Marian Geňo, kapitán áčka a trenér dorostu v jedné osobě

Karlovarští fanoušci a milovníci fotbalu znovu ukázali, jakou mají sílu. Jejich zásluhou se Hráčem 21. kola Divize A stal Buldok Marian Geňo. My jsme ho samozřejmě vyzpovídali a přinášíme rozhovor!  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mariane, gratuluji k výhře v hlasování a tedy i titulu Hráče 21. kola Divize A. Obdržel jste krásných 40 % hlasů, kdo se v klikání každou hodinu nejvíce činil?
Děkuji. To vám přesně nepovím. Byli to jistě lidé, kteří mně a Varům fandí. Já jim moc děkuji za hlasy, bylo to tak trošku jejich vítězství. Už jsem určitě odehrál i povedenější zápasy.
Hlasování v minulých kolech vyhráli například vaši spoluhráči Psohlavec, Strnad nebo Staněk. Říkal jste si, kdy už na vás také dojde?
Ani ne. Jsem rád, že se nám daří vyhrávat ve vaší anketě, je to známka toho, že si v klubu navzájem přejeme. A to mě hřeje daleko víc.
O víkendu jste Třeboň smetli 6:1, když jste rozhodli gólovou smrští už v prvním poločase. Čekal jste od Jiskry více?
Čekal jsem více od nás ve druhém poločase (smích).
Se spoluhráčem z útoku a nejlepším střelcem soutěže, Martinem Psohlavcem, tvoříte asi nejúdernější a nejzkušenější duo v soutěži. Jak se vám po jeho boku hraje?
Vyhovíme si na hřišti i mimo něj. Pejsek je krásný člověk. Nejlepšího střelce už mu nikdo nevezme, my ho uděláme!!
Zbytek týmu Buldoků tvoří především mladí hráči. Jak jste s nimi spokojen?
Na mlaďochy si stěžovat nemůžu. Mají to těžké, když většina z nich neprošla ligovými akademiemi… Jsem rád, že máme všechny kluky z kraje, a na partě je to znát! Je to tady takový rodinný klub.
V úvodu jarní části jste absentoval kvůli distancu a Karlovy Vary nedokázaly ani jednou vyhrát za tři body. Jak se vám zápasy sledovaly?
No nic moc. Byl jsem na sebe naštvaný, udělal jsem blbost. Ale trest byl hodně krutý.
Jste také trenérem karlovarského dorostu. Jak se vám daří a jak to všechno vůbec stíháte?
Jak se mi daří, musí říct někdo jiný. Mě to baví a ty moje vlčáky snad také. Zatím jsme bez prohry, ale o to nejde. Chci spíše kluky připravit na chlapský fotbal. Stihnout se to dá, jsem odpoledne na hřišti, pořád hraji. Nestěžuji si.
Jaký je váš vztah s asistentem trenéra „áčka“ Danielem Kopřivou? V kabině se povídá, že jste nejlepší kamarádi a jednou budete tvořit trenérskou dvojici.
Klidně si ho za asáka vezmu, ale jedině až mi Honza Staněk půjčí na jeden víkend svoji ženu (smích).
Máte nějaký cíl, kam byste to chtěl jako trenér dotáhnout?
Takhle jsem ještě nepřemýšlel. Pořád se ještě cítím spíše jako hráč. Ale chtěl jsem si to zkusit, jsem sám zvědavý, jak dlouho mě trenéřina bude bavit.
Přesně tak, zpět ke kariéře Mariana Geňa jako hráče. Pěknou řádku let jste působil v Teplicích, co říkáte na jejich současné výkony v Synot lize?
V Teplicích to byla fotbalová bašta, podobné teď té plzeňské. Chodilo 18 tisíc diváků, hrály se poháry. Pan Straka si mě vzal i na zimní přípravu do „áčka“, to byla pohádka. Na to vzpomínám hrozně rád, mám tam pořád spoustu kamarádů. Snad se jim to tam podaří zase nastartovat! I když mi teď se Zlínem zkazili tiket…
Jak vzpomínáte na vaše působení v druholigovém Baníku Sokolov?
Také moc rád. Vyhrávalo se, skončili jsme třetí a mohlo se i postoupit do ligy, protože druhé Ústí nedostalo licenci, pak to vzala Zbrojovka Brno. Dal jsem i nějaké góly, trochu mě mrzí, že jsem tam nevydržel déle. Ale to už se nedá nic dělat…
Karlovy Vary se sokolovským klubem úzce spolupracují. V čem vidíte největší výhody této kooperace?
Že máme v podstatě širší kádr. Kluci, co příliš nehrají v Sokolově, nám chodí pomoct.
Chtěl byste se ještě jako hráč podívat do nějakého dalšího týmu?
Neznám hráče, který by nechtěl hrát vyšší soutěž. Ve Varech jsem ale spokojený.
Tahákem následujícího divizního kola bude vaše utkání s Hořovickem. S čím do středních Čech pojedete?
Nebudu tady vykřikovat, jak si tam jedeme pro tři body. Ať se ukáže na hřišti. Je jasné, že když budeme chtít uspět, tak musíme podat výkon na hranici svých možností.
Foto: Jaroslav Hladík pro fotbalkvb.cz, Jiří Duchoň

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.