Patrik Micák: Příští rok se porveme o postup do krajského přeboru. Nejvíc mě baví zápasy s Kaplicí

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala PATRIKA MICÁKA z DOLNÍHO DVOŘIŠTĚ a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dolňák chytil na jaře obrovskou fazonu. Co za tím je?
Těch důvodů je víc. Zlepšili jsme se ve všech směrech, jsme vyspělejší a zkušenější jako tým. Neztrácíme zbytečně body jako na podzim, v těžkých momentech se umíme zachovat mnohem lépe, než tomu bylo dřív. Prostě si to sedlo. Překvapení to pro mě ovšem není. Čekal jsem, že se do tohoto bodu dostaneme, protože kvalita v týmu je obrovská. Hodně tomu pomohl i zimní příchod Jansiče s Fícou.
Sám jste odehrál poslední zápasy na stoperu, ale to není váš obvyklý post, že? Na který pozici se cítíte lépe?
Určitě v záloze. Pozice šestky mi vyhovuje nejvíc. Stoper je spíš krajní varianta. Nicméně s našim stylem hry se do výstavby zapojí hodně i stopeři, takže pokud tam nastoupím, cítím se dobře i tam.
Do Dvořiště jste zamířil před dvěma roky z Kaplice. Proč jste se pro tento krok rozhodl?
Je to vlastně hrozně jednoduchý. V Kaplici jsem se stal pro někoho nepotřebným a Dolňák toho využil. Jsem za tento krok rád, v Dolňáku je skvělá parta, zdravá kabina, výborní fanoušci a hlavně ambice. Fotbal se tady dělá prostě líp.
Když se nyní kouknete na tabulku, s jakým umístěním budete spokojen po posledním kole?
Před sezónou bychom byli s bednou určitě spokojeni. Teď ale víme, že jsme mohli být výš.
Zůstane vás kádr pohromadě pro příští sezónu? Se současnou formou byste patřili k hlavním favoritům na postup do KP. Je to v Dolňáku cíl?
Pokud můžu mluvit za celý klub, tak to cíl je. Byli bychom alibisti, kdyby tomu tak nebylo. Doufám, že současný kádr nikdo neopustí. Naopak se vhodně doplní a příští rok se o postup do krajského přeboru porveme.
Titul už asi letos neunikne Strunkovicím. Co je jejich hlavní síla, když byste měl soudit že vzájemných zápasu?
Loňský scénář se už opakovat nebude a Strunkovice budou letos slavit. A musím říct, že zaslouženě. Mají zkušený mančaft, který vychází hlavně z kvalitní a poctivé defenzívy.
Zápasy s kterým soupeřem ze skupiny vás baví nebo se na ně těšíte nejvíce?
Jednoznačně derby s Kaplicí. Vždy dorazí spoustu fanoušků, jsou tam emoce, na hřišti i mimo něj. A přesně kvůli takovým zápasům ten fotbal hrajeme.
Jak je náročné slavit po zápasech další a další výhry? Můžete popsat, jak vypadá takové posezení v Dolním Dvořišti po zápase?
Je to náročné, co vám budu povídat. Po domácím zápase vždy někdo z hráčů zůstane a slaví se na hřišti s fanoušky. Ti rozumnější utečou (smích). Mnohem zajímavější jsou venkovní zápasy a cesty autobusem domů. Tam se tomu nikdo nevyhne a za ty dvě hodiny v buse se toho stihne fakt hodně!
Máte nějakého fanouška, který nechybí na žádném tvém zápase?
Můj otec. Největší fanoušek a kritik v jednom.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.