Vydržel bych se dívat na fotbal celý den v kuse, ale člověk má i jiné povinnosti. Říká hráč kola Jakub Slavík

Jakub Slavík je mladý útoční Zlivi, kterému se podařilo v zápase s Úsilným vstřelit hattrick a stal se hráčem 5.kola Okresního přeboru. V mládeži působil v MAS Táborsko a v rozhovoru se dozvíte, jak na tuto dobu vzpomína a mnohem více. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči kola, v zápase proti Úsilnému jsi vstřelil hattrick, jak si byl spokojený se svým výkonem?
Děkuji. Tak samozřejmě spokojený sem byl, každý hattrick potěší. Jsem rád že jsem klukům pomohl a také za tři body, které jsme si myslím po zásluze odnesli.
Zliv se po prvních dvou méně povedených kolech dostala na vítěznou vlnu, kdy jí jako nejlepší střelec okresního přeboru táhneš tabulkou vzhůru. Jak si zatím spokojený s průběhem sezóny? A jak vidíš ambice klubu?
Ztrácíme na první místo 5 bodů, s tím rozhodně spokojený nejsem. Na druhou stranu po prvních dvou kolech jsme zabrali a věřím, že jdeme správným směrem. Naše ambice jsou jasné, první místo a konečně postup do 1.B.
Hned v příštím kole Vás čeká těžký souboj na hřišti Žabovřesk, které jsou dosavadním překvapením soutěže, kdy se drží před vámi na druhém místě. To jistě prověří vaší formu. Jaký očekáváš zápas?
U nich je to vždycky těžké. Malé hřiště, tvrdý a důrazný fotbal, navíc ještě v téhle sezóně neprohráli. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale pokud chceme pomýšlet na první místo, budeme tam muset uspět.
V minulém kole se stal hráčem kola tvůj spoluhráč a vtipálek Radek Hanousek. Teď ty. Máte ve Zlivi nějakou speciální taktiku na hlasování? Sledoval si hlasování a jak si se snažil při hlasování?
Speciální taktiku nemáme. Handymu jsem hlasy posílal, protože každý rozhovor s ním je prostě unikát. Tenhle týden jsem se na to kouknul až půl hodiny před koncem, takže jsem byl mile překvapen.
Máme za sebou dvě sezóny, které se nedohráli kvůli covidu. Jak si toto období prožíval a jak těžké bylo vrátit se do té fotbalové rutiny, kdy dvakrát v týdnu je trénink a o víkendu zapas?
Prožíval sem to velmi špatně. Já jsem velký fanoušek sportů obecně, nejen fotbalu. A během covidu byl sport skoro nemožný, pokud jste neměli hřiště někde ve sklepě. Ke konci té druhé vlny už jsme si chodili s klukama aspoň zahrát fotbálek, takže ten návrat nebyl zase tak těžký.
V mládeži si hrál v MAS Táborsku, které má kvalitní mládež a hraje v nejvyšších soutěžích. Jak na toto období vzpomínáš a vzpomeneš si na nějaký významný fotbalový moment tvojí kariéry?
Vzpomínám na to rád. V té době se zrovna postavil nový stadión, takže jsme měli Soukeník celý pro sebe. Hlavně díky panu Musilovi, což byl v té době trenér U19, to bylo hrozně fajn. A samozřejmě i díky klukům v kabině. Za největší moment mé kariéry asi považuju hattrick právě za Táborsko.
Říkal si, že jsi velkým fanouškem sportu, platí to i u televize? A komu z českých a případně zahraničním týmům fandíš?
Vydržel bych se dívat na fotbal celý den v kuse, ale člověk má i jiné povinnosti. Od narození pro mě existuje v Česku jen jeden klub a tím je SK Slavia Praha. Ve světě mám pak ještě rád Real Madrid.
Je něco co by jsi chtěl vzkázat do Zlivi? Popřípadě komukoliv jinému?
Snad jen to, že pokud budeme hrát tak, jako poslední dva zápasy, nemůže sezóna dopadnout špatně. A taky bych chtěl vzkázat našemu golmanovi, jestli by mohl konečně udržet čisté konto :-), víc už mu pomoct nemůžeme. :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.