Vít HRABČÁK: Post stopera je mi souzený. Dá se říct, že nic jiného neumím :o))

V 9. kole jste svými hlasy zvolili za Hráče kola člena obranných řad týmu TJ Sokol Žabovřesky Víta HRABČÁKA. Tento bek se zkušenostmi i ze zahraničního angažmá se do nominace dostal již potřetí v podzimní části sezóny, což jen svědčí o tom, jakou je svému týmu velkou oporou a důležitým článkem základní sestavy. V tomto kole přispěl jedním gólem k první podzimní porážce leadera soutěže ze Srubce a navíc na jeho hřišti. Pojďte se tedy podívat, co nám Vít v rozhovoru prozradil ze svého fotbalového života...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, gratulujeme k výhře v anketě o Hráče kola uplynulého víkendu OP Českobudějovicka :-) Jste prvním zástupcem z řad Žabovřesk, který letos anketu ovládl, bude Vás to něco stát?
Nebyl tam nominovaný nikdo ze Zlivi (tam snad hlasují i babičky), tak to spadlo na mě… No samozřejmě, hrající „předseda“ Sony a náš „pokladník“ Formička už se nemůžou dočkat, pěkně mi to spočítají u soudu na dokopný.
Věděl jste o své nominaci a případně sledoval jste průběh hlasování?
Věděl jsem to ze společného messengeru a vlastně i manželka mi to říkala. Průběh jsem nesledoval, jen mi opět přišla zpráva v půlce hlasování, že to bude drahé….
Čtenáře by jistě zajímalo, jaká je Vaše fotbalová minulost?
Prošel jsem si mládežnickými kategoriemi Dynama, pak jsem přestoupil na TJ Lokomotivu ČB a odtud zamířil do Rakouska, kde jsem zůstal 12 let v jednom teamu SV Langschwarza. A pak jsem měl rok a půl pauzu po úrazu nohy. Nechtělo se mi končit, chtěl jsem se vrátit do stejného teamu v Rakousku, ale ten se bohužel rozpadl…. Tak jsem přestoupil do Žab, které mám 2 km od baráku a užívám si fotbal dál.
Je post obránce ten vysněný nebo Vás to vždy táhlo spíše na jiné místo na hřišti?
Post stopera je mi souzený. Dá se říct, že nic jiného neumím :o)) Chvíli tréňa Kóča v Žabech mě zkoušel na středu zálohy, ale pak pochopil, že mé místo je jinde. Tam se to hodí pro jiné běhavé hráče, jako je třeba náš „atlet“ Formička :o))
Jaké jsou cíle klubu, který je letošní sezónu nováčkem v OP?
Cíle jsou jasně dané, udržet OP. Pro mnoho kluků je to úspěch a uděláme pro to všechno. Jen nás teď mrzí ztráty doma s „B“ teamy, kdybychom uhráli tři body tak jsme byli někde vpředu.….. Ale tréňa má dobře spočítané body, který musíme uhrát a udržet OP!
Jak vidíte budoucnost Vaší kariéry na hřišti?
Já už na kariéru moc koukat nemůžu, občas, teda často slýchám doma, že jsem na to starej už :o)) Ale fotbal mě zatím baví, máme výbornou partu a nejlepší „ultras“ ( těm musím poděkovat zvlášť ). Ještě nějaký rok bych chtěl uhrát, ale na našeho „Pittbula“ Tomáše Hálů asi mít nebudu :o)) Jinak bez něj by ten úspěch nebyl, to je předstoper, na kterého bych nechtěl hrát :o)). Budoucnost možná vidím u dětí, které teď trénuju v Žabech pro SK Jankov. Mám tam svého syna a chci, aby se hýbal a něco dělal, než aby doma seděl u počítače. To mě taky naplňuje, vidět ty děti, že přijdou na trénink a baví je to.
Máte nějaký fotbalový vzor nebo oblíbený fotbalový klub?
Ne, nikdy jsem neměl vzor. I když možná, když jsem chodil jako malej na Dynamo, tak Ráďa Tejml, ten tam jezdil, skluzoval a bojoval. To se mi líbilo. Teď by mě na Dynamo nikdo nedostal ani párem volů…
Povahou jste jaký hráč?
No na to, kolik je mi let, bych měl být klidný, ale občas si rád „pokecám“ se soupeři a rozhodčím, když se mi něco nelíbí…. A občas umím pěkně vybouchnout, ale snažím se tomu vyvarovat.
Věnujete se ve volném čase i jiné sportovní aktivitě?
Jak jsem psal předtím, trénuji ještě děti a to zabere taky dost času, někdy jsem na hřišti i pětkrát v týdnu… ale jinak žádný sport mi není cizí a k tomu vedu i svoje děti…
Jaký fotbalový okamžik příjemný i nepříjemný Vám na pořád zůstane v hlavě?
Tak to nemůžu opomenout, jinak by mi to pěkně spočítali na dokopný… Postup v Žabech do OP a spanilá jízda na valníku za traktorem po vesnici… Ještě jsem zažil postup s Lokádou do kraje, to byla taky pěkná jízda dva dny ve městě :o)) Ten nejhorší zážitek, samozřejmě zranění kolene v Rakousku, kdy jsem začal akci od naší branky, přespurtoval :o)) jsem hřiště a zakončil akci gólem hlavou ( jak jinak ), jenže mě jejich obránce sundal a já nekontrolovaně vletěl do tyčky brány kolenem…
V sobotu doma přivítáte Borovany. Čeká Vás nějaká speciální příprava a jaký to podle Vás bude zápas?
Všichni asi budou typovat remízový zápas, na to jsme mistři doma :o)) Ale my chceme konečně potěšit domácí ultras a vybojovat tři body, takže Borovany přejedem!
Pokud by jste chtěl něco někomu vzkázat, máte na závěr našeho rozhovoru nyní tu možnost.
Poděkovat bych měl určitě manželce. Dále bych chtěl poděkovat všem, co pro ten sport něco dělají a starají se, aby to fungovalo… A pak samozřejmě klukům ze Žabovřesk, super parta, kde mě to baví a při báčku si ty mlaďochy zkušeně povodíme :o) co klučíciiiiiii
Mockrát díky za Váš čas věnovaný našemu rozhovoru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.