4:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2024 13:30

26.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby dopadlo jasně pro Dolní Dvořiště


Branky


28. M. Urazil , 43. P. Micák , 59. M. Urazil , 85. M. Tesař
25

V sobotu v brzkém odpoledni zavítal kaplický Spartak do Dolního Dvořiště. Hosté se museli obejít bez služeb brankáře Říhy, k dispozici nebyli ani Divoký s Danielem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Před pěknou diváckou návštěvou si první příležitost ke skórování vypracovali hosté. Na pravé straně se prosadil Fučík, pronikl do vápna, zpětnou přihrávkou Nowaka, ten byl v gólové pozici, křížná střela po zemi se mezi tři domácí tyče nevešla. V dalších minutách drželi míč opticky víc na svých kopačkách Dvořišťští, ale nebezpečnější byli Kapličtí. Ve dvacáté minutě měli hosté výhodu standardní situace z velmi dobré střelecké parkety. K míči se postavil Vaniš, na povedenou střelu byl gólman Jirkal, zachránilo jej však břevno, při odraženém míči akrobaticky zakončoval kapitán hostů Pulec, Jirkal svůj tým podržel, když míč dokázal vytáhnout z branky. Akce pokračovala, následoval centr z levé strany, k odraženému míči se ve vápně dostal Jan Česák, který měl vedoucí gól na noze, tvrdou ranou však branku domácích těsně přestřelil. Ve 27 minutě vystihl špatnou rozehrávku soupeře kaplický Fučík, z levé strany pronikl do vápna, střelou na bližší tyč Jirkala překonat nedokázal. Za neproměněné příležitosti vzápětí Spartakovci tvrdě pykali. Zkušený Gondek se na polovině hřiště pouštěl do zbytečného dobrodružství, o balón přišel, následovala kolmá přihrávka na nabíhajícího Marka Urazila, který únik zakončil přesně – 1:0.

 

Domácí přečkali příležitosti soupeře a ze své první možnosti se dostali do vedení. V dalších minutách se pak hrálo převážně mezi oběma šestnáctkami. Dvě minuty před přestávkou domácí přidali druhou branku. Dlouhý nákop na Urazila dokázal Čutka odhlavičkovat, ale Patrik Micák měl dostatek času a prostoru si míč zpracovat a vydařenou střelou pod břevno překonal Schneidera – 2:0. Krtáce před odchodem do kabin se mohli hosté vrátit do zápasu kontaktním gólem, ale štěstěna byla tentokráte na straně domácích. Při křížné střele Gondeka zachránilo Jirkala břevno. V prvním dějství domácí vytěžili z minima maximu, byli v koncovce prakticky stoprocentní a do kabin šli s dvoubrankovým náskokem. 

Druhý poločas

Po změně stran za nepříznivého stavu Kapličtí více otevřeli obranu, a to byla na domácí mlýn. V 54 minutě po brejkové situaci Kubík z pravé strany našel před brankou Urazila, ten zakončoval z první, orazítkoval pouze břevno. Hodně emocí přinesla devětapadesátá minuta, kdy po pasu za obranu se v gólovce objevil Marek Urazil a počínal si jako správný kanonýr, zvýšil na 3:0.

 

Hosté marně reklamovali ofsajd domácího střelce. Kapličtí u rozhodčích nepohodili a domácí vedli o tři branky. Domácí útočník mohl o chvíli později zkompletovat hattrick, proti však byl kaplický gólman Schneider. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí kapitán Pulec, Jirkal míč směřující pod břevno vytáhl na rohový kop. Dvacet minut před koncem zahrávali domácí rohový kop. Rozehráli jej nakrátko, Jansa kroutil míč na zadní tyč tak přesně, až ji trefil. O několik minut později si domácí gólman nadvakrát poradil se střelou Vaniše. Poslední slovo měli pak domácí. Pět minut před koncem po přesné přihrávce do otevřené hostující obrany pronikl až do vápna Michael Tesař a úspěšně zvládnutou koncovkou podtrhl vítězství domácího FK – 4:0.

 

Vítězství domácích je zasloužené především proto, že dokázali být produktivní v koncovce. Spartakovci za bezbrankového stavu své možnosti neproměnili, při střelách Vaniše a Gondeka neměli ani potřebné štěstí. Definitivně zápas pak zlomil třetí gól, z notně zavánějící situace ofsajdem. Kapličtí zakončí sezónu v sobotu v domácím prostředí v utkání s Vimperkem. Dolní Dvořiště se představí v Hrdějovicích.    



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): V první řadě bych chtěl poděkovat všem za nádherné jaro. Derby z Kaplicí byla třešnička na dortu. Samotný zápas nebyl vůbec jednoduchý. Hosté zejména v první půli hráli dobře a dokonce trefili 2x břevno. A jednou musel kouzlit Jirkal. My jsme své šance dokázali proměnit po krásné akci zakončené Urazilem a krásnou střelou Micáka. Druhý poločas jsme odehráli velmi dobře a výhru jsme urvali když se ještě trefil Urazil a Míša Tesař. Nás teď čeká poslední zápas. Věřím,že sezónu zakončíme na výbornou a užijeme si dokopnou. Pro Dolní Dvořiště je to opravdu historický úspěch a tímto bych chtěl poděkovat všem. Naší obci,která nám opravdu poskytuje parádní podmínky. Všem našim fanouškům a lidem, kteří nás opravdu podporují.




Sestavy


FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] - L. Jansa [-] , M. Urazil [-] (77. M. Tesař [-] ) , M. Rozhoň [-] , J. Kubík [-] (69. R. Tíchý [-] ) , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , V. Aibl [-] , P. Fical [-] (46. K. Sychold [-] ) , P. Micák [-] , P. Pecha [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (74. F. Šedivý [-] ) , J. Česák [-] , T. Nowak [-] , E. Pastier [-] , L. Fučík [-] (81. M. Ješina [-] ) , M. Pulec [-] (81. J. Smolen [-] ) , J. Gondek [-] (74. V. Kuchař [-] ) , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-] (65. D. Behman [-] )

ŽK: 7. M. Urazil , 59. J. Kubík , 63. K. Sychold - 24. M. Pulec , 60. J. Česák , 73. D. Behman .
Počet diváků: 453. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - ŠVEC Hynek, ŠÍMA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Okresní derby v A třídě skončí smírem.

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů