Jakub RŮŽIČKA: Někdy je zkrátka nezbytné vynechat páteční večírek na úkor individuálního tréninku.

Ve velice zajímavém 23. kole OP Českobudějovicka jste si poprvé v sezóně zvolili Hráčem kola člena českobudějovické rezervy Lokomotivy mladého útočníka Jakuba RŮŽIČKU. Nutno říci, že zcela oprávněně, protože tento hráč se stal ze všech odehraných zápasů tím nejproduktivnějším fotbalistou kola. Do zápasu proti rezervnímu mužstvu Jankova si sebou vzal střeleckou formu a k výhře svého týmu pomohl hattrickovým kouskem...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ještě jednou k vítězství při volbě Hráče kola. Sledoval si průběh hlasování a celkově sleduješ naše stránky?
Díky. Na průběh hlasování jsem se podíval na začátku, kdy jsem měl jen pár procent hlasů. Nečekal jsem tedy, že budu zvolen zrovna já. Vaše stránky sleduji skoro každý týden, když se zajímám o výsledky ostatních týmů a když hlasuji pro spoluhráče nebo kamarády v sestavě kola.
V neděli se Ti podařilo vstřelit proti rezervě Jankova hattrick, byl Tvým prvním v kariéře a oslavil si ho nějak?
První nebyl, už jsem jich v dorostu pár dal, ale v mužích to byl, tuším, teprve druhý. Hattrick jsem nijak zvlášť neoslavoval, dávat góly je moje práce jako útočníka. Pošťák také neoslavuje, když doručí dopisy na správnou adresu.
Neoslavuje, ale je finančně odměněn ;-) Nastupuješ častěji za rezervu Lokomotivy nebo v A-týmu a kde se cítíš lépe?
V áčku moc nenastupuji, spíš střídám na konci zápasu, když už je rozhodnuto. V rezervě dostávám mnohem větší porci minut, tím pádem se tam i cítím lépe :-)
Zkusil sis nějaká angažmá i mimo Lokotku?
Nezkusil, ani po tom neprahnu. Lokáda je můj mateřský klub, kde působím už od přípravky. Nějaké nabídky jsem sice měl, ale zatím nemám důvod odcházet.
S kým si v týmu asi nejvíc rozumíš, v kom vidíš největšího tahouna mužstva a proč?
Rozumím si se všemi, nejvíc s klukama z dorostu, protože to spolu táhneme už několik let. Největší tahouni áčka ( Filip Navrátil, Standa Nechuta a Matouš Sudek ) jsou bohužel dlouhodobě zraněni, takže za tahouny bych v současné době označil Davida Bláhu a Honzu Květouna.
A pokud se zaměříme na B-tým?
V béčku je tahounem kapitán Jonáš Zýka. Jeho obranné zákroky, rozehrávka a přehled jsou základním stavebním kamenem naší hry.
Jistě si četl i nějaké reportáže po tomto víkendu. Co říkáš na incident, který se odehrál na hřišti v Borovanech?
Vzhledem k mentální zaostalosti některých hráčů se tomu ani tolik nedivím. Role rozhodčího je velice složitá, každý dělá chyby, ale fyzicky ho napadat? To zkrátka odsuzuji. Takové chování na fotbal nepatří.
Setkal ses někdy s něčím takovým či podobným Ty osobně na hřišti?
Bohužel ano, zrovna minulý týden v Trhových Svinech. Celý zápas jsme hráli otřesně, ale nakonec jsme vyhráli 3:2 i díky neuznané brance domácích v poslední minutě kvůli útočnému faulu na našeho brankáře. Poté sudí ukončil zápas a domácí ho zasypali množstvím vulgarit. Při odchodu do šaten byl skoro napaden domácími fanoušky, kteří mu nadávali celý zápas. Bohužel, i takový je fotbal...
Jaký je Tvůj doposud největší sportovní zážitek?
Za největší zážitek považuji mezinárodní turnaj v rakouském Adlwangu, kde jsme jako mladší žáci prohráli ve finále s domácími na penalty. Tehdy jsme to sice oplakali, ale ta atmosféra, kdy nám všichni Češi z ostatních kategorií fandili, byla pro nás děti nepopsatelná.
Věnuješ se ve volném čase i jiným sportovním aktivitám?
Když mám čas, tak si s kamarády rád zahraji tenis, basketbal nebo volejbal. V zimě samozřejmě hokej na rybníku.
Měli jste před začátkem sezóny jako tým nějaký cíl a jak jste spokojeni s průběhem letošní sezóny?
Cíl byl udržet se v soutěži, ale poslední dobou se to poměrně zkomplikovalo. V průběhu sezóny jsme zbytečně poztráceli už tolik bodů, že nikdo z Loko nemůže být s touto sezónou spokojený. Kdo ví, jak to celé dopadne... Já stále doufám, že to jako tým zvládneme a udržíme se.
Chtěl by si prostřednictvím tohoto rozhovoru a našich stránek někomu něco vzkázat?
Především bych chtěl poděkovat všem svým fanouškům za hlasy, moc si toho vážím. Dále děkuji rodině a přátelům za podporu, kterou od nich dostávám. Rád bych také vzkázal všem mladým fotbalistům, že tvrdá dřina a poctivost se vyplácí. Někdy je zkrátka nezbytné vynechat páteční večírek na úkor individuálního tréninku. Bez tohoto přístupu bych dnes nebyl tam, kde jsem :-)
Super rozhovor a já Ti děkuji za čas, který si mu věnoval. Ať se Ti daří a dále Ti to střílí. Třeba bude příležitost si rozhovor zase zopakovat :-)
Díky moc, třeba ano :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.