Táta jezdí na každý zápas, i kdybychom hráli někde na Moravě, říká s úsměvem Lukáš Landa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Lukáš Landa, záložník SK Hořovice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dozvěděl jsem se, že tvá nominace do sestavy kola, která byla samozřejmě oprávněná, oslovila širokou rodinu snad i v zámoří, aby pro tebe odeslala co nejvíce hlasů. Co je na tom pravdy?
Asi to pravda bude, když jsem si všiml, že rodiče to vzali fakt vážně, především táta, který z toho měl opravdu velkou radost. Já sám nevím, komu všemu psal zprávy, ale určitě se mu to povedlo.
Zvítězil jsi v této anketě vůbec poprvé. Kromě radosti v rodině, proběhla i nějaká radost v kabině, nebo tam to bylo spíše o zápisu pokuty do týmové kasy?
Kluci v kabině podporovali a hlasovali také, ovšem jsem za to hned schytal trest a to takový, že musím do kabiny přinést občerstvení a pokutě se to také nevyhne.
Koukneme se stejně jako v případě tvého spoluhráče, který vyhrál dva týdny před tebou v anketě, na tvou fotbalovou historii. Je ti teprve ještě 20 let, takže máš před sebou ještě řadu pěkných fotbalových let. Ale už jsi se objevil v dresu příbramské akademie a také v Berouně, který minulou sezónu z Divize spadl. Jak bys prožité zkušenosti ohodnotil?
Ano, začínal jsem v mládežnických týmech v Berouně, odkud jsme se postupně s klukama stejného věku dostali do Příbrami a tam jsem působil vlastně až do mladšího dorostu. Poté jsem byl v Hořovicích a v Berouně, kde jsem dostal první šanci v dospělém fotbale na úrovni divize.
Již před Berounem jsi v Hořovicích byl. Byl to právě ten důvod se sem vrátit, pokud jsi se chtěl udržet na divizní úrovni? Nebo jsi měl možnost přesunout se i jinam?
Ano, to byl ten hlavní důvod, znal jsem v podstatě všechny kluky z týmu a proto jsem se vrátil zpátky do Hořovic.
Jistě jste v týmu super parta, ale je někdo, kdo ti sedí úplně nejvíc?
Na naši partu v týmu si nemůžu stěžovat, všichni si tak nějak rozumíme a hlavně jsme na tom věkově hodně podobně. Skoro všichni v týmu mají kolem 20 let, až na pár výjimek, takže se tak bavím se všemi.
Jak je zřejmé z prvních otázek, věřím, že rodina tě ohromně podporuje. Jezdí za tebou i po zápasech? A jak moc s tátou fotbal probíráš?
Ano, někdy bych i řekl, že fotbal u nás doma je na prvním místě, především tedy u táty. Táta jezdí na každý zápas, i kdybychom hráli někde na Moravě, tak si to nenechá ujít. Jinak fotbal doma probíráme asi tak, jako v jiných fotbalových rodinách.
Jsi ambiciózní? Máš nějaký vysněný fotbalový cíl? Ve svém věku ještě můžeš přemýšlet nad fotbalovými výšinami...
Popravdě moc ambiciózní nejsem, jsem rád tam, kde jsem a uvidíme časem.
Studuješ, pracuješ nebo obojí? Případně, co tě bude v budoucnu živit, když by to nebyl fotbal?
Studuju na FTVS v Praze, jsem v prvním ročníku na oboru se zaměřením na tělovýchovu. Momentálně chodím přes týden na brigádu. Pokud dodělám vysokou, tak bych měl být tělocvikářem nebo něco podobného zaměřené na sport.
Pár rychlodotazů (vyber vždy jednu z možností):
Nike x Adidas
Nike.
Baroš x Šmicer
Šmicer.
Vstřelit hattrick x rozhodnout o výhře gólem v poslední minutě
Rozhodnout o výhře v poslední minutě.
Pizza - s ananasem x bez ananasu
Pizza rozhodne bez ananasu.
Pavel Nedvěd x Jiří Mareš
Musím říct... Jirka Mareš (směje se).
Čeká vás poslední zápas podzimu v Katovicích. Bude to velmi těžké utkání. Jak utkání dopadne?
Bude to velmi těžké utkání, Katovice jsou doma zatím 100%. Budeme se jim to snažit co nejvíce překazit, věříme si na ně a budeme chtít bodovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.