Jednou bych si chtěl zahrát se synem, říká hráč kola Luboš Formánek

Hráčem 13. kola je Luboš Formánek z Žabovřesk, který patří k oporám týmu díky své vytříbené technice. Mládežnická léta odehrál v Jankově v dospělosti zamířil právě do Žabovřesk. Chvíli působil také v Hrdějovicích. V sezóně vstřelil 5 branek. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči kola Okresního přeboru, jak si byl spokojený se svým výkonem v zápase a výkonem celého týmu?
Děkuji. Celkově jsem nebyl spokojený s našim ani mým výkonem. Sice jsme byli více na míči, ale nedokázali jsme proměňovat vyložené šance a pak musíme bojovat o vítězství až do poslední minuty.
V posledních kolech si se rozehrál do velké pohody, kdy nejprve si srovnával v poslední minutě a teď si vstřelil dva důležité góly, stálo tě to něco? Obzvláště teď hráč kola?
Góly ne a hráč kola taky ne, protože je to už po dokopný. Tam by mi to určitě naši soudci Sony s Tomem pořádně spočítali. Ale jak je znám, tak si to moc rádi přenesou na červnovou dokopnou. :)
V posledních kolech vždy vyhrál v hlasování o hráče kol někdo ze Zlivi nebo Borovan, jak se Vám povedlo tentokrát nim vypálit rybník a jak si hlasování sledoval a byl aktivní?
Máš pravdu, ať jsme hlasovali pro kohokoliv z týmu, tak vždy náš hráč skončil na druhém nebo třetím místě. Ovšem teď už řekl náš rentgenový zdravotní bratr z nemocnice v Českým Krumlově Martin Kudláček dost! Oslovil v nemocnici všechny ženy- od uklízeček, pacientek až po sestřičky a doktorky. A ty díky jeho krásnýmu úsměvu odolaly a hlasy posílaly. :-) Hlasování jsem sledoval a taky jsem poslal pár hlasů.
Tak tomu se říká skvělá taktika. Žabovřesky mají za sebou skvělý podzim 25 bodu a dělené třetí místo, to před sezónou asi nikdo nečekal. Jak jste spokojeni s umístěním a podzimní částí?
S umístěním jsme velice spokojeni, ano opravdu to u nás nikdo nečekal. Prohráli jsme vlastně pouze se Zliví a Borkem, kteří jsou nejlepší týmy v soutěži. Některé remizové zápasy jsme mohli vyhrát, ovšem v některých zápasech jsme mohli být rádi za bod nebo dokonce se nám podařilo překvapivě vyhrát. 25 bodů je opravdu super, ale nesmíme usnout na vavřínech a podobný počet bodů získat i na jaře.
Tým provází skvělá atmosféra a nasazení. Máte vlastní fanklub je z vás cítit nadšení a chuť. Kdo se o všechno stará a jak se vám daří zapracovávat nové a mladé hráče do týmu?
Skoro dva roky máme nové vedení týmu a můžu říct, že na úroveň okresního přeboru šlapeme výborně. Starý předseda Martin Vašíček předává znalosti a zkušenosti novému předsedovi Víťu Hrabčákovi, který se celý život hledal a nyní přišel na to, v čem je nejlepší. :-) Víťa ještě s Mírou Velíkem a Mírou Šubou trénujou děti a jde jim to výborně, díky kluci! Důležitý kámen úspěchů na hřišti je náš Tom Hála, který nás někdy dokáže dostat do neskutečných výkonů jeho motivací na hřišti:-). Já s gólmanem Martinem Škaroupkou se staráme o sečení v celém areálu klubu, ale jinak všichni jakkoliv pomáhají, ať je to brigáda nebo služby po celý víkend domácího zápasu. Jediný co je tak naše minus je slabší účast na trénincích, která na podzim vůbec dobrá, ať už z důvodu pracovní vytíženosti nebo nemoci hráčů. Naši Ultras jsou výborní, dost nás podporujou a fandí nám, ovšem ve venkovních zápasech by to mohlo být lepší. :-P Za poslední dobu se nám z mladých hráčů povedlo přivést Davida Lukače a Vénu Caletku, ovšem vzhledem k našemu věkovému průměru se budeme snažit během letošní zimy přivést další nové, talentované hráče, možná z řad obce Žabovřesky. :-)
Tohle je skvělý a myslím si, že jste vzorem pro ostatní tými, jak by měl vypadat fotbal na vesnici. Ovlivnil aktuální přístup k tréninku nějak covid? Odnaučili se kluci trénovat? A jak si ty sám prožil tohle období a jak těžký byl návrat do fotbalové rutiny?
Odnaučili jsme se to tím, že jsme začali více doma pracovat a trávit čas s rodinou, občas jsme si šli kopnout aspoň fotbálek. Já co patřím mezi vyšší váhové kategorie, tak jsem to měl samozřejmě těžší než třeba Peťa Schacherl, který má i s postelí 58kg. :-D Ale bylo to divné období, člověk je zvyklí přes 20 let trávit víkendy s fotbalem a najednou to všechno úplně zmizelo.
A máš za těch dvacet let nějaké utkání, které se ti zarylo do paměti? Jaké to bylo? Popřípadě tvůj největší fotbalový zážitek?
Samozřejmě výborné dva roky v dorostu v Jankově. Měli jsme výbornou partu a 2x jsme vyhráli krajský pohár, byla to prostě jedna velká párty. :-) Trenéři můj tatík Formič, Martin Cihla a hlavně výborný Zdeněk Bürger si s náma museli užít. :-D S klukama Hálů a Pavlem Pokorným hraju v Žabech, s ostatníma klukama z dorostu hrajeme ještě futsal a sálovku přes zimu. Ale samozřejmě také vzpomínám na pěkný časy v Hrdějovicích, kde jsem vyrostl a strávil dlouhých 10 let. Výborných utkání bylo spoustu, těžko vytknout jedno.
A je ještě nějaký fotbalový sen nebo cíl, který by sis rád splnil?
Jelikož čekáme v nejbližších dnech dceru nebo syna(nevíme pohlaví) a určitě nechceme pouze jedno dítě, tak můj sen je si jednou zahrát v týmu s vlastním synem. To ovšem musí dovolit zdraví. :-) A když bychom náhodou měli dvě holčičky, tak aby mi chodily s maminkou fandit na hřiště. :-)
Tak to moc gratuluji. Jsi fanouškem fotbalu také v televizi? Jakému týmu fandíš a jak vidíš úroveň českého fotbalu?
Od malička fandím Spartě. Momentální ligu bych viděl na Spartu a Slavii, za nimi Plzeň, pak dlouho nic a pak zbytek světa. :-D V evropských pohárech ale fandím i českým týmům, kluci z Dubného(slávisti) do konce chodili ke mě a fandili jsme Slavii proti Leicesteru, Seville a podobným těžkým týmům. Potřebujeme aby to v pohárech vždy táhli aspoň dva týmy v jarních vyřazovacích částech a došli co nejdéle a né vždy jeden.
Já ti děkuju za rozhovor. A závěrem, je něco co by si chtěl vzkázat klukům do Žabovřesk nebo komukoliv jinému?
Chtěl bych moc poděkovat našemu vedení týmu za výbornou práci kolem fotbalu co se týče od dotací po různé stavební práce a hráčům poděkovat za super partu a jen tak dál! Žabky jedou!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.