Tenhle zápas ukáže, jak se bude vyvíjet zbytek sezóny, říká před šlágrem na Smíchově dýšinský Tomáš Glazer

Tomáš Glazer je jednou z největších hvězd městského přeboru. Hráč, který prošel mládeží Viktorie Plzeň a zahrál si také ČFL za Hořovicko, posílil na začátku sezóny Dýšinu, kde začínal s fotbalem. I jeho zásluhou vedou Dýšinští tabulku soutěže a jsou na dobré cestě k postupu do 1.B třídy. Glazer vstřelil už 23 gólů a je druhým nejlepším střelcem soutěže. V našem rozhovoru mluví dýšinská opora třeba i o tom, proč nevzpomíná úplně nejlépe na loňské angažmá v Německu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co říkáte na to, že čtenáři poslali nejvíce hlasů právě Vám?
V první řadě bych chtěl poděkovat Vám, v druhé řadě jednoznačně své přítelkyni, která určitě stojí za tím, že jsem byl zvolen hráčem kola. Myslím, že se mi zápas proti Zruči náramně povedl, ale vynikající výkon podali všichni hráči týmu.
Sledujete v kabině anketu? Bude Vás vítězství něco stát?
U nás se to pomalu přestalo sledovat, protože skoro všechna kola ovládli kluci ze Smíchova, takže když se teď výjimečně ani jeden z nich do sestavy neprobojoval, tak se toho muselo využít (haha). Myslím, že částka stanovená není, ale náš pokladník Hermann ji už určitě vymýšlí.
Zvolen do sestavy kola a následně hráčem kola jste byl za utkání proti Zruči B. Tu jste porazili jasně 9:1. Favoritem jste určitě byli, ale přeci jen, čekali jste to až takto jednoznačné, když soupeř navíc přijel i s několika hráči A-týmu?
Na soupeře jsme příliš nekoukali, ani jsme nevěděli, kolik kluků z Áčka má vlastně přijet. Na podzim jsme s nimi odehráli dobrý zápas nahoru-dolů, soupeř byl houževnatý, a to samé jsme očekávali i teď. Určitě nám pomohla rychlá branka, stejně jako v utkání proti Prazdroji. Po půli jsme trošku zvolnili, soupeř se dostal více do hry, ale nakonec se ukázaly naše přednosti – kondiční připravenost a rychlý přechod do protiútoku.
Dýšina v letošní sezóně jede a vede tabulku už o 6 bodů. Na to, zda jste spokojeni, se asi ptát nemusím… Nicméně, je tedy hlavním cílem postup do 1.B třídy?
Určitě ano. Bavili jsme se o tom už v letní přípravě, kdy mužstvo vypadalo opravdu dobře. Ale tehdy jsme se tomu ještě tak trošku smáli, postupem času se ukazovalo, že na to opravdu máme. Každopádně jsme věděli, že to bude právě Smíchov, kdo se bude chtít o postup určitě poprat, a to se také splnilo.
V sobotu hrajete na Smíchově, což je Váš největší konkurent. Co od utkání očekáváte?
Věděli jsme, že tenhle zápas ukáže, jak se bude vyvíjet zbytek sezóny. Na druhou stranu bych byl rád, kdybychom k zápasu přistoupili jako ke každému jinému, tedy abychom hráli co nejvíce útočně, jak nás to zdobí po celou sezónu. Od Smíchova očekávám podobný styl, přeci jen jakákoliv ztráta by pro ně mohla být už fatální.
V čem jsou podle Vás největší přednosti Vašeho týmu?
Určitě v dravosti. Podařilo se nám seskládat vepředu poměrně mladý tým, který je hodně dynamický, neustále v pohybu. Ustálilo se nám teď složení obrany, která v posledních kolech vypadá sebejistě.
Vy jste do Dýšiny přišel na začátku sezóny. Jak se Váš příchod seběhl?
Ještě před začátkem sezóny jsem se byl podívat na domácí utkání s Liticemi a po zápase jsme si řekli, že bych sem možná v létě přišel, jelikož jsem zde fotbalově vyrůstal. Z Dýšiny jsem ve svých 12 letech odešel do Plzně. Během léta jsme se domluvili, že zde následující ročník určitě odehraji a pokusím se pomoci k postupu.
Vaše kariéra je rozhodně pestrá. V mládeži jste nastupoval za plzeňskou Viktorii. Jak na ty časy vzpomínáte?
Jenom v nejlepším. Fotbalově jsem zde vyrostl, dostalo se mi prvotřídního zázemí. Vedli mě skvělí trenéři, například ve Vochově působící Radek Schveinert. V týmu jsem působil i se svým nynějším spoluhráčem Honzou Sorokou (Hermannem), takže si na hřišti skvěle rozumíme.
Vyzkoušel jste si ČFL, kde jste nastupoval za mužstvo Hořovicka. Když se za tímto angažmá ohlédneme, co se Vám vybaví?
Působení bylo bohužel spíše bolestné, do týmu jsem přišel v zimě, kdy se přezimovalo na posledním místě. Na jaře jsme ovšem uhráli minimum bodů a už během sezóny bylo jasné, že se sestoupí. Ovšem trenérem byl Pavel Aubrecht, vynikající člověk, který je myslím taky spojený fotbalově s Dýšinou.
V loňské sezóně jste si zahrál také v Německu. Jaká to byla zkušenost?
Tohle je otázka pohledu. Někdo si Německo nemůže vynachválit, někdo jako já na to nevzpomíná nejlépe. V Německu je to těžké, pokud neovládáte jazyk, poté (není to ve všech týmech) na vás koukají jako na sedláka z Čech, co přišel někomu z týmu sebrat místo v sestavě. Na druhou stranu, je zde vynikající zázemí, hrál jsem Landesligu a zázemí bych přirovnal k divizním mančaftům, ne-li lepší.
Fotbal určitě sledujete i jako divák. Jakým týmům fandíte a máte oblíbené hráče?
Od mala jsem byl fanouškem Realu Madrid, a tak to taky zůstane. V Anglii jsem zase fandil vždycky Manchesteru United. Potom je tedy jasné, že mým nejoblíbenějším hráčem je Cristiano Ronaldo (asi jsem těm týmům fandil hlavně kvůli němu). Ale dokud jsem hrál na pozici krajního obránce, tak to byl Dani Alves či Philipp Lahm.
Tradiční otázka na závěr. Jaké máte koníčky mimo fotbal?
Mimo fotbal je to hlavně škola, akorát studuji poslední ročník bakalářského studia a budu pokračovat ještě dál, a taky rád jezdím na kole.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.