Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2016 10:30

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Překvapení kola hned na úvod! Černá si vyšlápla na Planou


Branky


18. M. Sivák , 20. J. Šlak , 45. J. Havierník , 53. J. Havierník , 75. M. Koza - 80. L. Fujdiar , 86. T. Pintér (p.)
0

Černá na jaře marně čekala na vítězství, to Planá poctivě pokračovala ve sběru bodů ve velkém. Jenomže před vzájemným zápasem mluvilo hodně věcí ve propěch domácího celku - Černá se sešla v plné sestavě, to Planá dorazila s jediným náhradníkem. Navíc se Černá vrátila na své hřiště, kde jen tak někdo zahrát neumí... Výsledkem je jasná výhra Černé 5:2 (když hosté dvěma góly mírnili porážku až na konci)! Domácí tak opustili poslední příčku a udělali velkou radost Nemanicím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí trestali chyby v defenzivě

Zatímco Černá se sešla v plné palbě, to Plánští budou sezónu dohrávat skutečně na pár lidí. Celek z krumlovského okresu se po dvou nucených zápasech, které strávil v loučovickém azylu, vrátil na své hřiště a měl před sebou jasný úkol - konečně bodovat. Domácí hráli ze zabečpečené obrany, Plaňáci drželi míč a zkoušeli se kombinačně prosadit přes soupeře, ten ale na malém prostoru pečlivě ucpával všechny mezírky. Černá spoléhala především na brejky a taktika to byla úspěšná. První gól dal Martin Sivák z trestného kopu po Turkově faulu. Střela pod břevno nebyla nijak prudká, ale o to přesnější, Nováček zasáhnout nestihl - v 18. minutě tak domácí vedli 1:0. A o dvě minuty později bylo v Černé ještě veseleji - po zmatcích v plánské defenzivě padl druhý gól z dorážky Jana Šlaka, který patřil v zápase k nejlepším hráčům - 2:0. To ale z plánského poločasu hrůzy nebylo vše. V poslední minutě totiž T. Pintér chtěl rozehrávat bekovku konstruktivně, jenomže míč zachytil Jozef Havierník a s nabídnutou šancí si v úniku už věděl rady - ihned po gólu na 3:0 se pískal poločas. Plaňáci v něm výraznou šanci neměli, vše spolehlivě kontroloval gólman Černé Jan Bublík.

Tolik gólů Plané ještě v sezóně nikdo nedal

Druhý poločas začali Planští tlakem, Černá však odolala a chodila opět do nebezpečných brejků. A dva z nich proměnila - na 4:0 upravil svým druhým gólem Havierník, už na 5:0 zvyšoval v 75. minutě Koza. Planá v tu chvíli byla odevzdaná a nejraději by utkání odpískala. Domácí mohli nastřílet další branky, ale jejich zakončení byla velmi laxní. Plané se navíc zranil do už tak bohaté sbírky další hráč, Jan Pintér, a protože hosté v té době neměli na lavičce nikoho do hry, dohrávali o deseti. A paradoxně v tomto počtu dokázali korigovat skóre. V 80. minutě snížili po hezké kombinaci Petschera se zakončujícím Fujdiarem na 5:1. V 86. minutě se domácí oprávněně zlobili na rozhodčího Brycha - ten totiž nepostřehl evidentní ruku Petschera a odpískal až jeho následné jemné přistrčení ve vápně. Desítku proměnil hostující T. Pintér - 5:2. Černé už to nemohlo zkazit radost ze zisku nečekaného, ale naprosto zaslouženého skalpu, tým kolem kapitána Černého tak ukázal, že letošní ročník skutečně nemá v tabulce celek, který by se chtěl smířit s rolí sestupujícícího. Závěr soutěže bude velmi napínavý...



Ohlasy k zápasu


TJ Černá v Pošumaví
Josef Černý (kapitán): "Na našem malém, tvrdém a hrbolatém hřišti je fotbal vždy specifický. Zápasy jsou více o bojovnosti než o fotbalovosti, což nám asi proti tak kvalitnímu soupeři hrálo do karet. Navíc jsme se snad poprvé sešli v plné sestavě. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a využívali naše brejkové situace. Všichni jsme odevzdali poctivý týmový výkon, za který je výhra naprosto zasloužená. Vzhledem k postavení v tabulce jsou to pro nás veledůležité tři body. Jsme zpátky ve hře, nic nevzdáváme a rveme se dál."

SK Planá
Josef Cimburek (trenér): "Byl to náš nejhorší zápas v sezóně. Máme hodně absencí, ale na to se nechci vymlouvat, sestava byla pořád dobrá. Tahali jsme pořád za kratší konec, Černá makala, chtěla prostě víc a bylo to znát. Navíc góly v první půli, které rozhodly, padly po obrovských individuálních chybách. A na tom opravdu malém hřišti už bylo skoro nemožné se zápasem něco udělat. Utkání jsme ke všemu dohrávali o deseti, neměli jsme už nikoho na střídání."



Sestavy


TJ Černá v Pošumaví
J. Bublík [-] - J. Černý [-] , M. Schober [-] , T. Kordík [-] , D. Čerkl [-] - J. Šlak [-] , P. Pavlis [-] , K. Strnad [-] , M. Sivák [-] - J. Havierník [-] (88. K. Zeman [-] ) , M. Koza [-]

SK Planá
J. Nováček [-] - T. Pintér [-] , D. Kneys [-] , T. Plojhar [-] (56. M. Stropek [-] ) , M. Turek [-] - F. Čertík [-] , M. Beran [-] , J. Pintér [-] , T. Řehoř [-] - L. Fujdiar [-] , P. Petscher [-] -

ŽK: 68. M. Koza , 85. J. Bublík , 86. J. Černý .
Hráči zápasu: J. Šlak .
Místo: Černá. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Brych Jiří - MAREK Vladimír, KEMÉNY Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.