Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 16:30

18.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tečovaná rána v nastavení rozhodla o dělbě bodů mezi Unionem a Smíchovem


Branky


17

Druhé páteční utkání nabídlo narozdíl od toho prvního, utkání dvou úspěných z úvodního kola. A tentokrát? Tábory Unionu i Smíchova věděly, že šlo ze zápasu vytěžit více, ale v součtu nakonec drží oba jarní neporazitelnost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na Velikonoční pátek se v úvodu i přes převahu hostů na míči, tlačili před branku po chybách hostů v rozehrávce domácí. První ohrožení branky Červeňákem úspěšné nebylo, když se ale domácí útočník dostal k zakončení podruhé, mohl Union slavit. Ve 20. minutě v začátku akce neuspěl Stach, ve vápně o míč ale zabojoval Pachner, díky němuž mohl zakončit právě Červeňák. Navýšení náskoku pak odmítl jeden z vracejících se obranců, který na poslední chvíli zblokoval Stachův pokus. Hosté se rovněž dostávali na dostřel, ale ve finální fázi ve většině případů vyhořeli.

 

Po přestávce ale chybu vyrobili i domácí. Toho využil ve 47. minutě Míčka, který zatáhl balon po pravé straně a pravděpodobně nepovedeným centrem naprosto zaskočil brankáře v domácí svatyni. Vyrovnaný stav ale vydržel jen necelých deset minut. V 56. minutě zahrávali domácí standardní situaci, která se od nohy rozehrávajícího Kutného dostala přes teč Jandy, až na zadní tyč k osamocenému Davidu Kalašovi. Od té doby byli hosté nuceni dobývat soupeřovo obranu a jelikož se do nebezpečné koncovky moc snadno neprokousávali, vznikali šance na protiútoky na straně druhé. Možnost na navýšení náskoku pak domácí pohrdli po rychlých brejcích, které shodně od Petra Kalaše i Dziaduse skončily na rukavicích brankáře hostů. Když se neujala ani rána Červeňáka z dálky, zahrozili hosté. V nastalém závaru po rohovém kopu se míč dlouho pohyboval na malém vápně, ale hosté ho nedokázali dostat do sítě. Smíchov si ale nakonec přeci jen bod odvezl. V nastaveném čase se ke střele odhodlal Tobrman a k jeho štěstí se míč otřel o Davida Kalaše a skončil nechytatelně v domácí brance.



Ohlasy k zápasu


TJ Union Plzeň
Petr Starý, vedoucí: Nebyl to od nás moc dobrý výkon. Kdybychom takhle hráli před týdnem se Lhotou, asi by to byl debakl, teď jsme měli štěstí, že proti nám stál soupeř podobných kvalit. Smíchov sice trochu více držel míč, ale do gólových šancí se nedostával, naopak dělal velké chyby vzadu a tím vyráběl šance pro nás. Jenže když jdeme pětkrát sami bránu a nedáme z toho ani jeden gól, nemůžeme chtít vyhrát. Vzhledem k výkonu bychom asi bod měli brát, ale vzhledem k neproměněným šancím a taky k tomu, kdy a jak soupeř vyrovnal, je to určitě zbytečná ztráta.

SK Smíchov Plzeň
Václav Duspiva, hráč: Už před zápasem nám bylo jasné, že soupeř bude mít výraznou výškovou a váhovou převahu a že cesta k úspěchu bude rychlost a dobrá kombinace. V prvním poločase jsme bohužel byli hodně nepřesní a kazili i jednoduché přihrávky. Soupeři jsme tím nabídli vedení, které nemuselo být pouze jednobrankové. I my jsme nějaké příležitosti měli, ale finální fázi jsme neřešili dobře. Do druhé půle jsme poslali všechny síly z lavičky náhradníků a hned po necelé minutě jsme slavili vyrovnání po překopnutí obrany a Pájovo úprku. Nepohlídaná standardka však vrátila vedení Unionu. Od té doby jsme byli na míči a dobývali obranu, soupeř hrozil hlavně z protiútoků a standardek. Dlouho jsme byli v koncovce bezradní a nedokázali míč protlačit za záda domácího brankáře. Štěstí se na naši stranu přiklonilo v nastavení, kdy Tobič z dálky vystřelil a někdo z obránců tečoval míč do protipohybu brankáře. Dělba bodů asi i spravedlivá, ale myslím, že jsme měli potenciál k tomu, abychom vytěžili víc. Snad příště tento potenciál naplníme.



Sestavy


TJ Union Plzeň
M. Haase [-] - P. Kutný [-] (74. O. Cajthaml [-] ) , L. Stach [-] , R. Červeňák [-] , J. Pachner [-] , L. Holka [-] (85. P. Tomášek [-] ) , A. Janda [-] (60. V. Dziadus [-] ) , Z. Chmelík [-] , D. Kalaš [-] , O. Jakoubek [-] , P. Kalaš [-]

SK Smíchov Plzeň
A. Pretl [-] - J. Louda [-] , P. Míčka [-] , M. Chudoba [-] (46. T. Sládek [-] ) , D. Tobrman [-] , J. Jaroš [-] (46. F. Baštář [-] ) , D. Hranáč [-] (46. J. Gruncl [-] ) , V. Duspiva [-] , M. Strejc [-] (46. D. Bešta [-] ) , J. Dlabač [-] , J. Vurm [-] (46. M. Řehoř [-] )

ŽK: 78. D. Bešta , 87. T. Sládek .
Počet diváků: 48. Rozhodčí: Schingler Milan - DUŠEK Tomáš, DVOŘÁK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Daniel Kořenek

Expert: Václav Šubrt
Tip experta: výhra domácích

Zápas sousedů v tabulce vyzní těsně pro domácí. Union povzbuzen výhrou nad lídrem soutěže naváže dalšími 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích