Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.06.2016 18:00

1.kolo, Plzeňský | Baráž , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zruč doma povolila Bříze dvakrát skórovat, první zápas skončil ale remízou


Branky


0

První zápas ukázal, že letošní baráž o dvě volná místa v krajském přeboru bude velmi vyrovnaná. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nečekané vedení

Obě mužstva od sebe dělí na mapě necelých devět kilometrů, i proto se na zručském plácku kromě dvaadvaceti hráčů sešlo i na čtyři stovky přihlížejících fanoušků. Více své příznivce od prvních minut těšil domácí favorit. V úvodu utkání uplatňoval své bohaté zkušenosti a Horní Bříze, která by se ráda po roce vrátila zpět mezi krajskou elitu, nezbývalo nic, než ukazovat své defenzivní kvality. Domácí snahy ale zhatila nepříjemnost z 24. minuty, kdy na tréninku zůstal po nevinně vypadajícím sprintu ležet Karel Kazda a celá situace až nápadně připomínala zranění Tomáše Rosického v duelu s Chorvaty. A také že ano - nešťastný střelec Zruče, který v posledním kole proti Holýšovu vystřílel čtyřmi brankami baráž, musel ze hřiště s natrženým stehením svalem. Na hrotu útoku ho nahradil Petr Karpíšek, který se ani nestačil rozkoukat a jeho tým prohrával. Po nákopu Lukáše Janky, na podzim ještě hráče účastníka krajského přeboru Lhoty, protančil domácí obranou Pavel Chocholatý, jenž svůj tanec mezi vlky zakončil lobem přes vyběhnuvšího Klika. Míč se ještě před brankovou čárou snažil zastavit dobíhající Adam Král, ale po signalizaci pomezního arbitra bylo jasné, že míč již skončil za brankovou čárou a Bříza se mohla radovat. Vyrovnání mohl ještě do poločasu zařídit střídající Karpíšek, který ale při pokusu zpracovat neposedný balón měl více starostí sám se sebou. Když skóre nenavýšil ani Jiří Sedlecký, jehož rána z hranice vápna byla sražena mimo zručskou svatyni, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Vyloučení nepomohlo

"Řekli jsme si, že je to teprve vlastně čtvrtina utkání a že se pokusíme s tím něco udělat," prozradil myšlenkové pochody zručské kabiny Ondřej Král, hrající trenér domácího celku. Hráči na hřiště očividně přestávkové pokyny přenesli a na předvedené hře to bylo hned vidět. Po deseti minutách se na pravém křídle prosmýkl Tomáš Jelínek, našel před brankou číhajícího Daniela Křena, který si dvakrát zasekl míč a krásnou střelou pod břevno nedal Šimandlovi v bráně sebemenší šanci. Velkou inspiraci si z počinu svého spoluhráče nejspíše vzal František Korelus, který si dvě minuty nato našel před vápnem ztracený balón a podobně krásnou střelou vymetl zbytek pavučin, které v pravé šibenici po Křenovo ráně zůstaly. Domácí se tak dostali během tří minut zpět do hry a v 68. minutě přišla pro ně další pozitivní zpráva. Tomáš Jelínek sice ve středu hřiště fauloval jednoho z hostujících hráčů, Lukáš Janka do něj ale v ponechané výhodě nevybíravě zajel a i přes velké protesty spoluhráčů musel předčasně vyzkoušet, zda ve Zruči teče teplá voda. Domácí hráči sice nadále drželi míč, Bříza se ale nevzdala a v 79. minutě udeřila. Po centru Zavadila z pravé strany uklidil míč do sítě hlavou Karel Příhoda, jenž naplnil své úlohy střídajícího hráče a přiblížil Břízu k veledůležité remíze. V závěru ale nechybělo moc a domácí skvadra si mohla své vedení vzít zpět. Po skvělém pasu Poláka se sám na gólmana řítil Daniel Křen, brankář Šimandl ale špičkou kopačky míč vytáhl mimo tři tyče, což nejspíše rozhodlo o tom, že tato partie zůstane ještě do její druhé části velmi otevřená.



Ohlasy k zápasu


TJ Zruč
Ondřej Král, trenér domácích: "V první půli jsme začali dobře, ale s přibývajícím časem jsme trochu polevili a soupeř se dostal do vedení. První poločas nebyl dobrý, ale o poločase jsme se vyhecovali a na Břízu jsme do druhého půlky vletěli a zápas otočili. Nám možná paradoxně uškodili vyloučení hostů, po kterém začal soupeř více bojovat a stihl vyrovnat."

SK Horní Bříza
Martin Löffelman, trenér hostů: "Přijeli jsme na hřiště soupeře s tím, že nechceme moc inkasovat. První poločas byl vyhrocenější, ale bez nějakých větších šancí. My jsme ale stejně šli do vedení, po kterém jsme si ale asi mysleli, že již máme vše v kapse a dovolili jsme soupeři ve druhém poločase díky krásným střelám vyrovnat. Když už jsme se v závěru začali bát o výsledek, tak jsme nakonec dokázali vyrovnat."



Sestavy


TJ Zruč
V. Klik [-] - O. Mašek [-] , O. Král [-] , D. Král [-] , M. Pechman [-] , M. Polák [-] , T. Jelínek [-] (77. J. Lauko [-] ) , K. Kazda [-] (26. P. Karpíšek [-] ) , P. Hucl [-] , D. Křen [-] , T. Kepka [-] (46. F. Korelus [-] )

SK Horní Bříza
L. Šimandl [-] - M. Chocholatý [-] (66. K. Příhoda [-] ) , L. Janka [-] , M. Fišer [-] , M. Macháček [-] , M. Paukner [-] , M. Zavadil [-] , A. Lavička [-] , V. Zavadil [-] (60. Z. Netáhlo [-] ) , J. Sedlecký [-] (88. V. Landa [-] ) , R. Šimice [-]

ŽK: 37. P. Hucl , 68. T. Jelínek , 76. M. Polák - 22. V. Zavadil . ČK: 68. L. Janka .
Místo: Zruč. Počet diváků: 400. Rozhodčí: Žák Ondřej - Lhoták, Volf.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.