Jan Matoušek: Máme skvělou partu, vynikající zázemí a kolem sebe lidi, kterým na týmu opravdu záleží

Posledním hráčem kola se v letošním ročníku krajského přeboru stal Jan Matoušek z třeboňské Jiskry. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, po delší odmlce gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji za gratulaci. Jsem rád, že jsem po delší době vyhrál anketu o hráče kola, zvlášť když šlo o poslední domácí zápas sezóny, který se nám celkově vydařil.
Kdo myslíš, že ti zaslal nejvíce hlasů?
Těžko říct. Já to zjistil až později. Většinou si toho všimne někdo z kabiny a posílá hlasování do naší skupiny. Takže předpokládám, že nejvíc hlasů přišlo hlavně od týmu a to jen z důvodu, abych zaplatil do společné kasy. (úsměv)
Závěrečné utkání sezony jste zvládli za jednoznačného výsledku. Jak hodnotíš utkání z tvého pohledu?
Utkání jsme zvládli skvěle. Od začátku jsme diktovali tempo hry a bylo jen otázkou času, kdy dáme první branku. Nakonec jsme jich dali sedm, což mluví samo za sebe. Bylo skvělé hrát poslední domácí zápas sezóny před našimi fanoušky a hezky se tak naladit na dokopnou.
Ty sám jsi vstřelil dvě branky. Popsal bys je prosím čtenářům?
První gól byl dost se štěstím. Martin Průcha mi poslal míč do běhu, po sprintu jsem se dostal k zakončení a s trochou štěstí jsem překonal brankáře. Leoš Hromádka ještě mohl dorážet, ale kamarádsky mi gól přenechal. Druhý gól jsem si vybojoval u rohového praporku, běžel jsem sám na bránu z úhlu a střelou do levého horního rohu jsem zakončil. Po zápase jsem se samozřejmě nevyhnul poznámkám, že jsem měl přihrávat lépe postaveným hráčům, ale co se dá dělat. (smích)
Sezonu jste zakončili na čtvrtém místě. Splnilo to vaše předsezonní cíle?
Jsme s celkovým čtvrtým místem spokojeni a považujeme sezónu za povedenou. Vyhráli jsme Samson Cup a měli možnost si zahrát na Střeleckém ostrově, což bylo skvělé. Ke konci sezóny jsme bohužel trochu ztratili formu, což nám zabránilo dosáhnout vyššího umístění. Věřím, že příští sezónu se třeba dokážeme posunout zase o nějakou příčku výš.
Kde myslíš, že byla vaše největší síla během sezony?
Celkově si myslím, že naše největší síla byla v tom, že máme skvělou partu, vynikající zázemí a kolem sebe lidi, kterým na týmu opravdu záleží. Navíc na domácí půdě neprohráváme, což nám dodává další sebevědomí.
Kabina zvolila hráčem sezony Jana Kubatu. Jaký on měl vliv na fungování týmu během utkání?
Honza měl vliv na každé utkání, zejména ve výstavbě hry. Ve středu hřiště vyhrával mnoho soubojů a jeho hra od podlahy mi připadá velmi sympatická. V tomto zápase přispěl i gólem, což dokazuje, že byl důležitým článkem i v tomto utkání.
Teď na tebe a celý tým čeká zasloužené volno. Máš v plánu nějaký odpočinek od fotbalu, nebo dojde na nějaký ten turnaj „pro zábavu“?
Určitě mám v plánu vyrazit na dovolenou a trochu si odpočinout, ale taky se moc těším na letní turnaje pro zábavu. Bude to tedy kombinace relaxace a sportu, protože nevydržím být dlouho v klidu.
S týmem něco v plánu máte?
Jak jsem už říkal, díky skvělé partě se scházíme pravidelně i mimo fotbal, takže nás čeká určitě pár aktivit. Plánujeme vyrazit na kola a určitě nevynecháme ani nějaké posezení před začátkem přípravy.
Poslední otázka, kdy vám začíná příprava?
Příprava začíná 10. července a už se na ni všichni netrpělivě těšíme!

Autor: Václav Plachta

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.