4:1
(1:1)
22. M. Ďurica (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:00

2.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kamenná si doma poradila s Černým Dubem a usadila se na druhém místě


Branky


6. V. Bašta (p.) , 77. M. Hanzal , 83. M. Hanzal , 90. P. Bartizal - 22. M. Ďurica (p.)
19

Druhé kolo III. třídy svedlo proti sobě dva neporažené celky - Kamennou a Černý Dub. Z vítězství 4:1 se radovali domácí. První trefu zaznamenal v šesté minutě Bašta, v první půli ještě dokázal srovnat Ďurica. Ve druhém poločase hosté přišli o vyloučeného Kříže, což domácí plně využili a nastříleli další tři branky. A tak Kamenná dokráčela k přesvědčivému výsledku a usadila se na druhém místě tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil nerozhodně

První domácí zápas a hned s jedním z prý nejtěžších soupeřů. Kádr Černého Dubu prošel přes léto velkou obměnou, a to jistě ve prospěch kvality. Dub na Kamennou vletěl a bylo vidět, že hodně chce. Domácí přežili pár chvil, kdy jim nebylo úplně dobře po těle, ale dokázali si tvořit šance z rychlých protiútoků. Při jednom z nich byl podražen v pokutovém území Míra "Sir" Syrovátka a Vlastimil Bašta penaltu bez problémů proměnil. Ještě v prvním poločase přišlo vyrovnání, když po úplně stejné kličce brankaři, jako na druhé straně, byla také nařízena penalta. A když rána Mlilana Ďurici skončila v síti, bylo deja vu dokonalé. Bohužel byl v domácí sestavě i jeden nesvéprávný blbec, který proto, aby mohl hrát, bere analgetika všeho druhu, po kterých vás nepřejde úsměv, ani když vás žvejká krokodýl. Tomu asi ve 30. minutě ukázalo tělo prostředníček. Dalo tak za pravdu všem bývalkám, že jejich slova o duševním mrzáctví nebyla lichá. Ale ruku na srdce, komu z nás láska nikdy nezakalila zdravý rozum... A on fotbal miluje. Po tomto vykydání sestavy se opět hrál zajímavý fotbal a nejedna situace prověřila divácké svěrače. Za stavu 1:1 se ale nakonec odcházelo do šaten. 

Domácí využili početní výhodu a berou tři body

V šatně bylo znát odhodlání a bylo to pak vidět i na hřišti. Dobré akce domácích ofenzivních hráčů nutily soupeře častěji faulovat a dokonce si tím vynutili i jasnou druhou žlutou a tím i červenou kartu pro Filipa Kříže. Ačkoli převaha už v této fázi hry byla jasná, tak se nedařilo překlopit výsledek na domácí stranu. O pořádné vzrušení se postaral Vlastimil Bašta, když po krásné přihrávce Michala Hanzala předvedl na malém vápně eskamotérské číslo a místo doklepnutí míče do prázdné brány, prohrál souboj s gravitací, míč zpracoval hýžděmi a po znovu nabytí vzpřímeného stavu vystřelil tak, že ačkoli jsou Velikonoce ještě daleko, tak soupeři jistě zbarvil vejce. Za normálního stavu by se jednalo o klasický crashtest diváckých bránic, ale ne za stavu 1:1. Humor se vytratil a někteří méně odolní fanoušci utíkali s pláčem přes pole na Rychnov a dál. Nutno říci, že Bašta podal jinak výborný výkon, stejně jako celý tým ve druhém poločase a proto jeho pálení kopaček po zápase (video na Facebooku) bylo hlavně na popud petice, která vznikla a nebylo motivováno tímto zápasem. Doufá, že tím přestanou i ty anonymní dopisy, které mu Mirek...ne...ehm... které mu někdo pořád píše a požaduje jeho ukončení činnosti. Vše se rozhodlo v závěru, kdy přišel rohový kop. Napětí se dalo krájet a na těch pár vteřin se zastavil čas, což je vlastně blbost, ale zdálo se to tak. Jan Smolen si postavil míč k praporku, kouknul na Michala Hanzala a jak sami řekli, proběhl telepatický rozhovor. ,,Kopni to jako ve čtvrtek na tréninku" řekl Hanzi. ,,Ne, uděláme to jako v úterý" odvětil Pláša a opřel se precizně do balónu, tak jak to dělává. Míč neomylně našel cíl a hlavička na přední tyč rozvlnila síť. Následná euforická oslava celého týmu ukazuje, že se konečně podařilo vypěstovat týmový duch, sílu a odhodlání, které domácím chybělo v minulé sezóně. V ten okamžik bylo snad i slyšet, jak se utkání zlomilo a když Michal Hanzal přidal další gól, bylo rozhodnuto. V samém závěru ještě Pavel Bartizal předvedl svou rychlost a po sprintu, při kterém snad překročil maximální rychlost v obci, upravil na konečných 4:1.

Autor: Radim Petr



Ohlasy k zápasu



TJ Slovan Černý Dub
Petr Kaše (hráč): Ač oslabeni o několik důležitých hráčů, jeli jsme do Kamenné s cílem minimálně bodovat. Sedmdesátpět minut jsme sahali alespoň po bodu, i přesto, že jsme od 51. minuty hráli bez vyloučeného Filipa Kříže. Domácí ale v závěru proměnili svůj tlak ve tři branky a rozhodli o svém vítezství. Nutno podotknout, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě a nám nezbývá, než jim pogratulovat.



Sestavy


TJ Sokol Kamenná
P. Brousek [-] - M. Syrovátka [-] , M. Hanzal [-] , V. Bašta [-] , T. Kačírek [-] , J. Kunágl [-] , J. Smolen ml. [-] , P. Randa [-] , R. Petr [-] , J. Smolen st. [-] , J. Syrovátka [-]

TJ Slovan Černý Dub
P. Kříž [-] - F. Kříž [-] , P. Kuba [-] , R. Hojda [-] , J. Dědina [-] , P. Snížek [-] - V. Welser ml. [-] , O. Tomáš [-] , V. Anderle [-] - M. Horák [-] , M. Ďurica [-]

ŽK: 12. P. Brousek , 55. P. Bartizal , 60. R. Valíček , 70. J. Smolen ml. , 70. M. Hanzal - 5. P. Kříž , 21. F. Kříž , 41. . Giňa . ČK: 51. F. Kříž .
Hráči zápasu: M. Hanzal , V. Bašta .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: MAREŠ Ondřej - HÁJEK Radek, SYROVÁTKA František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Pro nové koně z Černého Dubu první větší zkouška, přesto věřím spíše domácím.

Tip: výhra domácích

27. 8. 2022 11:00
Pro nové koně z Černého Dubu první větší zkouška, přesto věřím spíše domácím.

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Slovan Černý Dub | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích