T. Ivankiv 19.
L. Kovařík 42.
T. Ivankiv 92. (p.)
M. Pok 95. (p.)
4:4
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2024 16:00

22.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nařízená penalta, odpískaný konec, proměněná penalta. Bizarní situace v 95. minutě rozhodla o dělbě bodů


Branky


19. T. Ivankiv , 42. L. Kovařík , 92. T. Ivankiv (p.) , 95. M. Pok (p.) - 39. Y. Mokhtari , 56. L. Stach , 59. L. Stach , 83. P. Kalaš
17

Spoustu branek a zvratů viděli diváci v Ledcích. Po zápase se ale pochopitelně mluvilo o nevídané situaci v nastavení, kdy po prodlužování nastaveného času rozhodčí nařídil druhou penaltu, před kterou utkání ukončil, aby ji následně nechal zahrát. Sám sebe sice po utkání počastoval nechvalnými výrazy, nálepku z tohoto zápasu se ale asi jen tak nezbaví.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Košutka ani Union nezažívají jaro podle představ. V Ledcích měly oba týmy možnost situaci změnit. Lépe do utkání určitě vstoupila Košutka, která svého soupeře držela na svojí polovině, kde sama hrozila. Odměněna byla v 19. minutě. Při rohovém kopu hosté nedokázali pokrýt Ivankiva, kterému stačilo na malém vápně nastavit hlavu. Domácí mohli přidat i další branky, což se jí ale nepodařilo a tak se ukázali v útoku i hosté. Bohužel pro domácí z toho byla hned branka. V 39. minutě nacentroval do vápna Chmelík a Mokhtari nedal kopem přes hlavu šanci Vicendovi. Košutka ale přeci jenom odcházela do kabin se spravedlivým vedením. Další ze série nebezpečných standardek se podařilo využít ve 42. minutě Kovařikovi.

 

 

 

Na startu druhého poločasu mohli domácí svůj náskok navýšit. Střela z úrovně penalty ale mířila doprostřed branky, kde byl připraven Frňka. Pak už byl ale nebezpečný prakticky jen Union. V 56. minutě vyslal Stach z přímého kopu na hranici pokutového území střelu na zadní tyč, po které se brankář domácích natahoval marně. I v 59. minutě se radoval Stach. Jeho pokus z přímého kopu od lajnové čáry skončil k překvapení všech až v šibenici domácí branky. Rázem byli na koni hosté z Unionu. Domácím vázla kombinace a s často naivními individuálními průniky si hosté poradili. A když v 83. minutě lízl přesně k tyči přímý kop od Kutného do branky Petr Kalaš, vypadalo to, že je o výsledku rozhodnuto. To ale nebylo. V závěru se totiž jěště děly věci, které asi jen tak nikdo z přítomných nezažil. V Ledcích běžel nastavený čas, který neměl být příliš dlouhý. Kromě pauzy na pití hra plynula. Domácí se tak už ani příliš neradovali, když jim byla v 93. minutě přisouzena penalta po lehkém kontaktu hráčů v rohu pokutového území. Frňka směr vystihl, ale sáhnout si na pokus Ivankiva nedokázal. Následně se čekalo, že rozhodčí zápas ukončí, k čemuž byl ostatně už i předtím vyzýván asistentem rozhodčího. Hrálo se ale dál a Košutka tak dostala ještě jednu šanci. U propadlého míče za obranou se ocitli dosti možná nejvyšší a nejnižší hráč na place. Následně došlo k souboji, po kterém šli oba k zemi. Verdikt rozhdočího zněl jasně, další penalta! To ale nebyla ona bizarní situace. Naštvání hostů v tu chvíli neznalo mezí. Pak se ale ve vteřině emoce otočily. Rozhodčí totiž k překvapení všech utkání ukončil! Během pár vteřin rozhodčího místo členů Unionu obklopili hráči a funkcionáři Košutky. Mezitím, co hosté odchzeli do kabin se rozhodčí rozhodl, že penalta se kopat bude a sám sebe počastoval ne zrovna pochvalnými výroky. Diváci tak byli svědky situace, kdy byl hráč s míčem na penaltovém puntíku připraven zahrávat penaltu, ale branka byla prázdná. Jediný hráč hostů v tu chvíli nacházející se kolem pokutového uzemí ještě vztekle odkopl míč z puntíku za střídačky. Nakonec se brankář hostů do své svatyně vrátil, ale ani druhou penaltu lapit nedokázal. V 95. minutě tak na konečných 4:4 vyrovnal Pok a týmy si vzhledem k odlišným poločasům body spravedlivě rozdělily.

