Přijde mi, že němečtí kolegové fotbal dělají tak nějak lépe, říká hráč kola Bohumír Mičan

Hráčem 22. kola městského přeboru jste zvolili smíchovského Bohumíra Mičana. Ten přispěl k vítězství svého týmu v Druztové 9:3 dvěma góly. V našem rozhovoru zhodnotil poslední utkání, vyjádřil se k nadějím Smíchova na postup a také lehce zavzpomínal na vydařené působení v Německu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co říkáte na to, že jste dostal nejvíce hlasů?
Děkuji. Byl jsem překvapen už nominací do sestavy kola, protože jsem nikterak skvělý zápas i přes dva góly neodehrál. Ale když už jsem byl v nominaci, tak jsem s vítězstvím skoro počítal. Spoluhráči totiž pro příspěvek do kasy udělají cokoliv.
V utkání, za které jste byl zvolen, jste zvítězili v Druztové divokým výsledkem 9:3. Jaký to byl zápas?
Jednoznačný. Od začátku jsme diktovali tempo hry a Druztová nestíhala. Myslím, že zápas se musel líbit. Padlo hodně gólů a dost šancí ještě zůstalo nevyužito. A kdo se náhodou nebavil, tak mohl jít na nedaleké kolotoče.
V zápase jste se sám dvakrát trefil. Popsal byste nám své góly?
Při obou gólech jsem měl poměrně jednoduchou pozici. Oba byly jako přes kopírák. Některý z mých spoluhráčů se prohnal po lajně, pak přihrával před bránu a já pouze dorážel asi z 30 cm do prázdné brány. Nic složitého. Bohužel jsem další slibné příležitosti spálil.
V tabulce stále ztrácíte jediný bod na vedoucí Dýšinu. Jak vidíte šance Smíchova na vítězství v soutěži?
Šance je reálná. Dýšina má poměrně zajímavé soupeře. Nevyzpytatelné Litice, výborně hrající Union a zvláště doma nepříjemné Hradiště. Body mohou ztratit u každého. Na druhou stranu my máme podobný los a už jsme se přesvědčili, že ztratit body je snadné. Závěr soutěže může být ještě velice zajímavý.
V sobotu hostíte béčko Černic. Co od toho zápasu můžeme očekávat?
Já se jedu rekreovat, takže od zápasu nic nečekám (smích).
Jakým typem hráče jste? Na jakém postu nejraději hrajete?
Osobní charakteristika je vždy trochu problém, ale s přibývajícím věkem už se do toho klidně pustím. Jsem spíše technickým hráčem, který má rád balon a preferuje zakončení před přihrávkou. Vždy jsem nejradši hrál v útoku a střílel góly.
V kolika letech jste začal hrát fotbal a jakými jste prošel kluby?
Fotbal jsem začal hrát někdy kolem 7. roku. Začínal jsem na Smíchově (tehdy ještě 1.FC Plzeň). Od starších žáků jsem hrál na Petříně až do mužské kategorie, s krátkou epizodou ve Starém Plzenci. Poté jsem si zkusil zahraniční angažmá v Německu, které si nemůžu vynachválit. Nejdříve jsem byl cca 3 roky v Pasově a pak prošel vícero kluby. Přijde mi, že němečtí kolegové fotbal dělají tak nějak lépe a celková atmosféra kolem fotbalu je příjemnější. Po Německu jsem se vrátil na Petřín a po delším vábení mého dlouholetého kamaráda Jirky Sulka jsem se rozhodl uzavřít mou ohromující kariéru stylově tam, kde to vše začalo - na Smíchově. :-)
Máte ve světovém fotbale oblíbené kluby a hráče?
Oblíbený klub je Juventus. A z hráčů musím jmenovat Zinédina Zidana a Del Piera.
Jaké máte mimo fotbal koníčky?
Po narození dcerky je ten největší koníček ona.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.