Jsem rád za partu fajn lidí, která v Žabech hraje a stará se o fungování vesnického fotbalu, říká brankář Žabovřesk Martin Škaroupka

Martin Škaroupka se stal mužem zápasu mezi Žabovřesky a Dobrou Vodou. V hlasování o hráče kola skončil na druhém místě a z důvodu časové vytíženosti muže kola jsme ho oslovili s rozhovorem. Ten naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, gratuluji ke skvělému výkonu v zápase s Dobrou Vodou, kdy jsi byl hlavním strůjcem úspěchu, když si likvidoval jednu šanci za druhou. Jak hodnotíš svůj výkon?
První půli jsem toho moc neřešil, fungovala skvěle obrana v čele s Víťou Hrabčákem. Nakonec jedna chyba rozhodla o poločase 0:1. V druhé půli nás mladíci dost mačkali, ale dalo by se říct, že kam jsem se postavil, tam si mě míč našel. Myslím, že můj nejlepší výkon za dlouhou dobu a pomohlo i štěstí.
Hráli jste proti mladíkům z Dobré Vody, kteří toho hodně naběhají, jak je na tom tým s kondicí po dlouhé coronavirové pauze?
Řekl bych že hůře než mladíci z D.Vody, kteří trénují častěji než my. O covidu to bylo dost o individuálním přístupu, ale něco naběháno máme. Myslím si, že na okres to stačit bude.
Takže byl zápal do trénování po covidu? Odvykli si hráči trénovat nebo byli naopak nadšení, že se konečně může jít na trénink?
Zápalem bych to úplně nenazval :D, ale trénuje se zase pravidelně 2x týdně. Je to hlavně pořád o stejné partě lidí co má chuť. Pokud chlapi můžou, tak si dojdou si zatrénovat, abychom nebyli na hřišti za úplné okurky. Sice hrajeme jen okres, ale aspoň občas to potrénovat chce.
Bodově jste do soutěže vstoupili skvěle, jaké jsou vaše ambice na umístění?
Myslím, že by stačil klidný střed, na postup jsou tu jiní adepti. Nevím, co by náš věkové starší tým dělal v kraji. Na kraj nikdo nemyslí. Každý spíš myslí po zápase na pivo. :D
Takže hra pro žízeň? Jak u vás daří zapojovat mladý kluky do týmu?
Hra pro žízeň a trochu pohybu. Zapojovat není moc koho, nemáme dorost. Jediný vyloženě mladý je Venca Caletka a pak už převážně zkušení borci. Takže jsme pořídili Martina Kudláčka aby, zastal rychlé mladé útočníky.
Když se dostaneme přímo k tobě, co rád děláš kromě fotbalu?
Věnuji se rodině, jezdím s dcerou po závodech a ve volnu sportuji. Bydlím v paneláku tak mám času dost. 1x týdně chodím na gólmanský trénink, s kamarádem Michalem Korbelem co trénoval v Anglii na akademii, takže ví co dělá. Ne že bych chtěl hrát víc než okres, ale prostě mě to baví, i když je to dřina.
Můžeš nám povědět více? Jak probíhají takové tréninky, co ti to dává a jak se takové tréninky dají aplikovat na okresní úroveň?
Já to dělám jen pro radost, je mi 42 takže zlepšit se už moc nemůžu. Někdo chodí do posilovny, já chodím na gólmanský trénink. Kdo mě viděl ten ví, že posilovně bych asi nezapadnul, vypadám spíš jak reklama na hlad :D aplikovat to v okrese? Asi nešlo. Představa že by se sešli aspoň 3 gólmani 1x týdně z různých klubů je nereálná.
Děkuji Ti za rozhovor, chceš ještě na závěr něco vzkázat do Žabovřesk?
Jsem rád za partu fajn lidí, která v Žabech hraje a stará se o fungování vesnického fotbalu. A děkuji Martinovi Vašíčkovi, že mě do toho fotbalového cirkusu před 3 lety přibral.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.