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň B
Zdeněk Hladík, trenér: Velmi těžce se mi hodnotí sobotní zápas. Během prvních třiceti minut jsme měli nespočet šancí, ale dokázali jsme vsítit pouze jednu branku. Soupeř stačil vyrovnat, avšak do kabin se šlo za stavu 2-1 pro nás. O přestávce jsme si něco řekli, ale bohužel nic z toho jsme neplnili a soupeř byl ve druhé půli lepší a my jsme se už do hry nedostali a s fotbalem to moc společného nemělo. Konec zápasu se mi ani hodnotit nechce a za dobu 44 let co se věnuji fotbalu, jsem nic takového nezažil.

TJ Union Plzeň
Petr Starý, vedoucí: Už dlouho jsme neměli tak velké problémy se složením sestavy, jako tentokrát. Chybělo nám celkem devět hráčů, dost z nich stabilních členů základu. V prvním poločase jsme byli většinou pod tlakem, ale moc šancí Košutka neměla. Jen jsme nezvládali bránění rohů, z nichž jsme dostali dva góly. Po přestávce se naše hra zlepšila a dvěma krásnými přímáky jsme otočili skóre, když jsme pak pár minut před koncem odskočili o dva góly, věřili jsme, že už výhru uhájíme. To jsme ale nevěděli, co přijde v dost dlouhém nastavení. Jeden faul, penalta, 3:4. Další dvě minuty navrch, na jejich konci ve vápně souboj našeho dvoumetrového stokilového stopera s o dvě hlavy menším a o 40 kilo lehčím soupeřem a další penalta. Minutu se všichni na hřišti hádali, pak rozhodčí najednou zápas ukončil. Nikdo nechápal, co se děje, dalších pár minut dohadů všech přítomných a nakonec rozhodčí usoudil, že se penalta kopat bude. Škoda, že "faulovaný" hráč neměl koule na to přiznat, že o faul nešlo - údajně to řekl mezi hráči, ale rozhodčímu to pak během těch dohadů nezopakoval. Nebo že hráč, který pak penaltu kopal, neměl odvahu jí poslat někam za plot - prý chtěl, ale že by pak asi nemohl do kabiny. Remíza je vzhledem k průběhu asi spravedlivá, ale to, jakým stylem jsme přišli o výhru, byla úplná fraška...



Sestavy


TJ Košutka Plzeň B
L. Vicenda [-] - D. Triner [-] (67. J. Škovran [-] ) , P. Sobotka [-] (67. F. Bloch [-] ) , L. Kovařík [-] , O. Sotona [-] , J. Kastl [-] , T. Ježek [-] (46. S. Tázler [-] ) , M. Šmíd [-] , J. Pekník [-] (67. M. Pok [-] ) , T. Ivankiv [-] , M. Vokáč [-] (67. A. Kirilov [-] )

TJ Union Plzeň
M. Frnka [-] - D. Kryvorot [-] (67. O. Cajthaml [-] ) , P. Kutný [-] , J. Pachner [-] , Y. Mokhtari [-] , L. Stach [-] , L. Holka [-] , P. Kalaš [-] , R. Červeňák [-] , A. Janda [-] , Z. Chmelík [-]

ŽK: 75. J. Kastl - 13. A. Janda , 60. P. Kutný .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: DUŠEK Tomáš - JEŽEK Petr, KOSTELNÍK Lumír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Daniel Kořenek

Expert: Zdeněk Hladík
Tip experta: výhra domácích

Hrajeme v azylu v Ledcích, kde se cítíme jako doma a nic jiného, než oplatit soupeři porážku z podzimu, nepřichází v úvahu. Jasná jednička.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza