0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 14:00

26.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola mezi Stráží a Slavonicemi gól nenabídl


Branky


17

Bitva o první postupové místo mezi Stráží a Slavonicemi skončila bez branek. Stále tak platí, že vedoucí celek Okresního přeboru postupuje do I.B. třídy. Stráž díky remíze přišla o druhé místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

Slavoničtí dorazili na strážské hřiště v sobotní tropické odpoledne s početnou skupinou svých fanoušků v roli favorita tohoto utkání i celkového vítězství v OP JH. Utkání „o všechno“ od prvních minut mělo svůj náboj a bylo vidět, že obě mužstva hrají nejdůležitější mač sezóny, a tak se kopačkách obou mužstev byla vidět drobná nervozita. Do první občerstvovací pauzy se hrálo od vápna k vápnu bez nějakého většího vzrušení v podobě gólových příležitostí. Druhá část prvního poločasu byla trochu více na míči slavonická jedenáctka, která hrozila spíše platonicky s nějakými náznaky šancí, ovšem do kategorie tutových se nedala řadit žádná. Sérii rohových kopů hostujícího celku strážští ubránili, a tak se šlo v poločase do kabin za nerozhodného stavu. 

Autor: Martin Zvára

K poslednímu zápasu jsme vyrazili jako lídr tabulky, podle reakcí veřejnosti byli domácí mírnými favority. Z mého logický pohled na věc, mladé nezkušené mužstvo hraje proti silovému a fotbalově vyspělému soupeři a ještě k tomu na jeho hřišti. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, zejména fakt, že musíme udělat poslední krok k vítězství a postupu a to nám mohlo svazovat nohy. Nic takového v dospělém fotbale většina našeho mužstva nezažila. Špatnou zkušenost jsme již měli z letošní sezóny, musím se vrátit do 23. kola OP, to jsme nezvládli zápas ve Staré Hlíně, nebyli jsme herně horším mužstvem, naopak, ale nezvládli jsme to v hlavách, věděli jsme, že v případě vítězství budeme hodně blízko konečné první pozici a ve Stráži půjde jen o to si zahrát dobrý fotbal. Jak jsem předesílal, psychicky jsme zápas nezvládli, mě, jako nezkušenému trenéru mi toto utkání dalo cennou lekci, a díky za ní, né nadarmo se říká, že vše špatné je pro něco dobré. Hlína nás porazila a my jsme museli bojovat do posledních sekund sobotního utkání. Proto jsme naše hráče v trénincích a nacházejících zápasech po Hlíně připravovali na poslední zápas tak, abychom do rozhodujícího utkání vstoupili klidní, koncentrovaní, beze strachu, a naše úsilí se vyplatilo. Poslední příprava na utkání se Stráží proběhla na pátečním tréninku, kde jsme si rozebrali hru Stráže, rozkreslili herní situace, které Stráž hraje, a musím konstatovat, že nás v zápase skoro ničím nepřekvapili a hráli přesně to, co jsme předpokládali. Z počátku prvního poločasu šlo znát, že se potkali dva nejlepší týmy letošního ročníku soutěže. Trocha nervozity, ale kvalitní hra od vápna k vápnu. Postupem času jsme začali zlobit, ale strážští nás nepouštěli do výhodných střeleckých pozic. Do šancí jsme se dostávali ze standardních situací, naši rychlý hráči byli několikrát zastaveni za cenu faulů a jen škoda že Petr Marhoun po několika možnostech nezacílil do branky. Měli jsme i několik možností v podobě zahrání rohových kopů, ale soupeř byl v šestnáctce dominantní a nepustil nás k zakončení. V úmorném horku se hrál v prvním poločase fyzický fotbal, na který se dalo dívat. Jen škoda, že po odpískání konce poločasu došlo ke zbytečné roztržce mezi protihráči, to nebylo důstojné hraného zápasu, už jen proto, že dle mého názoru byl žlutou kartou odměněn za vyprovokování strkanice úplně někdo jiný z domácího celku než měl.

