Heroický závěr zajistil Hradci remízu


Branky


21

Nedělní klání v Kozmicích nabídlo pohledné utkání se spoustou branek. Zatímco první poločas patřil jednoznačně hostům, domácí se po přestávce probudili a směřovali za vítězstvím. Kozmice dvakrát vedly o dvě branky, ale nakonec své vedení neudržely. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil jednoznačně hostujícímu Hradci, který po většinu času držel míč na kopačkách a diktoval tempo hry, leč scházela častější vůle po zakončení a také potřebné štěstí. Důkazem toho byla povedená střela Krejsy po půlhodině hry, která orazítkovala tyč domácí brány. Kozmice naopak působily dosti bezradně, dobíhaly pozdě balóny a kupily nevynucené chyby. Jen díky tomu, že Hradec nedokázal korunovat svůj soustavný tlak v nějakou vyloženou šanci a případný gól, mohly Kozmice odejít do šaten s příznivým stavem.

O přestávce nejspíš proběhla rázná domluva domácího trenéra Kozelka. Do druhé půle totiž nastoupily zcela jiné Kozmice. Změna rozestavění přinesla okysličení hry domácích, kteří si začali více věřit a konečně hrát fotbal. A odměnou za tuto aktivitu bylo brzké vedení. Kozmický Kania zatopil hradeckým bekům ve vápně, až jej museli faulovat za cenu penalty, kterou bezpečně proměnil Mlýnek – 1:0. Hodně agilní Kania se podepsal i pod druhou brankou domácích, když přesným centrem našel hlavu Felgenträgera a ten se nemýlil – 2:0. Hradec to nezabalil a po chybě v komunikaci domácích obránců snížil trefou čerstvého Veřmiřovského – 2:1. Jenže za několik minut na to se ke slovu dostal opět muž utkání Kania a krásnou střelou z dálky potrestal špatně vyběhnuvšího brankáře Válka – 3:1. Ani tato branka hosty nepoložila. Hradec předvedl heroický výkon v poslední desetiminutovce a dokázal manko dorovnat. Za svou aktivitu byl gólem nejprve odměněn Krejsa – 3:2. Minutu před koncem nedokázala domácí obrana odvrátit postranní centr Černína do bezpečí, Daniel Wiweger přeskočil stopera a přesnou hlavičkou pečetil skóre na spravedlivou remízu 3:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): Do zápasu jsem šel s cílem jednoznačně vyhrát, protože pořád těch dosavadních nahraných 18 bodů bylo ještě málo a ve finále se bude počítat každý bod navíc. K zápasu mohu říci, že za první poločas bychom si nezasloužili ani bod, ale za zlepšený výkon v druhé půli bychom mohli klidně i vyhrát. Na druhou stranu musím uznat, že proti nám stal kvalitní soupeř a tak si myslím, že remíza tomuto zápasu i sluší.

TJ Hradec n/M
Miroslav Mička (trenér): Za první poločas bychom si zasloužili jednoznačně vyhrát, protože jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Až ve druhé půli začaly Kozmice hrát a my jim i díky našim chybám dvakrát umožnili dvougólový náskok. Ale jsem rád, že to kluci ani za této nepřízně nezabalili a bojovali a odměnou je jim bod. Konečnou remízu vnímám jako spravedlivý výsledek.



Sestavy


TJ Sokol Kozmice
D. Černý [-] - M. Volný [-] (39. Š. Kania [-] ) , A. Felgenträger [-] , A. Herák [-] (87. J. Holeček [-] ) , A. Babušík [-] , L. Kalous [-] , D. Mlýnek [-] , M. Hartmann [-] , M. Vošvrda [-] (80. J. Galdia [-] ) , O. Urbančik [-] , L. Lesniak [-]

TJ Hradec n/M
M. Válek [-] - J. Štencel [-] , R. Lichý [-] , D. Wiweger [-] , D. Machura [-] (88. T. Hebelka [-] ) , M. Černín [-] , T. Manderla [-] , T. Krejsa [-] , T. Moc [-] , D. Škulavík [-] (65. L. Veřmiřovský [-] ) , Š. Poštulka [-]

ŽK: 23. L. Lesniak , 43. A. Babušík , 64. D. Mlýnek - 33. D. Škulavík , 45. T. Moc , 49. T. Krejsa , 75. R. Lichý , 80. J. Štencel , 86. T. Anděl .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: LEŠKO Ondřej - PICMAUS Jiří, JURAJDOVÁ Lenka.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 3. 2022 05:07
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích