Rychtář SESTAVA ROKU - Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022

Datum kola: 23.06.2022

0

Sportovní ročník 2021/22 je minulostí a nastala chvíle, abychom vyhlásili celoroční sestavu složenou z nejlepších hráčů soutěže. Tu jsme sestavovali nejen dle vlastního uvážení a výběru, ale i ve spolupráci se zástupci týmů, s kterými v průběhu celého roku pravidelně komunikujeme.  

 

Do celoroční základní sestavy jsme zvolili jedenáct hráčů, přičemž klubové zastoupení je rovnoměrně rozloženo. Na jednotlivé posty jsme vybírali ty nejvhodnější adepty, přičemž jsme zároveň dbali i na skutečnost, aby v celoroční sestavě bylo zastoupení všech zúčastněných týmů. Jelikož bylo možné vybrat pouze jedenáct hráčů, logicky se nedostalo na všechny týmy.  

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

ZÁKLADNÍ SESTAVA

 

KAMIL JANETZKÝ   (brankář - 48 let - Zlatníky)

Ačkoliv neměl nejlepší průměr obdržených branek na zápas, jednalo se bezesporu o nejužitečnějšího gólmana soutěže. Jeho zásluhou se nováček ze Zlatníků držel až do konce sezóny v bojích o důležité body. Výkonnost a fyzická zdatnost byly v jeho věku ohromující. Ve 48 letech předváděl zákroky, kterými mnohé mladší brankáře strčil do kapsy.    

 

ONDŘEJ PYTLÍK   (obránce - 37 let - Stará Bělá)  

Zkušený obránce a kapitán celku ze Staré Bělé ukázal, že navzdory svým defenzivním úkolům umí plnit i roli ofenzivního matadora. Jeho šest vstřelených branek v listině střelců jsou toho jasným důkazem. Ze své pozice dokonale dirigoval hru týmu a byl užitečným mentorem pro své mladší spoluhráče.  

 

DAVID SEDLÁŘ   (obránce - 39 let - Chlebičov)

Jistota v zadních řadách Chlebičova a záruka těžké prostupnosti pro své soupeře. Zkušený stoper si počínal na svém postu velmi sebejistě a podával spolehlivé výkony. Nebál se i ofenzivních výpadů a v mnoha případech rozvíjel útočné akce svého týmu. 

 

VOJTĚCH POLÁŠEK  (obránce - 27 let - Ludgeřovice)

Ostřílený krajní bek prodal své nabité zkušenosti z vyšších soutěží. Ze všech hráčů v týmu podával nejstabilnější výkonost a jeho poctivě odvedená práce v defenzívě byla zárukou, že se soupeři přes jeho stranu těžce dostávali do šancí. Dokázal být nebezpečný rovněž při standardních situacích, když se nebál jít do zakončení a po kterých se i dvakrát zapsal do střelecké listiny.  

 

TOMÁŠ MANDERLA   (záložník - 21 let - Hradec n/M)

Mladý štírek hradecké sestavy, který po celou sezónu prokazoval stabilní výkonnost. Navzdory nevelkému vzrůstu ukázal v soubojích velké uplatnění, dokázal se prosadit díky dravosti a drzým kličkám.  V zápasech vytvářel minimum chyb a byl nejvíc platný v rozehrávkách, kdy připravil mnoho gólů svým spoluhráčům. I sám uměl za to vzít a dosáhl slušné bilance šesti branek v sezóně.

 

RADIM BARANEK   (záložník - 33 let - Kravaře)

Nejspíše největší hráčská osobnost celé soutěže. Jeho přínos v týmu je naprosto neoddiskutovatelný a není manšaftu, který by si nepřál mít v kolektivu hráče jeho kvalit. Nejen po sportovní stránce, ale především i lidské. Ohromný přehled ve hře, skvělá technická vybavenost a maximální nasazení byly ozdobou každého zápasu, ve kterém nastoupil. Během podzimní části, kdy Kravaře šlapaly jako švýcarské hodinky, byl vidět a cítit dvojnásob. Po odchodu některých klíčových opor zůstal na jaře trochu ve stínu, přesto patřil vždy k nejlepším na hřišti. Poprávu uznáván za rozdílového hráče soutěže.  

 

JAN ŠULA   (záložník - 26 let - Bolatice)

Urostlý středopolař patřil mezi hlavní pilíře bolatické sestavy. Odehrál všech 26 utkání a v žádném nezklamal. Užitečný nejen pro tvorbu akcí svého týmu, ale i pro nebezpečné zakončení z větších vzdáleností. Jeho dalekonosné rány znamenají pro soupeřovu bránu stav ohrožení. Ve svém týmu navíc plní roli spolehlivého exekutora pokutových kopů. 

 

DANIEL SKROCH   (záložník - 21 let - Štěpánkovice)

Neúnavný motor ve štěpánkovické sestavě. V mnohých utkáních ukázal, že má nejspíše dvoje plíce. Naběhal podstatně více kilometrů než řada jeho spoluhráčů. Užitečný v zakládání útočných akcí a především v zakončení. Navzdory faktu, že odehrál za tým jen půl sezóny, stal se nejlepším střelcem mužstva. Podstatnou mírou dopomohl Štěpánkovicím, aby se udržely v soutěži.

 

PAVEL GALVAS   (útočník - 29 let - Mokré Lazce)

Jeden z nejobávanějších kanonýrů soutěže i letos ukázal svůj střelecký um a s pětadvaceti zásahy ovládl tabulku střelců, společně s ostravským Jakubem Vidiševským. Navzdory faktu, že umí někdy i dost tvrdě přibrousit a prohodit pár peprných slov směrem k rozhodčím, je jeho role v týmu nenahraditelná. Místo v sestavě mu patří po zásluze nejen za nejvyšší počet vstřelených branek, ale i za prokazatelný charakter, když navzdory dílčím zraněním nenechal svůj tým na holičkách. Nastoupil ve všech jarních zápasech, kdy se sestava Lazců potýkala s obrovskými problémy.

 

DANIEL MLÝNEK   (útočník - 22 let - Kozmice)

Nejlepší střelec letošního nováčka z Kozmic. Zvláště na jaře chytl dobrou střeleckou formu, když dokázal plnohodnotně zastoupit zraněného střelce Felgenträgera. Ne všechny jeho vstřelené branky patřily do kategorie výstavních gólů, ale kozmický podhrot dokázal být ve správný čas na správném místě. Díky jeho trefám vybojovaly Kozmice slušné 6. místo, což je nejlepší výsledek v historii klubu.  

 

MAREK KOZELSKÝ   (útočník - 29 let - Vřesina)

Ohromný dříč a bezesporu nejužitečnější hráč týmu letošního vítěze soutěže. Byť se do střelecké listiny až tak často nezapisoval jako jiní jeho spoluhráči, jeho přínos na hřišti byl naprosto nezpochybnitelný. Odváděl mnoho poctivé černé práce, která není až tak moc vidět jako vstřelecké branky. Ukázal neskutečný charakter a týmového ducha, když dokázal nastupovat navzdory zraněním, která ho často limitovala.  

 

-------------------------------------------------------------------

PŘÍPADNÍ NÁHRADNÍCI

 

Kdybychom měli vytvořit i možnou sestavu náhradníků, díky které by mohl trenér vystřídat dalších pět hráčů, tak jak to v zápasech chodí, určitě bychom nominovali i zástupce ze zbývajících tří klubů. Do brány by to byl DENIS ČERNÝ (Kozmice), který odváděl kvalitní výkony a nemalou mírou přispěl k dobrému umístění svého týmu. Na stopera bychom doporučili DAVIDA RYCHNOVSKÉHO (Darkovičky), který by poctivě plnil úkoly v defenzívě a dopouštěl se minima chyb. Na některou krajní pozici bychom poslali VÍTA BARÁNKA Jr. (Bolatice), který se zase pro změnu nebojí hrát dopředu. Záložní řady by kvalitně vyztužili zkušený ONDŘEJ ŠAFARČÍK (Malé Hoštice) a také mladičký talent DENIS FARIS KUBUŠEK (Slovan Ostrava), kteří díky svým útočným choutkům táhli své týmy na jaře v nelehkých bojích o každý důležitý bod. Na plnění defenzivnějších úkolů a dobrou rozehrávku se hodí někdo z dua ADAM HRUZÍK či ANTONÍN HRUZÍK (oba Vřesina). A asi nejlépe by se trenérovi vybíralo na pozici útočníka-kanonýra, kam bychom mohli zařadit další kvalitní ostrostřelce jako DAVIDA ZBOŘILA (Ludgeřovice), který sice občas potřebuje i více šancí na vstřelení gólu, ale když už pláchne, tak to smrdí obdrženou brankou. Nebo PETRA TURANSKÉHO (Darkovičky), který z pozice kapitána dobře diriguje hru týmu a umí excelentně zakončovat trestné kopy. No a samozřejmě nesmíme opomenout ani druhého krále střelců soutěže JAKUBA VIDIŠEVSKÉHO (Stará Bělá), který navzdory občasným výpadům ve výkonosti ukázal, že má v noze kánon a ohromný čich na góly. Našlo by se samozřejmě spousta dalších kvalitních hráčů, ale to už bychom měli střídačku dost napěchovanou. 

 

 

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 23.06.2022 12:00 do 31.07.2022 17:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.