Autor: Martin Skoumal

Ani druhá půle vítěze neurčila, Slavonice slaví postup do I.B. třídy

Druhý poločas se opět nesl v duchu předešlého, když se Slavonice dostaly asi do dvou slibných šancí, ale do té asi nejvážnější, kdy slavonický hráč již zakončoval se položil skvělým zákrokem stoper Stráže Honza Eger a tak i tato akce zůstala gólově nevyužita. S přibývajícím časem se obrázek hry pomalu měnil ve snahu Stráže nerozhodný stav změnit ve svůj prospěch a naopak Slavonice tento stav ubránit za každou cenu a případně skórovat s brejku. Stráž měla po několika rozích také možnosti k zakončení, bohužel pro domácí nevyužity. Asi největší šanci zápasu ze strany Stráže zastavila píšťalka rozhodčího, která reagovala na zvednutý praporek pomezního pro domnělý ofsajd, když by se řítil sám na hostujícího gólmana Zvára, který v době přihrávky vybíhal jako obránce ze své půlky a ještě k tomu cca dva metry před posledním hráčem Slavonic. Takže se o ofsajd nemohlo v žádném případě jednat. Již zmiňovaný pomezní tímto vyšperkoval svůj výkon za celý zápas, kdy veškeré souboje signalizoval hlavnímu jako nedovolené zákroky ovšem jen ze strany strážských. Rozhozenému domácímu mančaftu se již skóre do konce utkání nepodařilo zkorigovat, a tak se týmy rozešly bezbrankovou remízou 0:0.

Autor: Martin Zvára

Druhý poločas jsme začali aktivně, měli jsme šance, tu největší měl Petr Marhoun, který se proháčkoval pokutovým územím, ale obětavým zákrokem stoper Stráže zamezil vstřelení branky. Domácí začali být nervóznější, zejména po odpískání sporného ofsajdu, nevím, ze střídačky jsem neviděl odkud kapitán Zvára vybíhal, proto tuto předmětnou situaci dále nekomentuji. Asi od 70. minuty začalo být utkání nervózní z obou stran, domácí potřebovali vyhrát, dlouhými nákopy za obranu se snažili překonat naší obranu, ale nedařilo se jim to, takřka vše jsme pochytali. To samé se dá tvrdit o našich pokusech o překonání domácí obrany vzduchem, domácí vše s jistotou odvraceli, k tomu musím dodat, že za celé utkání jsme snad nevyhráli jediný hlavičkový souboj a když jsme se k hlavičce dostali, tak nic neznamenala. Ale hra po zemi byla z naší strany kvalitní a soupeři dělala problémy a naši hru přerušoval jen za cenu tvrdých faulů. Snažili jsme se ze střídačky naše hráče uklidňovat, aby nebláznili dopředu, hráli kompaktně, v klidu a aby nikterak nereagovali na tvrdou hru soupeře. Zejména na fauly mimo hru, záměrné šlapání a kopání do našich hráčů, to se mi nelíbilo, hráč s číslem 13 asi neunesl tíhu okamžiku, nejen že vyprovokoval šarvátku na konci prvního poločasu, za kterou nedostal žlutou kartu a za inkriminovaný incident ji dostal někdo jiný. I přes tvrdou hru soupeře jsme udrželi nervy na uzdě a s prominutím jsme se z tíhy okamžiku nepo..ali a utkání dotáhli do zdárného konce a mohli jsme slavit obrovský úspěch nové generace hráčů slavonického fotbalu. 

Autor: Martin Skoumal



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Martin Zvára (hráč): Mohu říct, že naše poslední utkání této sezóny jsme odehráli v rámci možností nejlépe jak jsme mohli. Dali jsme do toho všechno. Snažím se být ve svých pozápasových vyjádřeních objektivní s úctou k soupeři a být hlavně kritický sám k sobě a našemu mančaftu. Ovšem zápas se Slavonicemi nese sebou trochu hořké pachuti. A to vinou toho, jak bylo toto utkání řízeno rozhodčími. S odstupem času, kdy emoce trochu opadly, jsem nucen konstatovat, že to co předvedl starší z dvojice pomezních, nebylo z lidského hlediska vůbec hodno tohoto zápasu o první místo v soutěži ani jakéhokoliv jiného a nedokážu se smířit s tím a ani nechci, že takovýto člověk dělá rozhodčího. Nevím, co mu ve Stráži, kdo a kdy udělal, ale toto je mé asi třetí setkání s ním a pokaždé jsem se setkal s takovou mírou arogance a zlosti vůči našemu mančaftu, že mi to ubírá tolik sil a energie, které vkládám do tohoto krásného sportu, jakým fotbal je. V těchto chvílích je mi smutno. Hlavní rozhodčí šalamounsky z tohoto vyšel trochu alibisticky jako ten dobrák, co věří pomeznímu, a tak píská co mu signalizuje. Nemohu se zbavit dojmu, že ochotně. To, že slavoničtí ve druhém poločase zdržovali hru a leželi na zemi více než hráli je pochopitelné. Spousta mančaftů by se v této situaci k něčemu podobnému uchýlilo taktéž, proto to těmto klukům nezazlívám. Zaslouženě postoupili do 1.B třídy za celou sezonu. Ovšem ve vyšší soutěži budou muset hodně přidat, protože i přes jejich zdánlivou dominanci v OP, hodně ztráceli. Nakonec bych chtěl jako kapitán našemu mančaftu poděkovat za skvělou sezonu. Kdy se v naší kabině utvořila parádní parta i díky příchodům několika nových hráčů, kteří k nám zapadli jak fotbalově, tak lidsky. Nejlepší umístění v tabulce za posledních několik let, nejméně obdržených branek ze všech týmů OP a šňůra 22 zápasů v řadě bez prohry hovoří za vše.

TJ Sokol Slavonice
Martin Skoumal (trenér): Po ukončujícím hvizdu rozhodčího propukla velká radost, euforie a úleva. V jednom okamžiku se spojili dva roky tvrdé práce. Dva roky ve kterých jsme kvůli tomuto okamžiku obětovali spousty času a úsilí a musím konstatovat, že to za to stálo!! Opravdu stálo!! Poslední utkání nabídlo, ač bez branek, kvalitní fotbalové utkání. Kvalita Stráže je neoddiskutovatelná, má silné kvalitní hráče, zejména obranná činnost je opravdu výborná, taky jako jedinému celku jsme jim nevstřelili branku. Stráži přeji, aby byla v příští sezóně úspěšná a hráčům se dařilo nejen herně, ale i v životě.



Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - J. Kalvas [-] , J. Eger [-] , J. Kozel [-] , M. Bubal [-] , M. Zvára [-] , V. Mikuláštík [-] , J. Jančura [-] , M. Podsclan [-] , B. Chovítek [-] , J. Kollár [-]

TJ Sokol Slavonice
V. Balík [-] - M. Nikrmajer [-] , J. Anděl [-] , M. Jindrák [-] , P. Slabý [-] , D. Nevrkla [-] , M. Jahoda [-] , R. Deutschar [-] , F. Žampa [-] , P. Marhoun [-] , M. Balík [-]

ŽK: 45. M. Podsclan , 47. J. Kalvas , 52. M. Zvára , 86. M. Bubal , 90. J. Kollár - 45. J. Anděl , 83. V. Balík .
Hráči zápasu: J. Kozel .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: JANÍČEK Marek - JANÍČEK Marek, HAVLÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

V tomto zápase jde o hodně, souboj dvou nejlepších v posledním zápase, vítěz bere vše, co víc si přát v posledním kole soutěže. Zkušený tým Stráže si užívá povedenou sezónu, za to mladý tým Slavonic si jde celou sezónu za svým. Slavonice svoje tažení dotáhnou do konce, zvítězí a postoupí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích