Darkovičky přehrály nováčka z Albrechtic


Branky


17

Darkovičky ovládly úvodní střetnutí nové sezóny, když si na svém hřišti poradily s nováčkem z Města Albrechtic. K cestě za třemi body je nasměřoval skvělý výkon útočníka Moravce, který třemi zásahy notně přispěl k vítězství domácího celku. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Albrechtice vedly, ale domácí do přestávky skóre otočili

Úvodní minuty byly z obou stran ještě poměrně opatrné, ale postupem času už přišly na řadu i nějaké šance. Jako první v utkání mohl zahrozit domácí Moravec, jenže v úniku na bránu se zahnal do poměrně velkého úhlu, takže pro zakončení už nezbyl prostor. Albrechtice naopak trpělivě čekaly na nějaký rychlý brejk. A hned z první větší šance skórovaly. Po čtvrthodince spatřil Pospěch mezeru v darkovičské obraně a přesnou kolmicí vyslal do úniku novice Kováče, který se v koncovce nemýlil - 0:1. Po půlhodině hry se zranil klíčový hráč Albrechtic střelopolař Fiala a na hře jeho týmu to pak bylo znát. Domácí tým se probudil k větší aktivitě a po půlhodině během tří minut otočil skóre. O obě trefy se postaral útočník Moravec. Nejprve využil své rychlosti a složil reparát z úniku na bránu, napodruhé se už nemýlil - 1:1. Nedlouho na to využil špatné komunikace mezi Bočkem a brankářem Kmínkem, vypíchl špatně hozený aut a poslal míč za vyběhnuvšího gólmana - 2:1. V samém závěru přišla další komplikace pro hosty. Machalický hasil požár ve vápně za cenu faulu a bohužel i vlastního zranění, za což následovala penalta, kterou s přehledem proměnil Turanský - 3:1 

 

Darkovičky si pohlídaly vedení a slavily vítězství

Hned zkraje druhé půle hostující obrana opět zaspala, když neuhlídala rychlonohého Moravce. Ten si udělal další výlet do albrechtické obrany a po pěkné individuální akci a přesné přízemní střele navýšil vedení, čímž dokonal svůj hattrick – 4:1. Domácí trenér si sliboval, že jeho svěřenci budou i nadále útočit, ale opak se stal pravdou. Darkovičky se náskokem ukolébaly a přenechaly taktovku Albrechticím. Ty byly za svou větší aktivitu odměněny po hodině hry snížujícím gólem. Po rohovém kopu Pospěcha a hlavičce Kováče si domácí obrana nepohlídala přední tyč a brankář Chvěja lovil míč ze sítě – 4:2. Albrechtice se nadechovaly k dalšímu tlaku, ale do žádných větších šancí se nedostaly. Konečné slovo v zápase tak měly opět domácí Darkovičky. Po mezihře a úniku po straně centroval Lindovský do vápna, kde se brankář Kmínek snažil uklidit míč do bezpečí, jenže kulatý nesmysl skončil nakonec i s jeho přispěním v síti a bylo vymalováno - 5:2. Darkovičky si tak připsaly první body do tabulky. Albrechtice naopak odjely s nepořízenou a budou muset nejvíce řešit sestavu.  



Ohlasy k zápasu


FK Darkovičky
Marcel Melecký (trenér): "Věděli jsme, že nás nebude čekat nic jednoduchého. Už jen proto, jak se vyvíjela naše příprava, která byla opravdu dost špatná. Mnohdy jsme trénovali jen v šesti sedmi lidech, takže jisté obavy z nesehranosti tady byly. Nicméně nám se zápas povedl a ovládli ho. Je to pro nás velmi důležité vítězství, protože jsme se potřebovali od něčeho odrazit."

FK Město Albrechtice
Antonín Mura (trenér): "Výsledek mohl dopadnout zcela jinak, jenže jsme doplatili na svou vlastní nedisciplinovanost. Třeba tím, že nám chyběli někteří hráči v sestavě, kteří si odjeli raději na dovolenky. Ale ještě více za prohru viním naše hrubé individuální chyby. Bohužel nás dnes nepodržel ani brankář, který očividně neměl svůj den. Naopak musím pochválit duo Kováč s Pospěchem, kteří odvedli dobrou práci."



Sestavy


FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - P. Adamčík [-] , D. Rychnovský [-] , A. Kuřidém [-] (86. J. Hanus [-] ) , L. Lindovský [-] , L. Moravec [-] (76. M. Duda [-] ) , J. Hanauer [-] , P. Turanský [-] (86. K. Santer [-] ) , M. Gai [-] , M. Bajger [-] (52. P. Kabisch [-] ) , J. Klečka [-]

FK Město Albrechtice
D. Kmínek [-] - A. Fiala [-] (30. P. Nagy [-] ) , R. Peterka [-] , P. Tarabík [-] (89. L. Dlouhý [-] ) , M. Novák [-] , R. Boček [-] , Z. Pospěch [-] , M. Machalický [-] (46. I. Barkoci [-] ) , M. Kováč [-] , J. Hrabovský [-] , R. Pavlíček [-]

ŽK: 70. L. Moravec - 43. M. Machalický , 78. R. Pavlíček .
Počet diváků: 72. Rozhodčí: MORAVEC Roman - GALVAS Michal, SMETANA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 8. 2022 20:33
Hodnocení zápasu
Jiří Lusar

Expert: Jiří Lusar
Tip experta: remíza

Pokud se Darkovičky slezou v plné síle, bývají pro soupeře dost nepříjemné a umějí překvapit. Hosté s exligisty Pospěchem a Partyšem ale neprodají kůži lacino. Albrechtice si na úvod soutěže odvezou bod z venku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích