu dokázal Zejda vyrazit na rohový kop.

 

Soběslav podobně jako v prvním poločase obléhala hostující branku, avšak gólové šance si nevytvářela. Když už se pak její hráči pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti, končil míč většinou mimo branku anebo jako v případě přízemní střely Janouška, ji ukryl ve svých rukavicích Zejda.

 

V 75. minutě mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně, ale Jindra zakončil brejk jeden na jednoho střelou vedle Hniličkovy branky. A o pár chvil později hlavičkoval nepřesně Janák. Jinak si ale mohl brankář domácích užívat poklidné sobotní odpoledne.

 

 

Domácí mohli pojistit své těsné vedení šest minut před koncem, avšak střela Dvořáka byla zablokována a dorážka a Polišenského šla vedle. Poslední šanci zápasu měl pak po centru Mazoucha na zadní tyči zakončující Janoušek, ale pálil jen do boční sítě. Soběslav si tak připsala nejtěsnější možnou výhru 1:0 a dosáhla celkem 71 bodů!

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Spartak Soběslav
Jan Boháč (hráč): "V posledním zápase jsme se chtěli rozloučit výhrou. Což se nám sice povedlo, ale předvedená hra a nasazení už tomu neodpovídalo. Bylo vidět, že je to poslední zápas sezony a že už o nic nejde. Ani jednomu týmu se moc nechtělo a i když jsme měli míč častěji na kopačkách, tak spíš jen tak po vápno a tam to končilo. Dačice přijely s mladým týmem víceméně jen bránit, což se jim až na jednu výjimku povedlo. My jsme se se sezonou rozloučili vítězně a doufáme, že na stejnou vlnu navážeme i v nové sezoně v nové soutěži."

FK Dačice
Václav Zejda (hráč): "Do zápasu jsme šli v hodně okleštěné a mladé sestavě, takže jsme se soustředili především na defenzivu. Soběslav byla po celou dobu mnohem více na míči, ale kromě vstřeleného gólu se k mnoha šancím nedostala. My navíc mohli využít chyb v domácí obraně ke vstřelení gólu, ale remíza by asi nebyla spravedlivá. Na závěr bych chtěl pochválit naše dorostence, kteří zažili křest ohněm."



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] (46. J. Hnilička [-] ) - J. Polišenský [-] , D. Maršík [-] , L. Podráský [-] (57. M. Hromada [-] ) , J. Boháč [-] (49. K. Chotovinský [-] ) - P. Nohava [-] , J. Peltán [-] , T. Mazouch [-] , P. Janoušek [-] - M. Dvořák [-] , J. Šmídmajer [-] (61. R. Fischer [-] )

FK Dačice
V. Zejda [-] - V. Kněžínek [-] , D. Mašát [-] - M. Šimánek [-] , M. Janák [-] (86. T. Ferdan [-] ) , T. Jindra [-] , D. Točík [-] - R. Máša [-] , O. Svoboda [-] (89. R. Bujdák [-] ) , D. Křivánek [-] , O. Jelínek [-]

Počet diváků: 108. Rozhodčí: Macko Pavel - PETERKA Marek, HERZOG Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.